• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Darbe ve Anadolu Medya Ödülleri...

15 Ekim 2016
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak sadece yerel gazete, televizyon ve radyoların sorunlarını çözmek için kurulmuş bir dernek değiliz. Aynı zamanda ülkemizi ilgilendiren sosyal olgu ve olaylarla da yakından ilgileniyoruz. Her zaman milli iradenin yanında yer aldık. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra hemen 142 yerel televizyon kanalı ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan›ı ziyarete ederek destek verdik.15 Temmuz gecesi Anadolu kanalları olarak darbeye karşı ortak yayına geçtik. Halkı sokağa çağırdık.

Geçtiğimiz hafta Anadolu Yayıncılar Derneği Olarak RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya’yı ziyaret ettik. Burada Yerlikaya çok önemli bir açıklamada bulundu. 15 Temmuz darbe gecesinde Anadolu Medyasının büyük bir sınav verdiğini belirterek; ‘Bu darbede ortaya bir gerçek çıktı. Karasal yayıncılık demokrasi için, özgürlükler için çok önemli. O gece darbeciler Türksat’ı kontrol altına aldılar. Ancak karasal yayınları kontrol altına alamadılar. Yerel kanallar karasal link üzerinden yayın yaptılar. Darbecilerin her ilde karasal vericileri indirmeleri mümkün olmadığı için sadece Türksat’a yöneldiler› diyerek bir gerçeğin altını çizdi.

15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasında hem ulusal medya hem de yerel medya çok önemli sınav verdi. Milli iradenin yanında durdu. 30 gün boyunca geceli gündüzlü darbe karşıtı yayınlar yapıldı. Yeri gelmişken yazayım Sayın Binali Yıldırım’dan Anadolu kanallarının bir talebi var. Bu talebi ben daha önce Başkanımız Yıldırım’a ilettim.

Bir ay boyunca yerel medya kuruluşları gece gündüz canlı yayın yaptığı için fazladan uydu parası ödediler. Zaten ekonomik olarak zor durumda olan Anadolu Medyasının darbe süresince yaptığı yayınlardan Türksat uydu parası almamalıdır.

Yerel televizyonlar bir aylık maliyetlerinin ödenmesini talep ediyorlar. Ya da bir ay süreyle yaptıkları Türksat Kiralamasının bedelinin alınmamasını istiyorlar. Bu talep haklı ve önemli bir taleptir. Anadolu kanallarının güçlenmesi demokrasinin güçlenmesi, milli iradenin güçlenmesi demektir. Hükümetimizin bu konuda duyarlı olması lazım.

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz Anadolu Medya ödüllerinin ikincisini açıkladık. Bu ödül törenine medyadaki dostlarımız sağolsunlar yoğun ilgi gösterdiler. 35 dalda ödül verdik. Geçen yıl çok görkemli bir tören düzenledik. Bu yıl kısmetse daha büyük bir tören yapacağız. Yerel medya mensupları tarafından verilen ödüller halkımızın beğenisini ve takdirini yansıtıyor. Yurdumuzun doğusundan batısına geniş bir kitle tarafından onaylanarak verilen ödüller tabandan geldiği için anlamlı ve önemlidir.

Bu yıl ödül töreninde bazı önemli başlıklar var. Bunlardan en önemlisi Ömer Halisdemir Milli İrade ödülüdür. Darbeyi engelleyenlerden rahmetli Ömer Halisdemir Adına dört Anadolu kanalına ödül verdik. Darbeye karşı duran Anadolu medyasına bir Anadolu kahramanının ödülünü verdik. Bu ödülü Maraş Aksu tv, Bursa Kanal 16, Ordu Altaş tv, Kayseri Tv1 televizyonu aldı.

Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmetli Hasan Karakaya’yı Anadolu Medyası unutmadı. Hasan Karakaya objektif, cesur ve sert bir üsluba sahip bir yazardı. Fetö ile dişe diş mücadele etti. Kendi değerleri uğruna cesurca yazan bir kalemdi. O nedenle onun adına bu yıl özel bir ödül verdik. Bu ödülü Yeni Akit Gazetesi aldı.

15 Temmuz gecesinde şehit olan Erol Olçak adına da bir ödül verdik. Erol Bey meslektaşımızdı. Reklam ve medya dünyasına büyük yenilikler getirdi. Ak Parti’nin seçim kampanyasını yöneten Rahmetli Erol Olçak Anadolu medyasına çok değer veren bir isimdi. Bizlere çok büyük katkıları vardı.

Rahmetli Erol Bey adına verilen ödülü o gece Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile canlı bağlantı yapan CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat aldı. Cumhurbaşkanımız bu programda halkı sokağa davet etti. Böylece darbe engellendi.

Bu gecede ödül alan çok farklı ve önemli isimler var. Bu kıymetli isimleri daha önce açıkladığımız için burada yazmaya gerek yok. Anadolu medya ödülleri kısmetse 6 Aralık tarihinde Ankara’da verilecek. Şimdiden hayırlı olsun.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23