• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Siyasi fosil kafalardan üretici lider çıkmaz

31 Ağustos 2021
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Geçtiğimiz günlerde saygı duyduğum eski valilerimizden birini ziyarete gittim. Hoşbeş sohbet ederken, dünün Türkiye’si ve mülkiye amirliğini konuşmaya başladık. 

Konuları derinlemesine tartışmaya başlayınca başından geçen birçok konu ister istemez konuşuldu. 

Kıymetli valimizin başından geçenleri dinleyince ister istemez ‘Vay be, devlet bu kadar aciz miydi?’ sorusunu sordum. 

Devlet nasıl olur da kafasını bu kadar kuma gömebilir demeden geçemedim.

Konu yoksulluk… Hanımlar, beyler! Bir ilçemizde sağlık problemi yaşayan bir ailenin genci, enfeksiyon hastalığına bağlı sağlık sorunu yaşıyor. Vücudu her gün şişmeye başlayan gencin tedavi olabilmesi için doktor parası yok, ilaç alacak parası yok derken annesi kaymakama gidiyor.

Anne kaymakama gidince, kaymakam da olaya müdahil oluyor. Eve giden kaymakam, hastayı yerinde görüyor ve durumuna müdahale edilebilmesi için telefonlar ediyor.

Ancak ne fayda… Genel bütçeden kaymakamlığa para gönderilmemiş, dönemin başhekimi ise kaymakama posta koyacak kadar şımarık ve duyarsız şekilde senet ve paradan bahsediyor…

Ne de olsa bir bakanın yakını olan bir başhekim… Siyasetin kirli akrabalık ilişkileriyle idame ettirildiği bir süreç… Güçlü olan yönetici, devletin kural ve kaidesini tanımadan başıboş takılıyor. Acziyet, bir devlet yönetim biçimi haline gelmiş anlayacağınız.

Kaymakam, arkadaşlarından biraz para toplayarak hastaya götürmek üzere iken anne kaymakamlık kapısına dayanıyor ve feryat ediyor. Oğlunun ölümünü haykıran anne karşısında bir kaymakam, devletin o dönemki tüm acziyetini hissediyor. Acı olansa, devletimizin geçmişinin bu gibi binlerce acı hadiseyle dolu olmasıdır.

Tüm bu olanlara karşı söylenen ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı da, burada kazandığı önemi tekrar gün yüzüne çıkarıyor.

Evet, dünün Türkiye’sinden bugünün Türkiye’sine kolay gelinmedi. Yoksulluktan binlerce belki milyonlarca vatandaşını kaybeden ve ölümüne sebep olan bir sağlık sektörü olduğunu unutmayın. Binlerce askerimizin mühimmat veya teknoloji yokluğundan dolayı şehit edildiğini unutmayın. Savunma sanayimizdeki ezik kimliğimizin kafamızı nasıl kuma gömdürdüğünü unutmayın. Enerji politikalarımızdan dolayı nasıl soyulduğumuzu unutmayın. 

Bazı konu başlıklarını sizlere sırasıyla hatırlatmak isterim. Tüm bunlar karşısında Erdoğan düşmanlığının bazılarının gözlerini kör ettiğinin farkındayız ancak, Başkan Erdoğan’ı sevmek zorunda olmadığını doğal hakkınız olarak görebilirsiniz, dahası bu vicdan denilen otoriteyi ne ara kaybettiniz..

Sormadan edemediğim birkaç soru var ki, bazen içimden acaba hepiniz mi Ermeni’ydiniz de 30 yıllık esaret altındaki Karabağ’ın kurtarılmasından rahatsız oldunuz diye soruyorum…

ASALA’cı ocu bucu çocukları mısınız, PKK- DAİŞ-YPG-IŞİD örgütlerini bitiren adama düşmanlığınız bitmek bilmiyor. Bir yanda yaşa Mustafa Kemal Paşa naraları atıyorsunuz, bir yandan da PKK ile ittifak yapıyorsunuz?..

