• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Serdar Arseven
Serdar Arseven
TÜM YAZILARI

1 Kasım’a doğru … AK Parti ve vatandaşla ilişkiler!

04 Eylül 2015
A


Serdar Arseven İletişim: [email protected]

Küçük hatalar büyük zararlara yol açar…

Bunlar birikir birikir, bir bakmışsın gitmiş iktidar!..

“Misal” mi?

Efendim;

Bürokrat dost ziyaretimize geldi.

İki seçim evvel ve 7 Haziran’da görevinden istifa edip Adana’dan aday olmuştu bu bürokrat.

Listeye giremedi, iki seçimde de olmadı, buna rağmen gitti çalıştı.

Özellikle Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Yüreğir bölgesinde, Toros dağlarının ilçelerinde çok tanınan, çok sevilen, muhtelif idarecilik görevlerinde bulunmuş, işletme mezunu, hitabeti çok iyi, giyim kuşamına özenli, sohbeti keyif verir bir beyefendi.

MHP’nin iyi olduğu yerlerden çok oy çekebilme potansiyeline sahip, bu gücünü de aday yapılmadığı halde kullandı, faydalı oldu.

Neyse…

Bu dost bürokrat, başından geçen nice olayı anlattı.

Birini seçtim:

Adaylık işi olmadı ya, memuriyetteki vazifesine geri dönebilmek için, Bakanlık tarafından Genel Merkez’den istenen “Aday gösterilmemiştir” yazısını alması lazım.

Gitmiş oraya…

İlgili birime başvurmuş…

Demiş ki sekreter bayana:

“Memuriyete geri dönmek için ‘aday yapılmamıştır’ yazısı almam gerekiyor.”

Bayan, gözünü önündeki kâğıda sabitleyerek, “Bir dilekçe yazın, müracaat edin” demiş.

Aday adayı bürokrat, sekreterin önündeki masayı işaret ederek, “Şuradaki kâğıtlardan birini kullanıp şunun bir köşesinde yazabilir miyim?” ricasında bulunmuş…

Sekreter hanım, “Hayır, yazamazsınız! Çay ocağı var, oraya gidip yazabilirsiniz” karşılığını verince, “Şu kâğıtlardan bir tane istirham etsem, gidip orada yazayım” demiş bizim bürokrat.

Ona da “Yok, olmaz!” karşılığı gelmiş hanımdan…

Böyle bir tavır gelince, sinirlenmiş bürokrat.

“Yaşım 55 kardeşim, aday adayı olduk, listede yer alsaydık belki milletvekili olacaktık. Yaşıma hürmet etmiyorsunuz, tercihime hürmet etmiyorsunuz, misafir olarak görüyorsanız misafirperverlikten eser yok, bu ne haldir kardeşim! Ben yine Adana’ya döneceğim, çalışmaya devam edeceğim. Biz kıt bütçemizden para harcayıp partimize oy kazandırmaya çalışırken, siz oy kaybettirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Listenizde aday adayı olarak yer alan bir bürokrata bunu yapıyorsanız, selam vermek için gelen herhangi bir vatandaşa kim bilir neler yapıyorsunuzdur!”

Bürokratın sinirlendiğini gören bir başka bayan “kâğıt” vermiş…

“Dışarıda yazıp gelin” demiş.

Dışarıda yazıp gelmiş, dilekçe kayda girilmiş.

Bürokrat bir başka yere yönlendirilmiş…

Orada da bir bekçi, “Çay ocağında bekleyin beyefendi, imzadan çıkınca size haber yollarız” demiş.

Bekle!..

Bürokrat diyor ki;

“Tamam, aday adaylarının yoğun olduğu dönemlerde bu tür tavırların haklı sebebi olabilir ama seçime kısa süre kalmış, aday olan olmuş, olmayan olmamış, herkes seçim meydanlarında. Ben gittiğimde ortalık son derece sakin. Bana bunu yaptılar, demek ki vatandaşı aşağıdan nasıl geri çeviriyorlar, kimsenin haberi yok! Genel merkezdeki personelin çoğu iyidir belki ama bu tür tavırlar vatandaşa batar. İl ve ilçe başkanlıklarında görevli olanlar nezakete çok dikkat etmeli. Yoksa çok oy kaybı olur!”

Bu bürokrat arkadaş, bu seçimde de aday adayı olmaya karar vermiş.

“Yine aday olamazsanız?” dedim.

“Olsun, çalışırız olamazsak yine çalışırız, sizden ricam AK Parti birimlerine bir mesaj yollayın, vekil adaylarına mesaj yollayın, vatandaşa çok iyi davransınlar. AK Parti iktidarında aday adayı oldum diye başıma gelmeyen kalmadı. Beni attılar bir arşive, bir şube müdürü geldi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bilal Erdoğan aleyhinde etmediği laf yok. Bin türlü hakaret hem de bu dönemde! Kızdım, ‘Senin gibi milliyetçi olmaz olsun, bir ülkenin Cumhurbaşkanı hakkında böyle laflar eden bir adam milliyetçilik kavramını ağzına almasın’ dedim. Zor bir dönem, bürokraside AK Parti etkinliği az. İnşallah tek başına iktidara yine gelir de, geçmişten ders çıkartılarak bir şeyler yapılır… Sayın Erdoğan, Sayın Davutoğlu, canlarına dişlerine takmış ülkeyi aydınlık yarınlara ulaştırmaya çalışırken, bir çuval incir berbat olmasın!”

Bürokrat, AK Parti’yi desteklemenin milli görev olduğunu söyleyerek çıktı çalışma odamızdan.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23