• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

80 Yıllık Zulmün Özrünü Dilemek RTE’ye Nasip Oldu!

12 Haziran 2018
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Ak Parti hükümeti iktidara geldiği günden bu yana mazlum halkların yanında olmuş ve vatan topraklarında ayrımcılığa, hakarete uğramış her bir vatan evladının hakkını savunmak adına birçok girişimde bulunmuştur. Ak Parti, yıllarca ötekileştirmelere maruz kalmış insanlarımızın seslerini meydanlarda ve meclis kürsülerinde duyurmuş bir partidir. Ak Parti zulme uğrayanların partisidir.

Bir adalet arayışı içerisinde kurulan Adalet Ve Kalkınma Partisi, toplumda ötekileştirilenlerin sesini duyurmak için birçok açılım gerçekleştirmiştir. 2002’den bu yana Kürt açılımı, Alevi açılımı, Roman açılımı ile farklı kökenli birçok vatandaşımızın haklarını tahsis etmek maksadıyla ülkemizde eğitimden kültüre, dinden siyasete kadar her türlü durum gözden geçirilmiştir.

Ak Parti, uzun yıllardır Aleviler ile ilgili olumlu adımlar atmaya çalışsa da birçok Alevi vatandaşımızın önyargılarını henüz kıramadığını söylemek mümkündür. 24 Haziran seçim süreci kapsamında sokağa çıktığımızda görüyoruz ki Alevilerin çok büyük bir Ak Parti ön yargısı var ve Ak Parti’nin iktidarı boyunca bu ön yargının pek azı giderilebilmiş. Bunun esas sebebinin kendini yeniliğe kapatmış bir kitleden kaynaklandığını ifade edebilirim. 

Sahada karşılaşmış olduğumuz Alevi vatandaşlarımızın Ak Parti’ye olan kininin; haklarının ihlali, taleplerinin karşılanmaması üzerine kurulduğunu görüyoruz. Ancak cumhuriyetin kuruluşundan bu yana tarihte pek çok kez zulme uğramış Alevilerin, en rahat ettikleri iktidar sürecinin Ak Parti iktidarı olduğunu inkâr etmek nankörlükten başka bir şey değildir.

Sivas olayları sırasında aktif yetkili olduğu halde hiçbir tedbir almayanlarla, ‘’Vicdanı olan herkes bu olayı lanetler’’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kefeye koyup, ‘’Ak Parti iktidarında biz Alevilerin hakları ellerinden alındı, biz zulme uğradık’’ demek hangi vicdana sığar?

Bugün Alevi vatandaşlarımızın oylarını çoğunlukla verdikleri CHP, Sivas olaylarının yaşandığı süreçte SHP adı altında iktidarın ortağı değil miydi? İnönü, Sivas olaylarında başbakan yardımcısı değil miydi? Soruyorum sizlere değerli okuyucularım. Ak Parti hükümetinden önce hangi hükümet bu olayı çözmeye yeltendi? 

Cumhuriyetin kurulduğu tarihten itibaren Aleviler CHP’nin tek partili döneminde başta olmak üzere birçok kez şiddete, haksızlığa maruz kalmıştır. Fakat tüm bunlardan Sünni İslam anlayışını mesul tutmak ancak ayrıştırıcı temellere dayanır. Bugün Alevileri ötekileştirmekle suçlanan Ak Parti, ne 1921 Koçgiri’de vardı, ne tekke ve ocaklar kapatılıp da Alevilerin ibadethaneleri ellerinden alınırken… Ne 1937’de Dersim Olayları sırasında vardı Ak Parti, ne de Dersim Tunceli’ye dönüştürülürken. 

Hatta Ak Parti hükümeti kendi döneminde gerçekleşmemiş bir dram adına Alevilerden özür dilemiş bir parti olarak, sol görüşün hedefine koyulup, kirli emeller uğruna Alevi vatandaşlarımızın doldurulduğu bir partidir. 

Madımak Olayları ilk kez Ak Parti döneminde ele alındığı gibi ilk defa Ak Parti döneminde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitapların Alevilik girmiştir. 

Ak Parti’nin Alevi vatandaşlarımıza yönelik bunca olumlu yaklaşımına rağmen bugün Ak Parti saflarından uzak durup, sol görüşlü partilerde hakkını aramak istediğini belirten Alevilerin kendilerini yıllarca ciddiye almamış ve zulme maruz bırakmış CHP zihniyetinde çözüm araması yalnızca kendilerinin zararına olacaktır. 

Madımak Olaylarından bahsetmişken, gelelim olaylar esnasında belediye başkanlığı yapan ve bugün CHP’nin ittifakında yer alan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na…

Temel Karamollaoğlu son yaptığı açıklamalarından birinde diyor ki ‘’Meclis’in en güçlü partisi olacağız’’… Sanıyorum ki Sn. Temel Reis ıspanağı biraz fazla kaçırmış olmalı. Yoksa bu özgüvenin, bu gücün kaynağı özveriden geliyor olamaz. Sizler dün vatandaşının yanında olmayanlar ittifakı olarak bugün iktidar sevdası ile yanıp tutuşurken, önce Madımak’ta oynanan oyunları düşünecektiniz. İktidar için adalet değil, adalet için iktidarı savunmayan sizlerin samimiyetsizliğini bu milletin aziz evlatları er ya da geç görmüştür ve görecektir de. Kirli ittifaklarınız ile bu vatanın siyasetini de, meclisini de kirletmenize bu millet müsaade etmeyecektir. Vesselam…

İletişim için; www.twitter.com/sabribalaman

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23