• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

Çanakkale Ruhu’nu Virüslerden Korumalıyız!

13 Mart 2020
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Allah’ın yardımıyla kazanılan Çanakkale Zaferi’ni, 105. yılında yeniden coşkuyla hatırlayacak, ibret nazarlarıyla tekrar o günlere bakacak ve dersler çıkaracağız. Ayrıca da Şehid ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Allah (c.c), makamlarını sevenleriyle Cennet eylesin!

Çanakkale zaferini sağlayan ruh; İlim, İhlas, İhsan, İnfak, Hak, Adalet, Ehliyet, Emanet, Sadakat, Ahlak, Amel ve Cihad şuuru ve “Güç, kudret ve kuvvet sahibi sadece Allah’tır! Ve Zafer sadece Allah’tandır!” imanıdır!

Bu yenilemez imanımız bizlere mikroskop ile zor görülebilen mikropların karşındaki acziyetimiz; kuvvet, kudret ve nusret sahibinin sadece Allah olduğu gerçeğini bir kere daha yaşayarak bize gösteriyor! İbretle bakabilene ne mutlu!

Bir korana virüsü yani mikrobu tüm devletleri yendi! Halkıyla beraber ülkeleri teslim aldı! Hayatın akışını durdurdu! 

Piyasaları altüst etti! Süper güç sanılanları sinek güç haline dönüştürdü! 

Hani egemenlik yani “hâkimiyet” kayıtsız şartsız milletindi! “İnsanındı?” 

Bir mikrobun ve bir atom çekirdeğinin egemenliğine yenilenler nasıl egemenliğin sahibi olurlar? 

Havaya, suya, yiyeceklere, giyeceklere ve her şeye muhtaç olan ve ölüm denilen kaçınılmaz gerçeğe yenilen insan, nasıl olur da Allah’a kul olduğunu unutabilir?

Zelzele, tsunami, sel vs. afetler karşısında aciz kalan insan; tek güç, kudret ve kuvvet sahibi Allah’a kulluğu nasıl reddedebilir? Ve nasıl terk edebilir?

Sineğe yenilen Nemrutların ve suya garkolan Firavunların, Allah’ın gücü karşısında nasıl zelil ve rezil olduklarını unuttuk mu?

 Bu öldürücü mikropların en tehlikesi, bedenlerimizden çok ruhlarımızı öldüren; imansızlık, ilimsizlik, amelsizlik ihlassızlık, İnfaksızlık ve ahlaksızlık ve benzeri vs. mikroplarıdır!

Ekonomik, Sağlık veya Savaş krizlerinde; “aç kalırız!” endişesiyle gıda stoğu için mağazalara koşma virüsü ile talebin çokluğunu fırsat bilerek fiyatları artırma egoizm ahlaksızlığı virüsleri; sıtma, uyuz, kuduz, verem, grip, kanser ve korona virüslerinden daha tehlikelidir! Ve bu davranış şekli ve ahlaksızlığı hele bir de sirayet edici olur da manevi tedbirler almazsak aileyi ve devleti yıkma virüsleri olduğunu ne zaman anlayacağız? BunlarınDünya ve Ahiretimizi yıkma virüsleri olduğunu ne zaman hatırlayacağız? 

Hased, ihtirastan ve çıkardan kaynaklanan ihtilaflar, iftiraklar, kin ve düşmanlıklar, kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi öldürücü gıybet, yalan, iftira ve entrika mikropları, Korona’dan daha tehlikeli Aileyi ve Devleti yıkma virüsleri olduğunu ne zaman anlayacağız? Dünya ve Ahiretimizi yıkma virüsleri olduğunu ne zaman hatırlayacağız? 

Avrupa’nın “İstanbul Sözleşmesi Virüsü!”dayatmasıyla çıkardığımız nafaka, boşanma, kadının tek başına şehadeti, genç evlilere ceza vs. yasa virüsleri, Korona Mikrobundan daha tehlikeli Aileyi ve Devleti yıkma virüsleri olduğunu ne zaman anlayacağız? Dünya ve Ahiretimizi yıkma virüsleri olduğunu ne zaman hatırlayacağız?

Sağlam kalelerde de olsak bize ulaşacak önlenemez gerçek olan ölümden korkma ve ahireti unutma mikrobunun neticesi duyarsızlık, duasızlık, namazsızlık, zekâtsızlık, hayâsızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, ehliyetsizlik ve ahlaksızlık virüsleri ile sigara, esrar, eroin, alkol, fuhuş ve faiz mikroplarının Korana virüsünden daha tehlikeli, Aileyi ve Devleti yıkma virüsleri olduğunu ne zaman anlayacağız? Dünya ve Ahiretimizi yıkma virüsleri olduğunu ne zaman hatırlayacağız? 

Mazlum Coğrafyamızda sayımızın düşmanlarımızdan çok olmasına rağmen işgallerin, zulümlerin ve görülmeyen Korona mikrobu karşısında paniklememizin ana sebebi olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimizin haber verdiği “Vehn Virüsü!” yani Dünyayı sevmek, ölümden korkmak mikrobunun, Korana virüsünden daha tehlikeli Aileyi, Devleti ve Ümmeti yıkma virüsleri olduğunu ne zaman anlayacağız? Dünya ve Ahiretimizi yıkma virüsleri olduğunu ne zaman hatırlayacağız? 

 Vakit geçmeden, toptan yok olmadan bütün bu acı gerçekleri acilen anlayıp hatırlamalıyız! Ki; dinimizin, vatanımızın, canlarımızın, namuslarımızın ve Mukaddes Beldelerimizin muhafızı olan “Çanakkale İman ve Cihad Ruhunu!” bu haram yani günah, isyan ve İnkâr Virüslerinden kurtarıp korumalıyız!

Bunun için Fert, Millet ve Devlet olarak birlikte İman, Cihad ve Allah’a kulluk seferberliğine sabırla devam etmeliyiz! 

Allah (c.c), her türlü virüs mikroplarına karşı maddi ve manevi tedbirleri alma hususunda daim yar ve yardımcımız olsun! Amin!

Salı Akşam’ı saat 20.30’da Akit Tv ve Kanal 68 Tv’den canlı olarak yayınlanan “MİLLİ DİRİLİŞ!” programında buluşmak ve daha kapsamlı konuşmak duasıyla Allah’a emanet olunuz.

Hak, Adalet, İlim, İman ve Terbiyeyle oluşacak ahlak ve İrfan toplumuyla Fethin sembolü Ayasofya’mızın açılması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız kutlu olsun. Selâm, sevgi ve duayla...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sude Naz

İstanbul Sözleşmesinde dahli olanları lütfen araştırıverin Şevki Bey. Kripto fetöcü, Kripto sabatayist olabilirler mi acaba? Reis ne diyor bunlar ne yapıyor?

gülüş

Şevki beyin bu mütebessim çehreli fotoğrafını kaldırın, abdurrahman abi gibi .. çekip onu koyun. ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23