• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

Hocalara neden itimat azaldı?

12 Ocak 2019
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

Birtakım din hocalarının her konuda fikir ayrılığına düşüp, üstelik bunları bir de halkın önünde medyada tartışmalarına ne denir? Ayrıca sadece kendi aralarında değil, 14 asırlık birikimi beğenmeyip baş tacı âlimlerle zıtlaşmaları vahim, daha kafa karıştırıcı ve hocaların inandırıcılıklarını kaybettiren bir durum maalesef.

14 asırlık İslam’ın birikimini bazı hocalar, üstelik halkın gözü önünde küçümsemekte, yalanlamakta, kendilerinin daha doğru olduğunu söylemektedirler. Sözünü ettiğimiz medyatik hocalar adeta bu birikimi berhava etmektedirler. Sanki 14 asırdır isabetli görüş açıklayan, İslam’ı doğru anlayan âlim yoktur da bunlar onlardan daha çok bilgi sahibidirler.

Önce hadisleri reddettiler, “Sadece Kur’an” dediler. Şimdi ise sıra Kur’an’a geldi. Artık Rabbimin kitabını haşa sorgulamaya başladılar.

Yalnız bu nevzuhur hocaların hepsi aynı şeyi söylememekte, her biri diğerinden farklı görüşleri dillendirmekte ve ayrı telden çalmaktadırlar. Kısacası bunlar birbirleriyle de dehşetli tartışmalara girmektedir. Birinin ak dediğine diğeri kara demektedir.

Üstelik bunu televizyon kanallarında, Youtube’da ve başka medya organlarında ama herkesin gözü önünde yapmaktadırlar. Yıllardır ortak nokta bulunmuş, tartışma yapılma durumu geçilmiş konuları yeniden ısıtıp gündeme getirmektedirler. Belki ilim sahibi insanların aralarında konuşacakları ayrıntı sayılabilecek hususları açıkta tartışmaktalar.

Böyle olunca da halkın hocalara itimadı hepten kaybolmaktadır. Özellikle gençler din diye neye sarılacaklarını bilememekte, İslam’dan soğumaktadırlar.

Daha önce böyle kendini televizyon yıldızı zanneden tipler vardı. Kimi vefat etti, kimi de yaşayan ölü durumunda. Adları bile kalmadı. Çok şükür ehlisünnet inancı ana yol olarak devam ediyor, devam da edecek. 

Son zamanlarda medyaya da yansıyan istatistiklere göre; maalesef ülkemizde ateist ve deist oranlarında belirgin artış olduğu ifade edilmektedir. 

Ey yüzyıllardır İslam’a gönülden ve samimiyetle hizmet edenlerin emeği, deneyimini ve birikimini reddeden nevzuhur hocalar! Bu kafa karışıklığının baş sorumluları maalesef sizlersiniz!

MİLLET BAHÇESİ

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi yapımı için çalışmalara başlanmış. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bir yetkili, “Kampüs alanı dışında kalan koruluk alan, milletimizin de kullanımına açılacak. Yaklaşık 290 bin metrekarelik alan, bakım ve düzenlenmesinin ardından vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” şeklinde açıklama yapmış.

Bornova Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı´ndaki Ege Üniversitesi Lojmanları Konukevi arazinin bulunduğu bölgede eşsiz bir koruluk olduğunu ifade edilmiş:

“Bu eşsiz koruluk bütünlüğü korunarak Millet Bahçesine dönüştürülecek. Kentin merkezinde kalan oksijen deposundan vatandaşlarımız aileleriyle yararlanabilecekler. Bizim koruluk alanımıza yapılacak olan Millet Bahçesi, İzmir´in simgesi haline gelecek özellik taşıyor. Yeşilimizi hem koruyacağız hem de yeşilimizden daha çok yararlanacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz sporunu yapabilecek, aileler vakit geçirebilecek.”

Bu sütunlarda çeşitli vesilelerle millet bahçelerinin öneminden, insanımızın sağlığına ve mutluluğuna yaptığı büyük katkılarından bahsettik. Bu yöndeki girişimler hekim olarak hoşumuza gidiyor. Güzel İzmir’imize şahane Millet Bahçesini kazandırmada emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23