• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

“Tek Hak İslam’dır! Çünkü İslam Hak’tır!”

01 Mayıs 2020
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

İnsanın yaratıcısı Allah’a (cc) karşı kulluk vazifeleri, kulun kullara yani insanın insanlara karşı vazifeleri, insanın, hayvanlara, bitkilere doğaya velhasıl canlı, cansız tüm âlemlere karşı vazifeleri manasına gelen “İbadet” sadece günde beş vakit Namaz, senede bir ay Oruç ile sınırlı değildir. Doğumumuzdan ölümümüze kadar bütün hayatımızı kapsayan ödevlerimizin adıdır İbadet!

Kul manasına gelen “abd” kökünden türeyen “ibadet” Kula ait, kulun sorumluluğu ve kulun ödevi manasına gelir! Yoldaki taşı kaldırma ibadetini imanın bir bölümü, temizlik ve temizlenme ibadetini İmanın yarısı gören Dinimiz İslam, tüm Hakların ve Özgürlüklerin tek kaynağıdır!

Bu İbadetleri yani kulluk sorumluluğumuzu, görevlerimizi ve ödevlerimizi; “Bedenle Yapılan İbadet”, “Malla Yapılan İbadet”, ‘’ Mal ve Bedenle yapılan İbadet’’, Sadece Din ve Vatan, Can, Mal ve Namus Muhafazasına ve Müdafaasına mahsus “Beden, Mal ve gerekirse Canla yapılan İbadet!” bölümleriyle öğrenmemiz her Müslümana farzdır!

İbadetlerimizi özetleyen İlahi Mesajlardan ikisini birlikte okuyalım!

“Sadece ve sadece Allah’a kulluk  edin, hiçbir şeyi ve hiç kimseyi Allah’a ve HukukNizamı İslam’a denk tutmayın! Ana babaya ve diğer yakın akrabaya, yetimlere ve yoksullara, gerek soy, gerek mesafe, gerekse inanç bakımından size yakın ve uzak komşulara, birlikte olduğunuz iş, yol veya hayat arkadaşınıza, yolda kalmış kimselere, sokak çocuklarına, emriniz altındaki köle, cariye, hizmetçilere, işçilere ve memurlara iyilik edin. İyi davranın. Yardımlaşın. Şunu iyi bilin ki Allah, kendini beğenen kibirli insanları asla sevmez! (Nisa S.36)

“Yüzünüzü doğuya veya batıya çevirmeniz, Allah katında bir iyilik, bir erdemlilik değildir. 

(Namazda yüzünüzü Kâbe’ye veya başka bir yöne çevirmeniz yâhut buna benzer Oruç vs. ibadetleri yerine getirmeniz, sizi iyiliklere, güzelliklere ulaştırmadığı takdirde ne erdemli olmanızı sağlar, ne de size Allah katında değer kazandırır.) Asıl iyi kişi odur ki; Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaplara ve Peygamberlere tüm kalbiyle inanır. İmanının isbatı ve gereğince; yüreğinde dünya malına karşı sevgi duymasına karşın, sırf Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için, malının bir kısmını yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, evsizlere sokak çocuklarına, yardım isteyenlere ve gerek azad ederek, gerekse insanın boynuna geçirilmiş sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik... kölelik ve sömürü zincirlerini kırarak kölelerin özgürleştirilmesi uğrunda seve seve harcar. Namazını dosdoğru kılar, zekâtını verir. Bir de, söz verdiği zaman sözünde duranlar; hele o sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında zorluklara karşı kahramanca göğüs gererek sabreden fedakâr müminler var ya... İşte doğru sözlü ve sözünün eri olanlar onlardır. Kötülüklerden, zulümlerden tüm haramlardan titizlikle sakınıp korunan gerçek erdem sahibi kullar da yine onlardır.” (Bakara S. 177

Netice; Su ve havadan daha çok Haklara ve İnsanlığa muhtaç olan Çin, Avrupa, ABD ve Rusya gibi Emperyalist zalimlerden ve onların putlaştırdığı rejimlerden ve devleştirdiği cücelerden Hak ve Özgürlükleri aramak, Mazlum Coğrafyadaki zulümlere zulüm, ahlara ah, çığlıklara çığlık katmaktır!

Zira “Tek Hak İslam’dır! Çünkü İslam Haktır!”  İmanımızdır!İbadetimizdir! 

Sadece Allah’a Kul olma Hakkı, Yaşama Hakkı, Ana Baba Hakkı, Aileyi Kurma ve Koruma Hakkı, Nikah Hakkı, Boşanma Hakkı, Nafaka Hakkı, Nesil Hakkı, Namus Hakkı, Kardeşlik Hakkı, Evlad Hakkı, Komşuluk Hakkı, Kadın ve Erkek Hakkı, Arkadaşlık Hakkı, İşçi-İşveren Hakkı, Amir-Memur Hakkı, Vatan Hakkı, Ticaret Hakkı, Miras Hakkı, Mal edinme ve Mülkiyet Hakkı, Azınlıklar Hakkı, Vatandaşlık Hakkı, Adalet Hakkı, Kısas Hakkı, Diyet Hakkı, Suçluyu Af Hakkı, Mülteci Hakkı, Seyahat Hakkı, Haftalık Tatil Hakkı, Doğa Hakkı, Hayvan Hakkı gibi vs. tüm hakları korumak  için Ensar ruhuyla mücadele etmek İmanımızdır! Ve İbadetimizdir!

Ferd, Toplum ve Devlet olarak tüm hakları korumak İmani, ‘İbadi ve İnsani görevimizdir!

İnsanın fıtratına yani yaratılış karakter ve özelliğine aykırı; baskı, şiddet, cinsi sapıklık, sarhoşluk, fuhuş, faiz, kumar, esrar, eroin gibi vs, insanın vücuduna, aklına, ailesine, topluma ve Ülkeye zarar veren kamu malını gasp, rüşvet, yolsuzluk, silahlı işgal, ihtilal ve haksız yere cana kıyma vs Şeytani Pislikler asla Hak ve Özgürlük olamaz ve bu ahlaksızlıkların tamamı BATILDIR! 

Bu haramlar, Şeytan ve yandaşlarının İnsanları Allah’a İbadet yani kulluk görevlerini yapmamaları için şeytan ve yandaşlarının tuzaklarıdır!

Ve bunlardan Allah’ın kullarını korumak, kurtarmak ve bu pislikleri ve ahlaksızlıkları yeryüzünde temizleyinceye ve yasaklanıncaya kadar mücadele etmek İmandır ve İbadettir!

“Hakkıdır, Kapitalizme dönen Milletimin rezalet!

Hakkıdır, Kominizm’e dönen Milletimin esaret!

Hakkıdır, Batıla dönen Milletimin İzmihlal!

Hakkıdır, Hakka Tapan Milletimin İstiklal!”

Hak, Adalet, İlim, İman ve Terbiyeyle oluşacak ahlak ve İrfan toplumuyla Fethin sembolü Ayasofya’mızın açılması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız ve Bin aydan Hayırlı Kadir Gecesini içinde barındıran evveli Rahmet, ortası günahlardan Mağfiret ve sonu Cehennemden Azad (kurtuluş) olan Ramazan-ı Şerif ayımız hepimize mübarek olsun

Selam, sevgi ve duayla...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yusuf

Hocam şu Süleymancilar neden CHP'ye oy verirler. Buna dair yazar mısınız. Bunların da mi kaseti var yoksa.

Ubeydullah Esğar

Hakkıdır bin yıllık tarihinde zina suç iken zinayı fuhşu serbest bırakmış iktidara şeref ve izzet.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23