• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

Cumhurbaşkanımız formunun zirvesinde

16 Haziran 2018
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

 

Arife günü Ramazanın son iftarı için Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’ndeydim. Milli İrade Platformunun organize ettiği bu iftarda Sıcak Yuva Başkanı olarak protokol bölümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın çevresindeki bir masada idim. Dolayısıyla veciz konuşmasını dinlerken onu yakından izleme imkânım da oldu. Tabi Cumhurbaşkanımızı takip ederken aynı zamanda muhalif kalemlerce hakkında ileri sürülen iddiaları test etme fırsatı buldum.

Öncelikle şunu söylemeliyim: Sayın Cumhurbaşkanımız müthiş bir hitabet ustası. Olayları sıralaması, aktarışı, konuyu günlük olaylara getirişi ve vurgulamaları etkileyiciydi, yerli yerinde idi. 

Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten duygu yüklü ve merhamet timsali bir lider. Ana muhalefet partisi lideri Sayın cumhurbaşkanımız için narsist (kendini aşırı seven, kendine adeta tapınan anlamında) derken kesinlikle hakikati çarpıtıyor, iftira atıyor. Çünkü o zor durumda olanlarla, mağdur ve mazlumlarla empati kuruyor, adeta onların yaşadıkları acıları benliğinde yaşıyor. Üstelik bunu gösteriş için değil samimiyetle yapıyor. Bu hasletler narsistlerde olmaz. 

Son Suruç vahşetini anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Cana kıyan hainlerin PKK’lı olduğunu belirterek bu acımasız terör örgütünün siyasi uzantısı partinin başındaki kişiyi cezaevinde ziyaret edenlere ve serbest olmasını savunanlara çattı, bu sorumsuz siyasetçileri milletimize şikâyet etti haklı olarak. 

Ülkemizin atlattığı badireleri (gezi olayları, hendek siyaseti, 15 Temmuz hain darbe girişimi, son döviz hadisesi gibi bitmek bilmeyen) ve milletimizin direnişini anlatırken yine duygulandı. Böylesine duygu yüklü ve milletimizin dertlerini sırtlamış devlet büyüğümüz o. Bize de elimizden geldiğince ona destek olmak düşer.

Elbette bu ihanet odakları bitmek bilmeyen tuzaklarını ülkemizin başında Tayyip Erdoğan var diye kurmuyorlar. Onların derdi Türkiye’nin ayağa kalkışını önlemek, dik duruşunun önüne geçmek. İşte bu ihanetlerini, ancak buna engel olanı yani Sayın Cumhurbaşkanımızı düşürmekle yapabileceklerini görüyorlar. Ha bire onu devre dışı bırakmanın gayreti içerisindeler. Bir oyunları başarısızlıkla sonuçlanıyor, hemen diğerini tezgâhlamaya girişiyorlar. Dikkat ederseniz bütün muhalefet partilerinin ülke menfaatine yönelik vaatleri yok, yapacaklarını söyledikleri eserler ve iddiaları hiç yok. Hepsinin tek derdi Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve onun başlattığı dev projeleri iptal etmek. 5 aday 5 koldan saldırıyor. Hepsinin hedefinde o var. Bu yüzden millet olarak onun etrafında kenetlenmemiz şart.

Sayın Cumhurbaşkanımıza yöneltilen bir suçlama da yorgun oluşuydu. Onu dinlerken söylenenlerin aksine hayli dinç ve enerjik olduğunu yakından gördüm. Üstelik Ramazan, oruç tutuyor ve önce Yalova’da miting yapmış, oradan İstanbul’a gelmiş. Bizlere hitabetinden önce onlarca vatandaşla ayaküstü hasbihal etti. Özellikle muhterem Mehmet Fırıncı abiye özel ilgi ve sevgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. 

Özgüveni yerindeydi ve haklı olmanın, aziz milletine hizmet etmenin, ölüm korkusu çekmemenin rahatlığı içindeydi. 

Zihni berraktı ve düşüncelerini ifade edişi yine harika idi. Zevkle ve heyecanla dinliyor ve etkileniyorsunuz. 

Kısaca şunu söylemek istiyorum: Cumhurbaşkanımız 5 yıl daha bu ülkeyi hakkıyla yönetecek dirayete ve enerjiye sahiptir. Hakkında atılan iftiralar ciddiye almaya bile değmez. Morali ve motivasyonu müthişti. Rahatlıkla ona güvenebiliriz. Yolun sonuna geldi diyenlere inat ayakta idi. Canlı ve oldukça zindeydi, dinçti. Kısacası Sayın Cumhurbaşkanımız formunun zirvesindeydi. Rabbim onu başımızdan eksik etmesin.

RAMAZAN BAYRAMINIZI TEBRİK

Dün bayramın ilk günü idi. Bütün okuyucularımızın ve Âlemi İslam’ın Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu arada bir uyarıda bulunmak istiyorum: Bazı kimseler Ramazan yerine şeker bayramı demekteler. Bu söz her bakımdan yanlıştır. En başta şeker; ruh ve beden sağlığımız için zararlı, kesinlikle uzak durulması gereken zehir hükmünde bir maddedir. Özellikle çocuklarımıza hiç yedirmememiz gereken zararlı gıdadır. Bu yüzden bu güzel ve anlamlı bayramı şeker diyerek anmak yakışmaz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23