• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Serdar Demirel
Serdar Demirel
TÜM YAZILARI

Filistin’den mektup var..

17 Kasım 2016
A


Serdar Demirel İletişim: [email protected]

Gazze İslâm Üniversitesi’nde yüksek lisansın yeni öğrencisi Rukiye Demir’den mektup var. Kendisi Malezya Uluslararası İslâm Üniversitesi’nden öğrencimizdi. Hayatının en önemli kararlarından birisini alarak Filistin’e bir ilki gerçekleştirmeye gitti. Hem orayı içeriden solumak hem de yüksek lisans eğitimini tamamlamak üzere.  

Son zamanlarda gündemimize fazla giremeyen Filistin’i hatırlatması sebebiyle mektubu sizlerle paylaşmaya karar verdim. 

Selamu Aleykum Serdar Hocam, 

Öğrenciniz şimdi Filistin toraklarında, yüksek lisans eğitimine Gazze`de devam edecek inşaallah. Buraya geleli yaklaşık iki ay oldu. “Community Mental Health Psychology” yüksek lisans programına kabul aldıktan sonra hiç vakit kaybetmeden bu güzel topraklara geldim. Size veda edemedim kusura bakmayın, hem çok hızlı oldu gelişim hem de vedalar gidip de gelmeyenler için ama ben döneceğim inşaallah. Hem de çok daha güçlü olarak.. 

Kahire`den Rafah Kapısı`na kadar olan yolculuğun zorluğunun üzerinde durup sizi üzmek istemiyorum.. 

Şu an Gazze`nin tam ortasında yaşıyorum, Gazze İslâm Üniversitesi’ne 5 dakikalık yürüme mesafesinde. Az önce komşum kapımı çaldı, 68 yaşlarında bir teyze. O kadar mutlu ki benim gibi bir komşusu olduğu için. Bunu bana anlatmaya calışıyor; ama ben size bu mutluluğu kelimelerle anlatamayacağım. Sadece şu cümlesini paylaşmak istiyorum; “Türklere olan sevgimi ancak Allah biliyor ve bu son zamanlarımda Allah beni senin gibi bir nimetle mükafatlandırdı…” ve gözyaşları sel olup akıyor… 

Rabb`im genç bir kızla yaşlı bir kadını bu derecede mutlu ediyor. Bu duyguları anlatmaya kelimelerim kifayetsiz kalıyor ve “İslam Kardeşliği” bir kez daha aklıma geliyor. Zira bu durumu ancak Müslümanların “tek vücut oluşları” açıklayabilir.   

Buradaki eğitim gerçekten de çok iyi, üstelik alanımla ilgili çok güvenilir kaynaklar var. Filistin’in genel durumu ise malum. Bütün kuşatılmışlığına rağmen eğitimin kalitesi burada umduğumdan çok daha yüksek. Bildiğiniz üzere Filistinliler dünyada en çok doktora yapan millet. Okuldaki hocalarımızın çoğu kitapları ve yazılarıyla alanında prestij sahibi akademisyenler. Hocalar sadece bir üniversite görevlisi olmanın da ötesinde talebelerine karşı anne-baba gibiler.

Şu anda Gazze Şeridi`ndeki ilk uluslararası master öğrencisiyim ve diliyorum ki benden sonra diğer istekli öğrenciler de bir bir gelsinler, çünkü burası da vatan parçası; havası var suyu var yani diyorum ki, her şeye rağmen burada da YAŞAM var! 

Bu güvenilir topraklardaki zulümlere göz yumup buradaki insanları ölüme terk etmeyeceğiz. Ablukanın varlığı bir gerçek fakat bu durum buradaki güzelliklerin üstünü örtemez. 

Elektrik konusunda Gazze sıkıntı çekiyor. Eğer jeneratörünüz yoksa günde 6 saat veya en fazla 8 saat elektrik hizmeti alabiliyorsunuz. Yurtdışına çıkma sorunu da hayli büyük. Onun haricinde buradaki herkes çok çalışkan ve istikrarlı, kimse boş durmuyor. Buradaki bu azmi görüp de motive olmamak elde değil.

Bir de maaş ödemeleri sıkıntısına değinmek isterim. Buradaki ekonomik sıkıntılardan ötürü çoğunluk maaşının ya yarısını ya da en fazla yüzde 60’nı alabiliyor. 

İyi ki gelmişim diyorum. Ve her sabah derinden bir “elhamdulillah” ile uyanıyorum. Buradaki Hocalarım sizden iyi olmasınlar, gerçekten de hem benimle hem de bütün öğrencilerle çok yakından ilgileniyorlar. Burada çocuklar ve gençlik el üstünde tutuluyor.

Türkiye`de neredeyse aradığım her şey burada mevcut. Üniversitenin eğitim dili Arapça ve fakat bana kolaylık olsun diye İngilizce-Arapça eğitim veriyorlar. Sağolsunlar her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Çok önemli projeler hazırlamışlar. Bütün zorluklara rağmen bu azmi görüp de motive olmamak elde değil. 

Saygılarımla, 

Rukiye Demir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23