• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Burak Erdoğan gözaltına alındı yalanı...

28 Kasım 2017
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Önceki yazımda belirtmiştim. Zarrab davası boyunca Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ekonomiye yönelik bir takım komplolar olabilir. Bunun ipuçları gelmeye başladı. Mesele, 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı yıpratmak. İlk işaret fişeğini Kemal Kılıçdaroğlu attı. Bir grup konuşmasında Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yönelik “Ailenizden birinin, eniştenin, çocuklarının yurt dışında parası var mı? Yurt dışına yüklü para yolladınız mı?” diye sorarak yolsuzluk algısı oluşturmaya çalıştı. Cumhurbaşkanımız da bu iddiaların iftira olduğunu belirterek, “Bunu ispatlayın cumhurbaşkanlığını bırakırım diyerek hodri meydan” dedi.

Anlaşılan hem içeriden hem de dışarıdan bu tür algı operasyonları yürütülecek. Hedef bağımsız Türkiye’nin önüne geçmek. Erdoğan ve ailesi yıpratılırsa Türkiye diz çökecektir. Batılılar bunu biliyor. Erdoğan ve ailesine neden saldırıyor? Çünkü Erdoğan milli üretim diyor. Milli sanayi diyor. Bağımsız dış politika diyor.

Önceki gün sosyal medyada Cumhurbaşkanımızın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan ile ilgili İtalya’da gözaltına alındı haberi çıktı. Bu haber tamamen yalan ve yıpratmaya yönelik olduğu Burak Bey’in avukatının açıklamalarıyla ortaya çıktı. Nitekim Cumhurbaşkanımızın danışmanı Mustafa Varank avukatın açıklamasını yayınlayarak bu haberi yalanladı. Avukatın açıklaması şöyleydi:

“Bu akşam saatlerinden itibaren bir kısım Twitter hesaplarından, müvekkilim Ahmet Burak Erdoğan’ın İtalya’da gözaltına alındığına ilişkin bilgiler verilmiştir. Bu bilgiler yalandır ve belirli bir amaca hizmet etmek için kasıtlı olarak uydurulmaktadır. Bu yalan ve yanlış bilgilerin, hangi kirli ellerin ürünü olduğu aşikârdır. Bu yalan haberlerle gündemi değiştirmek isteyen kirli ittifaklarla hukuki mücadelemiz devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 Ahmet Burak kardeşimizi ben hiç görmedim. Para, şöhret, makam bu konularla uzaktan yakından ilgisi olmayan birisi olduğu anlaşılıyor. Bir kere bile Cumhurbaşkanımızın toplantısında görmedim. İstese benim babam cumhurbaşkanı havasını basamaz mı? Mütevazı bir biçimde yaşıyor. Biz ne bakan, ne başbakan, ne cumhurbaşkanı çocukları gördük. Havasından yanına varılmıyordu. Ahmet Bey’i ben bir toplantıda görmedim.

Memleketin böyle düzgün ve mütevazı insanlara ihtiyacı var. Bu haberde de amaç Erdoğan ve ailesini yıpratmak. Memleket kalkındı. Milletin cebi para gördü. Kendi arabamızı yapıyoruz. Bundan bazı batılı dostlarımız ve onların yerli işbirlikçileri rahatsız oluyorlar. Kimse kusura bakmasın mili devlet olacağız. Buradan bir uyarı yapmak isterim. Seçimlere yakın sansasyon oluşturmak için bazı gözaltı girişimleri olabilir. Bu tezgâh, gözaltılar, hükumeti zora sokmak için yapılabilir uyanık olmak gerekir.

Batılı sözde dostlarımız gün geçmiyor ki kendi gazetelerinde Zarrab davasını haber yapmasın. Amaçları ülkemizde ekonomik kriz çıkartıp Erdoğan’ı yıpratmak. Amerika’da yayın yapan New York Times gazetesi Zarrab davası üzerinden ekonominin zora gireceğini ve Erdoğan’ın yıpranacağını belirtiyor. NYT gazetesi, Zarrab tanıklık eder ve ABD, olaya karıştığı belirlenen Türk bankalarına karşı adım atarsa, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için siyasi sonuçları olabileceğini yazıyor.

Yine bir başka gazete Wall Street Journal gazetesi ise “Üst düzey Türk yetkilileri de içine alma ihtimali bulunan” Reza Zarrab davasının Türkiye ile ABD arasında halihazırda artmış olan tansiyonu daha da yükseltebileceğini belirtiyor. WSJ’deki makale şöyle devam ediyor:

“Türk yetkililer davanın, ABD’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı baltalama planı olduğunu iddia ediyor. Trans-Atlantik çapraz ateşi, iş dünyasını da alarma geçirdi. Türk bankaları hakkındaki iddialar ülkenin finans marketlerindeki itibarını zedeleyip yabancı yatırımcıyı korkutabilir ve Ankara’nın borçlanma maliyetini artırabilir.”

Sonuç şu; ABD ve Batılılar Erdoğan’ın yeni dönemde Cumhurbaşkanı olmaması için çaba sarf ediyor. Çünkü Erdoğan ülkemizi onlara bağımlı bir ekonomi olmaktan çıkartıyor. Türkiye kendi silahını yapan, kendi gemisini yapan, kendi arabasını yapan bir ülke oluyor. İslam dünyasında ümmetin umudu oluyor. Mazlumların umudu oluyor. Küresel sömürüye dur diyor. O nedenle Erdoğan ve ailesi hedef oldu. Ancak bizim milletimiz bu gerçeğin farkında. Batılılar ne yaparsa yapsın. Biz onurumuzdan ve Erdoğan’dan vazgeçmeyiz. 

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23