• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

Evrim Teorisi savunmada

29 Nisan 2017
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

Milli Eğitim Bakanlığı çok yerinde bir kararla Evrim Teorisini müfredattan çıkardı. Önceleri bir-iki cılız tepkide bulunan çıktı. Ancak şimdi görüyoruz ki ideolojik bakışa sahip Yaradılış karşıtı kesim çıkardıkları kitaplarla, özel Darwin sayısı yaptıkları dergilerle, yazı ve televizyon programlarıyla taarruza geçtiler. Peki, amaçları bilim mi? Kesinlikle hayır. İnancın, imanın önüne geçmeye çalışıyorlar.

Bu tip yayınları elden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Evrimi savunmalarının zayıflığı, ileri sürdükleri delillerin komikliği karşısında şaşırıyorum. Neden kendilerini böyle garip ve mantık dışı teoriyi benimsemek zorunda hissederler? Anlamak mümkün değil.

Daha doğrusu Yaradılışın ihtişamını görüp saplantılı önyargılarına dayanak aramak istiyorlar diye düşünüyorum.

Tanınmış bir dergi, bula bula insanların deri rengindeki çeşitliliği Evrim’e kanıt olarak sunmuş. Soruyorum onlara; siyah veya beyaz, sarı veya Kızılderili hangi renkte olursa olsun hepsi insan türü değil midir? Böyle deri rengi farklı olmasa bu defa herhalde boyları veya göz rengini delil olarak göstermeye kalkacaklar.

Bir de Yaratıcıyı reddedenlerin “Evrim ısrarlı. Hayatta kalma şansını artıracak değişikliği yapma yolunu buluyor, hatta bazen birden fazla yol buluyor”, “Mutasyonlar devreye girerek mükemmele doğru yol alınıyor”, “Milyonlarca yılda meydana geliyor”, “Tesadüfler etkili”, “Doğal seçilimin insanlara hediyesi” gibi açıklamalarla evrimi, tesadüfleri, mutasyonları, seleksiyonu tanrılaştırmaları tuhaf değil mi? Doğanın kör güçleri nasıl devreye girmiş, kâinata müdahalede bulunmuş ve harikulade mükemmel canlılara nasıl imza atmıştır?

Sonra cansız atomlardan canlının meydana gelişi, kısacası bu muazzam farklılık nasıl oluşmuştur? Bununla ilgili henüz bir varsayımın ortaya atılamayışını ne ile izah edebilirsiniz?

Atom deyip geçiyoruz, aslında o bile harika bir varlıktır. Atomun % 99,9’u boştur. Atomu oluşturan parçacıkların tamamı onun sadece % 0,1’lik kısmına karşılık gelmektedir. Ayrıca nesneleri oluşturan atomların her biri arasında da muazzam boşluklar vardır. Ama biz bunu böyle algılamayız. Sonuçta gördüğümüz % 99,9 oranında ‘hiçlikten’ ibaret, ama katı bir madde aynı zamanda. Elektronlar atom çekirdeği etrafında çılgınca dans ederler. Bu yüzden arada boşluk büyüktür.

Peki diyelim Evrim’in sadece fiziksel faktörlerle yönlendirildiğine dair standart varsayım doğruysa zihin yani duygu, düşünme, davranış, biliş ve bilinçlilik gibi özelliklere sahip canlı organizmalar nasıl ortaya çıkmıştır?

İnsanla maymun arasında olması gereken sayısız halkadan neden hiçbir fosil bulunmuş değildir? Bu müthiş sıçrama, bilimsel yasalarla izahı mümkün olmayan bu değişiklik nasıl ortaya çıkmıştır?

Günümüzün ünlü ateisti Richard Dawkins’in kitaplarında sözünü ettiği gibi ateizm ancak Evrim Teorisi sayesinde akılcı hale gelebilir diye düşünerek mecburen savunanlar bu mantık dışı teoriye sarılmayı sürdürmektedirler.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23