• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

“Önce Ahlak ve Maneviyat!”

02 Aralık 2016
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

“İslam Nizamı” adıyla davetin yasak olduğu dönemlerde, aynı manaya gelen “Milli Nizam” ve “Milli Görüş” hareketinin değiştirilemez şiarı “Önce Ahlak ve Maneviyat!” ve “Müminler kardeştir” ilkeleridir.

Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partilerimiz dönemindeki siyasi çalışmalarımızda, konuşmalarımızda ve tanıtım kitapçık ve afişlerimizde hep bu ilkeleri ön plana çıkarmıştık.

Beş bin yıl evvel yaşamış ve Peygamber olabileceği de söylenen Çinli Âlim Konfüçyüs’ün “Ahlaklı yönetici ve toplumların anayasa ve yasalara ihtiyacı yoktur! Ahlaksız yönetici ve toplumların da yasalara ihtiyacı yoktur” mesajı, anlama özrü olmayanlar için ne büyük bir derstir!

Birbirilerimizi sevgide, nefrette, kardeşlikte, düşmanlıkta, güvenmede, bağlılıkta ve hatta helal ve haramların tatbikatında aşırılığın hepsini yasaklayan dinimiz İslam, “Allah, aşırı giden (ifrat ve tefrit) sahiplerini asla sevmez” ayetiyle biz Müslümanları uyarmaktadır!

Yüce Dinimiz İslam’ın özeti; “Halıkı tâ’zım” (Allah’a sevgi, saygı ve şartsız itaat), “Mahlûka Şefkat” (yaratılanlara yardım ve merhamet) ve “Güzel Ahlak” ilkeleridir.

Her şeyde olduğu gibi bu ilkelerde de örnek ve önderimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimiz, “Ben sizin şekillerinizi ve elbiselerinizi değiştirmek için gönderildim” demedi! “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” buyurdu! Yani O eşsiz önderimizin elbise mağazası yoktu. İman edene “Elbiseni değiştir. Bizim elbiselerden giyin” demiyordu! Herkes kendi kıyafetiyle İslam Dinine girdi! Ama fert ve toplumların birbirine davranış ahlakını yaşayarak öğretiyordu!

Ana ve babaya, akrabaya, eşlere, evlatlara, komşulara, Müminlere, gayrimüslimlere, tüccarlara, müşterilere ve yöneticilere, fert ve toplumlara, canlı ve cansız tüm yaratılmışlara; “davranış, edep ve ahlakı”nı yaşayarak öğreten Başöğretmeniz Hz. Muhammed (s.a) Efendimizdir!

O’nun hayatının sadece 50 gününü içeren din ve devlet müdafaası için yaptığı Bedir, Uhud ve Hendek gibi savaşları okuduk ve anlattık. Ama 63 yılı kapsayan ahlakını okuyup anlatamayınca PKK, PYD, El Kaide, Lübnan Hizbulvahşet, DAEŞ (İblisi Devlet İŞİD), Haşdi(Haçlı) Şab-i vb. gibi terör örgütleri Müslümanın kanını, ırzını, malını helal görecek azgın bir topluluk oluşturuldu!

Allah (c.c), Hücurat Suresinin 9. ayeti kerimesinde birbirleriyle savaşan iki Mümin gruba bile Mümin derken ve hatta din ve devlet düşmanlarıyla savaşırken bile “Ey iman edenler! Allah yolunda savaşmak için sefere çıktığınızda, karşınızdakine saldırmadan önce- eğer mümkünse iyice araştırın; size Müslüman olduğunu bildirmek için İslami tarzda selam veren veya ateşkes teklif eden hiç kimseye, bu dünyanın gelip geçici nimetlerini kazanma uğruna ‘’Sen Müslüman değilsin! Bizi kandırmak için yalan söylüyorsun!” deyip, düşmanınızın malını ganimet olarak alma bahanesiyle onu öldürmeyin!” (Nisa S.94) İlahi mesajında bir dakika evvel Mümin olanı öldürmeyin derken İlahı, Kitabı, Peygamberi ve Kıblesi bir olan kardeşlerimiz nasıl ırkı, partisi, mezhebi ve tarikatı ayrı diye Mümin kardeşlerine kafir ve hain diyerek dilleri, elleri ve silahlarıyla savaşmaya devam edebiliyorlar! 

“Muhammed Allah’ın Resulüdür. O’nun yanında yer alan Müslümanlar ise, inkârcılara karşı son derece kararlı ve çetin, birbirlerine karşı ise çok şefkatli ve merhametlidirler.” (Fetih S.29) İlahi Mesajında Allah (c.c), Lider olarak Hz. Muhammed (s.a) Efendimizi tercih edenlerin birbirine davranış ahlakını açık ve net olarak ihtar etmektedir!

Yıllarca Dinimizin Siyaset ve Cihad bölümlerini anlatırken, ahlak, edep ve kardeşlik bölümlerini anlatmayı ihmal etmiş olmanın vebalini ve cezasını birlikte çekmekteyiz! Birbirine hakaret etmeyi cihad sanmışız. Birbirine iftirayı, komployu, hasedi ve saldırıyı cihad sanmışız! Allah hepimizi affetsin!

Sevgili Peygamber Efendimiz, “Düşmanlarınızın başına gelen belaya sevinmeyin” buyururken, biz başına bir musibet gelen Mümin kardeşimize sevinip, İftar sofralarında bile Mümin kardeşlerimize hakareti ve saldırmayı Cihad sanmışız. Allah, hepimizi affetsin!

Peygamberimize hakaret içeren çirkin karikatürleri billboardlarında asan, din ve devlet; asker, polis ve vatandaş düşmanı HDP’li Zerdüşt Parti Ocaklarına, belediyelere ve Suriye kasabı Hain Katil Yezidi Esed’e ziyareti normal karşılarken, beraber yürüyüp, beraber ıslandıkları kardeşlerine ceberut olmayı Cihad sanmışız. Allah, hepimiz affetsin!

Siyonist ve emperyalist güçlere karşı mücadeleyi küçük cihad gören kendi nefislerimizle mücadeleyi ise büyük cihad gören İslam Dininin müntesipleri olarak küçük cihadı anlattık ama büyük cihad nefislerimizle mücadeleyi anlatmayı ihmal ettik… Allah bizi affetsin…

Ahlakımızı belirleyen Hücurat Suresini yeniden ve her hafta okuyarak şeyh ve liderleri Allah ve Resulünün önünde görme hastalıklarımızı tedavi etmeliyiz!

Özetle; Yüce İslam’ın “Önce Ahlak ve Maneviyat!“ ve “ancak Müminler Kardeştir” ilkelerine halkımızdan önce kendimizi yani azan nefislerimizi davet etmeliyiz!

İslam Nizamının Ahlak, Edeb ve Hayâ ilkelerini yıllar evvel anlatmadığımız için tüm Müminlerden özür diliyorum. Allah hepimizi affetsin!

Allah(c.c), hepimizi parti, mezhep, tarikat ve ırk kardeşi değil sadece iman ve İslam Kardeşi Müminlerden eylesin! Şahıslara değil, sadece Allah’a Kul ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize Ümmet eylesin.

Tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun!

İnşallah, Salı Akşamı, Saat 20.45’te Akit TV ve Kocaeli TV Ortak Canlı yayınında buluşmak üzere Allah’a emanet olunuz!

Selam, sevgi ve duayla

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23