• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

Ayasofya açıldı, Cumhurbaşkanımız tarih yazdı

25 Temmuz 2020
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

Dün Cuma namazı ile Ayasofya ibadete tekrar açıldı. Düşünün, üniversite yıllarından beri “Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın” sloganlarını atan bir nesiliz biz. Tam 86 yıl sonra Ayasofya’nın camiye çevrildiğini görmek nasip oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın başında şık takkesi ile Ayasofya’da Aşr-ı Şerif okuduğuna şahit olduk. Mutluyuz, sevinçliyiz, coşkuluyuz.

Ayasofya, büyük hükümdar Fatih Sultan Mehmet’in vakfıydı. Bu camiyi asli hizmetinden ayıranlar için yaptığı beddua maalesef 86 yıl bu milletin, bu devletin üzerinde bütün ağırlığı ile duruyordu. Fatih Sultan Mehmet vakfiyesinde şöyle diyordu:

“Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların la’neti üzerlerine olsun. Ebeddiyyen Cehennemde kalsınlar, onların azapları asla hafifletilmesin ve onlara ebeddiyyen merhamet olunmasın. Kim bunları duyup gördükten sonra değiştirirse, vebali ve günahı bunu değiştirenlerin üzerine olsun. 

Hiç şüphe yok ki, Allah her şeyi işitir ve her şeyi bilir.”

Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş da verdiği hutbede, “Vakıf dokunulmazdır, dokunanı yakar, vakıf amacından saptıran lanete uğrar” dedi.

Bediüzzaman da yıllar önce merhum başvekil Adnan Menderes’e seslenmiş, “Nasıl Ezan-ı Muhammediye’nin (A.S.M.) neşriyle demokratlar on derece kuvvet bulduğu gibi, öyle de Ayasofya’yı da beş yüz sene devam eden vaziyet-i kutsiyetine çevirmektir. Ve âlem-i İslam’da çok hüsn-ü tesir yapan ve bu vatan ahalisine âlem-i İslam’ın hüsn-ü teveccühünü kazandıran, bu yirmi sene mahkemeler bir muzır cihetini bulamadıkları ve beş mahkeme de beraetine karar verdikleri Risale-i Nur’un resmen serbestiyetini dindar demokratlar ilan etmelidirler. Ta, bu yaraya bir merhem vurmalı. O vakit âlem-i İslam’ın teveccühünü kazandıkları gibi, başkalarının zalimane kabahati da onlara yüklenmez fikrindeyim.”

Ayasofya ile ilgili muazzam bir eser(*) kaleme alan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz hocamız, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Ayasofya Camii’nin asli amacının dışında kullanılmasına dair yaptığı ağır beddualarını da içeren meşhur vakfiyesi için “Milletimiz ve Müslümanlar bu bedduadan kurtarılmalıdır’ diyordu. Fatih’in meşhur vakfiyesindeki ‹çok ağır› ifadeleri hatırlatan Akgündüz: “Buna kimse karşı çıkmamalı. Ayasofya’yı müzeye çeviren kararın altında imzası bulunanların sevenleri de buna destek vermeli. Bu hatadan geri dönülmesi ile belki asıl sorumluların azapları da bir ölçüde hafifleyebilir.” 

Çok şükür Ayasofya Camii dün yeniden ibadete açılarak bu bedduanın kalktığına şahit olduk. Artık tam bağımsız, büyük ve yeni bir Türkiye var. Önümüze yeni kapılar açılacağına, güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Hem ülkemiz kazanacak ve hem de istikrar devam edecek. İnşallah bunları da millet ve devlet olarak, hatta ümmet olarak göreceğiz. Buna inancımız tamdır.

AYASOFYA AÇILDI VE FATİH’İN LANETİ MÜSLÜMAN MİLLETİMİZ ÜZERİNDEN BÖYLELİKLE KALKTI!

Bu yüzden dünyanın her yerinden gelen tepkileri göğüsleyerek 86 yıllık esareti kaldıran Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Rabbim ondan razı olsun. 

Cumhurbaşkanımız Hristiyan görünen aslında ateist ve laikçi zihniyette olan çevreleri karşısına alsa da sadece milletimizi değil milyarlık İslam dünyasının desteğini ve duasını almış, onlara bu kararı ile moral ve güç vermiştir.

Zaten çağımız âlimlerinin neredeyse tümü Ayasofya’nın camiye çevrilmesi hususunda ısrarlıydı. Çünkü Ayasofya, fethin sembolü ve İslâm’ın fütuhatının âlemi hükmündeydi. 

Yarabbi bize bugünleri gösterdiğin için Sana sonsuz şükrediyoruz. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının kıymetini ve ehemmiyetini millet ve ümmet olarak biliriz inşallah. 

(*) ÜÇ DEVİRDE BİR MABED. AYASOFYA. Osmanlı Araştırmaları Vakfı Yayını. 2005. 900 sayfa, büyük boy. Parlak kalın kâğıda basılmış. Harika resim ve belgelerle donatılmış. Hocamıza bu muhteşem eserinden dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Necati

Fatih'in bir de istanbul elinizden savaşarak çıkmayacak, toprakları yabancılara satilaracak ve yabancılar mülk sahibi olacaklar diyen rahibin sözü üzerine kim ki İstanbul'un topraklarini yabancıya satarsa diye başlayan laneti var. Şimdi durum ne oluyor efendim? Fatih'in lanetine kim Mazhar olmuş oluyor bu durumda?

Salih

Acı çekiyoruz!Süresiz nafaka , evlatlarına yabancılaştırılma,yeniden evlenememe,6284 ve mecburen haksız boşanma,çocuk haczi,çevreye rezil olma.Paranla rezil olma.Yarab;huzuruna rezil bir vaziyetde gelmek şahsımıza ve milletimize gösterme.Tez zamanda aile ile ilgili çok çok önemli yasalar çıkmasını yüce Mevlam'dan niyaz ediyorum.Ayasofya camii'nin açılması bize haram olan şeylerden korunmamıza tez zamanda vesile olur İnşallah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23