• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Brezilya’da darbe oldu duydunuz mu?

03 Eylül 2016
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Küresel hegemonya milli devlet modellerini çökertiyor. Milli üretim, milli sanayi demek bu adamlara göre suçtur. Emperyalist devletler dünyayı dizayn ediyorlar. Üretim yapmaya aday milli devletleri deviriyorlar. İlk darbeyi Türkiye’ye vurmak istediler. 17-25 Aralık darbe girişimi nedeniyle Erdoğan’ı devirmek istediler. Yolsuzluğu bahane ettiler. Mili üretim yapan Türkiye’ye diz çöktürmek istediler.

Cumhurbaşkanımız 3. köprü deyince, 3. havaalanı deyince, denizaltı deyince, uçak üretimi deyince suçlu ilan edildi. FETÖ mensupları, ABD adına yargı darbesi yapmak istediler. Erdoğan dik durdu ve başaramadılar. Hedef ülkelerden birisi de Brezilya idi. Bu küresel patronlar Brezilya’nın milli liderini devirdiler.

Brezilya’da küresel sistemin oyunlarını bozan ve milli şirketlerin ABD’li patronlar tarafından alınmasını engellemesinin ardından hedef haline gelen Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff görevden alındı. Brezilya’da kongrenin üst kanadı senato tarafından, geçici olarak görevden alınan Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in azledilmesi yönünde karar aldığı açıklandı. Görevi kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında yürütülen azil davasında senato, 20’ye karşı 61 oyla Rousseff’in tamamen görevden alınması yönünde karar verdi.

Brezilya’da tıpkı gezi olaylarında olduğu gibi sokak gösterileri başladı. Gezi olaylarında ağaç bahane edilerek hükümet devrilmeye çalışıldı. Erdoğan hükümetinin dik duruşu nedeniyle bu darbe başarılı olamadı. Türkiye’deki hükümet ve milletin el ele vermesiyle FETÖ ve arkasındaki güçlerin kumpasları bozuldu. Aynı senaryo Brezilya’da da denendi ve başarılı oldu. Brezilya’da da önce Türkiye’deki Gezi olaylarına benzeyen ayaklanma başlattılar ve sokakları savaş alanına çevirdiler. Bu olaylarda ülke ekonomisi büyük zarar gördü.

Brezilya Cumhurbaşkanını devirmeyi kafaya koyanlar yolsuzluk yaptığı iddiasıyla kumpas kurdu. Senato da Rousseff”i önce geçici görevden aldı ardından ise tamamen görevden alınması yönünde karar verdi. Görev süresi 1 Ocak 2019’da bitecek olan Rousseff’in yerine ABD’nin desteklediği bilinen Devlet Başkanı Yardımcısı Michel Temer görev yapacak. Rousseff, “Bu ülkeyi şirketler yönetemeyecek. Beni göndermeyi başarırlarsa Temer göreve gelecek. Yani şirketlerin istediği olacak. Buna karşı sonuna kadar direneceğim” demişti.

Görünen o ki küresel sermaye, kapitalizm, ABD, Brezilya’nın milli ekonomisini savunanları devirmiş. Darbe sadece silahla olmaz. Ekonomiyle, yargıyla da olur. Darbeciler maalesef Brezilya’da başarılı oldu. ABD bu ülkeye kendi adamını koydu. Ülkemizde de kendi adamlarını koymak için önce 17-25 darbesini yaptı. Arkasından 15 Temmuz darbesini denedi. Milletimiz ve Cumhurbaşkanımız bu darbeye direndi. Bundan sonra ülkemiz daha güçlü olacaktır. Milli üretime bağımsız dış politikaya devam edecektir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23