• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Yozlaşmış kafalar, hakikat gerçeğini göremezler…

21 Eylül 2021
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Gazi Meclisimiz, seksen milyonu aşkın vatandaşımızın hatta dünyadaki mazlum milletlerin umut beklediği bir mekân ve makamdır. Bu yüzden sosyal medyada ve basında yer alan haberlerin önemli bir kısmı TBMM ile ilgilidir. 

Ne var ki bu haberlerin yine önemli bir kısmı umut kırıcı, karalayıcı ve TBMM’nin itibarını küçük düşürücü haberlerdir. Bu tür haberlerin kaynağı da ne yazık ki bazı milletvekillerinin rahat çalışmaları için kendilerine ofis ve serbest giriş-çıkış kartı verdiği, imtiyazlı basın mensuplarıdır. Bir şekilde kapağı Meclis’e atıp iş üretmeyen ve yaşadıkları rahatlıktan rahatsızlık duyan yine imtiyazlı bazı Meclis personelidir. 

Ama şunu da belirtelim ki TBMM ile ilgili basında yer alan karalayıcı ve küçük düşürücü haber ve yazıların yanı sıra kimi zaman TBMM’de yapılan başarılı çalışmaları yansıtan haber ve yazılara da rastlayabiliyoruz. Mesela, geçtiğimiz günlerde (19 Eylül 2021) Milliyet gazetesinde yer alan “Meclis’te Dijital Restorasyon” başlıklı yazı ile Millî Gazete’de “Mehmet Akif ve İsmet Hanım’ın Mektupları” başlıklı yazı, TBMM’de yapılan başarılı çalışmaları yansıtan yazılardı. 

Milliyet’teki köşe yazısına konu olan ve TBMM’nin açılacağı 1 Ekim tarihinden önce Meclis’te gerçekleştirilen dijital yenileme, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Bilgi İşlem Başkanlığı ile İşletme ve Yapım Başkanlığının ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen önemli bir çalışmadır. 

TBMM’nin yeni yasama yılı hazırlıkları kapsamında yapılan bu çalışma ile Gene Kurul Salonu baştan sona yenilenmiş, ses sistemleri daha kaliteli hale getirilmiş, özel çipli kimlik kartlarıyla çalışabilecek elektronik oylama ve yoklama panelleri kurulmuş ve Genel Kurul Salonu’na görüşmelerin canlı yansıtılacağı iki dev ekran konulmuştur. Bunlar iki aylık Meclis tatilinde yapılmış muazzam çalışmalardır.

Meclis’in iki aylık tatil sürecinde kendi iç bünyesinde bulunan bakım ve onarım hizmetleri tarafından yapılan hizmetlerin, iç kaynakların tasarrufunun takdirle karşılanması gerekirken, itibar suikastı girişiminde bulunması akıllara ziyan bir karalamadır. Muhalefet adı altındaki vekillerin bu ülkeye bir çivi kadar faydası yokken kendilerini nimet olarak görmesi, yapılan hizmetlere çamur atması sanırım biraz da lüzumsuz birey olmaktan kaynaklanıyor. Acınacak durumda olduğunu görüyorum. 

Millî Gazete’deki köşe yazısına konu olan “Mehmet Akif ve İsmet Hanım’ın Mektupları…” da Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kabulünün 100. Yılında Millî Mutabakat Metnimiz İstiklal Marşı ve Mehmet Akif / Belgeler” adlı kitapta yer alan mektuplardandır. 

Takdim yazısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından yazılmıştır. Proje koordinatörlüğü Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin’in tarafından yapılmıştır. Bu kitapta, Mehmet Âkif, Mehmet Âkif’in eşi İsmet Hanım, aile bireyleri ve dostları tarafından yazılan ve ilk defa bu çalışma ile gün yüzüne çıkan mektupların yanı sıra Mehmet Âkif’in yaşamına, İstiklal Marşı’nın kabul sürecine ilişkin pek çok bilgi ve belgeye yer verilmiştir.

Bundan birkaç ay önce yine Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanıp TBMM Başkanlığı tarafından basılan “Kabulünün 100. Yılında Teşkilat-ı Esasiye Kanunu / Belgeler” adlı kitap ve birkaç yıldır devam eden İstiklal Mahkemeleri Projesi kapsamından hazırlanıp basılan kitaplar da dikkat çeken çalışmalardır. 

TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un himayelerinde yapılan bu tür çalışmalar kuruma prestij kazandırırken, yakın siyasi tarihimize ve geleceğimize de ışık tutmaktadır. Bu sebeple Sayın Meclis Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Bu çalışmaları öğrendikçe geçenlerde CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun bir yerel gazeteye demeç verip TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u ve bu başarılı çalışmalara imza atan Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanı’nı asılsız iddialarla itham etmesinin de asıl gayesini öğrenmiş oluyoruz. 

Bay Kani Beko denilen zatın meyhane bıyıkları üzerinden, hak ve hukuk kısımları üzerinden yıllarca emekleri nasıl sömürdüğü, işçi haklarını kimlere nasıl peşkeş çektiğine bakın. Utanmadan arsız bir şekilde hayırlı hizmetleri baltalıyor. CHP’nin arka bahçesinde sendikacılık oynayıp, diyet borcu olarak vekil olacaksın vay seni polit adam vay…  

Ne diyelim; her meyveli ağaç taşlanır ya da … neyse onu demeyelim. Vesselam…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23