• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

Rahmetle yenilenmek!

12 Haziran 2015
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Ana hayat yasamız Kur’an-ı Kerim’e kavuştuğumuz Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun.

Bu aydaki oruçlarımız, namazlarımız, zekâtlarımız ve tüm hayırlarımız rahmetimize, mağfiretimize, günahlardan arınmamıza ve yeniden dirilişle yenilenmemize vesile olsun.

En büyük düşmanımız nefislerimize, şeytan ve yandaşlarına yenilmemek için yenilenmemize fırsat olan bir muhasebe ve muhakeme ayına giriyoruz inşallah!

Bize başarıyı kendi rüzgârımızdan zannettirip, Allah’ımızı unutturan nefislerimizi; “Başarı ve Fetih sadece Allah’tandır” ilahi mesaj rahmetiyle yenilemeliyiz!

Üç paralık dünyanın makam ve malları için iftira ve yalanlarla kardeşlerini karalayıp, Hz. Yusuf gibi kuyuya attırmak isteyen nefislerimizi; “Allah ancak doğrularla beraberdir. Hain, yalancı ve müfterileri asla sevmez” ilacını yaşayarak yenilemeliyiz!

Devasa hizmetlere ve sayısız nimetlere nankörlük edercesine pireye kızıp, vatan yorganını yakmaya kalkan nefislerimizi “Ey iman edenler! Emanetlere bilerek ihanet ederek Allah ve Resulüne ihanet etmeyiniz!” ilahi ihtarına uyarak yenilemeliyiz!

Beraber yürüdükleri gerçek vefakâr dostlarına,  yolda buldukları ganimetkolikleri tercih ettiren nefislerimizi; “Allah, o ağacın altında sana biat eden (mallarıyla ve canlarıyla dinini ve devletini koruyacaklarına dair söz veren o dar ve zor günlerinin yiğitlerinden) razı olmuştur” ilahi ölçüsüne uyarak yenilemeliyiz!

Emin, ehil ve sadık sıfatlarından uzak, dalkavukluktan başka hiçbir meziyeti olmayan kişiliksiz kişilerle yola çıkmayı bize güzel gösterten nefislerimizi; “Allah, size emanetleri ehline, sadık ve emin kişilere vermeyi emrediyor” talimatıyla uyanarak yenilemeliyiz!

İlmiyle amil ve muhlis âlim kanat önderleri ilim ehliyle istişareleri unutturup, film(!) ehliyle buluşmayı bize sevdirten nefislerimizi; “Bilmiyorsanız ehline sorunuz! Ve sadıklarla beraber olunuz!” ilacıyla yenilemeliyiz!

Ülkesinde, dış güçlere karşı büyük bir siyasi meydan muharebesi yapılırken tavla ve poker masalarında vakitlerini geçiren gafil bazı kadrolarla zafer bekleyen nefislerimizi; Peygamberimizin “Emanetler (görevler, yetki vesorumluluklar) ehliyetsiz, seviyesiz ve kişiliksiz kişilere verildiğinde kıyameti, (hezimeti, kargaşa ve kaosu) bekleyiniz” ihtarıyla uyanarak yenilemeliyiz!

Her sene ve tüm uyarılarımıza rağmen bazı belediyelerimizde ısrarla ve inatla “Ramazan eğlenceleri” altında tertiplenen fakat tam bir “Ramazan-ı Şerif’le ve Kur’an-ı Kerim’le eğlence!” rezaletine dönüşen programlardan zevk alan nefislerimizi; “Ey iman edenler! Allah’tan hakkıyla korkun! Allah’a isyan etmekten sakının! Allah, size kötülükleri ve haramları önlemenizi emrediyor” ilahi uyarılarlatedavi ederek yenilemeliyiz!

Kontrolsüz maddileşmenin neticesinde namaz, saygı, hayâ, edep, milli ruh ve şuurdan yoksun olarak artmaya devam eden nesillerimizin manevi felaketlerinden habersiz gafil nefislerimizi; “Namazlarınızı şuurla kılınız. Ve ailenize namazı ısrarla tavsiye ederek emrediniz. Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve putlar olan ve kâfirler için hazırlanmış cehennem ateşinden koruyunuz” ilahi ihtarıyla ıslah ederek yenilemeliyiz!

Mal ve makamkolik hastalığı sebebiyle başta düğünlerimizde, belediyelerde ve bürokraside kul haklarını unutarak israf ve lüks hayat yarışmasına giren nefislerimizi; “Allah, israf edenleri sevmez. Saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir… Her nefis ölümü tadacaktır.. Tüm haklardan ve nimetlerden mutlaka hesap sorulacağı ve ağızların mühürlenip  ellerin konuşturulacağı Ahiret’in o büyük duruşma ve buluşma gününden korkun!.. Ve o Kıyamet Mahkemesi gününe hazırlanın” ilahi sohbet ilaçlarıyla ıslah ederek yenilemeliyiz!

Başımıza gelen bela ve musibetlerden ders çıkarıp, tedbirler almayı unutturan ve moralsiz ettiren nefislerimizi; “Şımarmayınız, paniklemeyiniz. Üzülmeyiniz. İnanıyorsanız mutlak üstünsünüz. Ve ayrılığa düşmez, kardeş olup, birbirini sever, iyilikte yardımlaşırsanız, daim mazlumların ve mağdurların yanında olursanız ve Kur’an-ı Kerim’in ipine (İlkelerine) sımsıkı sarılırsanız mutlaka galib geleceksiniz” ilahi müjdeleriyle moralize ederek yenilemeliyiz.

Nefsimize, şeytan ve yandaşlarına tekrar yenilmemek için nefislerimizi; iman, amel ve ihlasla ve cihadla ıslah ederek yenileme ayı Ramazan-ı Şerifimizdeki oruçlarımız ve hayırlarımız mübarek olsun.

Durma yok! Yorulma yok! Şeytan ve tuzaklarına karşı nefsimizle mücadeleye ve aldatılmış kardeşlerimizi uyarmaya devam inşallah!

Selam, sevgi ve dualarımızla!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23