Ülkeyi bölmek üzere terör estiren 40 yıllık PKK’yı bitiren Erdoğan değil midir? Sizler nasıl vatan evladısınız? 

İçimizdeki kriminal Rumlara ne diyeyim… İzmir’den Kıbrıs’a bağırarak Rumları denize dökmeye çalışan sözde vatanseverler, Erdoğan 46 Yıllık Kapalı Maraş’ı açtı diye canınız nasıl yanıyor? 

Ya içimizdeki geri zekâlı cemaat düşmanlarına ne diyelim… Bazı beynini kullanmaktan yoksun olanlara sormak lazım; 50 yıllık FETÖ’yü bitiren Erdoğan değil midir? 50 yıllık pisliğinizi temizledi bu isim...

Haçlı ve Vatikan’a rağmen bütün dünyaya meydan okuyan kişi 86 yıl sonra Ayasofya’yı size açmadı mı? Gücünü dünyaya kendi kararlarını vererek tam egemen bağımsız politikalarıyla yansıtmadı mı? Nasıl Müslümansınız? 

Taksim’de 150 yıllık hayalinizi gerçekleştiren adam değil mi Erdoğan? Yıllarca ‘İstikbal göklerdedir’ diyerek kafasını kuma gömenlere inat geliştirilen SİHA ve İHA’larla Türkiye’yi savunma sanayiinde 1 numara yapan iktidar değil mi Erdoğan iktidarı…

ABD, yıllardır bizlere savaş teknolojileri noktasında ambargo uygularken vatanseverliğiniz neredeydi a çakma beyaz yakalılar?..

Milli Muharip Uçağını yaptıran Türkiye Cumhuriyeti liderinin adı değil mi ERDOĞAN… İnsansız jet yaptıran, Marmaray, hızlı tren, bölünmüş yollar yaptıran, Çamlıca Camii’ni yaptıran, Çamlıca Kulesi’ni yaptıran, hastaya bakım, yoksula yardım, engelliye iş sağlayan…

S-400’leri alan, tüneller, barajlar bölünmüş yollar yapanın adı ERDOĞAN değil midir? Bunca işi yapanı severler mi? Şehir hastanelerini yapan adamın ismidir Erdoğan… Barajlar ve tünellerin ismidir Erdoğan... Yıllarca GAP’ı, Bolu Tüneli’ni bitiremeyenlere cevabını daha iyi projeleri de yoluna katarak bitiren isimdir Erdoğan…

Başladıkları işleri bitiremeyenler, hesap sormaktan çok adamlıklarını nasıl devşirdiklerine, milli projeler, nasıl sattıklarına, geleneklerini nasıl yok ettiklerine baksınlar…

FETÖ, PKK, HDP, CHP, İP ve bahaneler altına sığınmış nicesi sevmese de bizim yolumuz, millet için çalışanlarla birdir. Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin. 

VESSELAM…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zakir Şahinbay

Allah kalemine güc kuvvet versin gerçekleri nasılda şamar gibi yüzlerine yüzlerine söylüyorsun.Lakin onlar yüzsüzler utanmazlar uşaklıkları utanmamalarıni gerektiriyor galiba...

H.Y.E

2023 seçimleri hiç de kolay geçmeyecek.Cunku bu iktidarın yaptığı bunca hizmetlere kulak vermeyen yeni bir nesil türedi.Sosyal medyayı iyi kullanan bütün muhalefet her şeyi cok guzel golgeleyebiliyor.Su anda dindar aile çocukları bile bu propagandanın tesiri altında.Siz daha evvel yaptığınız hizmetler anlatıyordunuz seçmen geçmiş günleri de hatırlıyo size oy veriyordu. Sosyal medyayı cok iyi kullanan Feto'cular bütün gençler avlamaya calisiyorla ve bazısında da başarılı oluyorlar.Dikkat!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23