• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Yargıda ve üniversitelerde, mahrem troller ile kargaşa çıkarılmaya çalışılıyor

10 Mayıs 2017
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

“Yeryüzünde bozgunculuk ve fesat çıkarırlar, kayba uğrayanlar işte bunlardır.” Bakara Suresi 27. âyetin meali bu şekliyle. 

Başka bir açıdan bakarak şöyle bir manayı da düşünebiliriz: Sürekli günah işleyerek, günahı alışkanlık haline getiren ve müptela olan birisi ister ki, kendisi bataklığa düşüp çıkamadığı gibi, başkaları da bataklığa düşsün ve çıkamasın.

Çünkü musibet umumi olursa, etkisi hafif olur. Bunun gibi bir şahsın kalbinde, bir ihtilal, bir fenalık hissi uyanırsa, yüksek insani duyguları, kemalatı alçalmaya ve sükût etmeye başlar.

Kalbinde kötülüğe ve tahribata bir meyil, bir zevk oluşur. Yavaş yavaş o meyil kalbinde büyür, sonra o şahıs bütün zevkini ve lezzetini, tahribatta, fenalıkta, yakıp yıkmada bulur, o işin adamı olur.

İşte o vakit o şahıs, tam mânâsıyla, yeryüzünde yırtıcı bir hayvan gibi ihtilal çıkarıp, fesadı durmayan, sürekli ortalığı karıştıran bir afet olur. 

Nasıl ki uyuşturucuya müptela olan birisi, en yakınlarının dahi uyuşturucuya bakışının makul olmasını ve hatta onların da kullanmasını ister, çocuk yaşlarında sigara içenler, arkadaşlarını da sigaraya alışmasını ve birlikte içmeyi teşvik eder. En hafifinden bu kötülük dahi, sirayet etme kabiliyetindedir. Kötülükler ise bulaşıcı hastalık gibidir, çok hızlı bir şekilde ilerler ve bulaşır.

Şimdi bunca hata ve ihanetten sonra, dünyanın her tarafında, ihanet şebekesini geliştirip, maddi-manevi elemanlarını ve ekiplerini kurduktan sonra, FETÖ’nün iyileşmesini ve geriye dönüşünü, tamamen ortadan kalkmasını beklemek mümkün değildir. Buna müptela olanlar, artık bağımlılık halinde, bu işin yıllarca sürecek ve dünyanın her yerine yayılacak felsefesini, kalpler de ve beyinler de, aynen virüs taşır gibi, sürekli aşılayacakları insanları, araştırır dururlar.

Gittikleri her yerde, en maskeli ve şirin yüzleriyle görünüp, bütün maddi ve manevi hazlarıyla, gayretleri ile, yeni yeni eleman kazanmak ve bağımlı oldukları şahsa, kul köle edecekleri, zombiler bulacak planları ve projeleri vardır.

Onların FETÖ’den madalya almak ve zombi yetiştirip, FETÖ adına hareket etmenin dışında, hiçbir lezzetleri ve zevkleri yoktur. Onlar bu işin bağımlıları ve müptelalarıdır. Öyleyse en azından, esas bağımlı olan ve metastas yaptıracak, virüs aşılayacak olan bu üst düzey, sinsi ve bilinmeyen hayalet yapıyı öncelikle imha edip, yeni eleman kazandırılmasının önüne geçilmeli.

İşin bir yönü, bu beyin takımı olan, sürekli virüs aşılayacak olanların imhası, bir diğer önemli kısmı ise, örgütün tuzağına düşürülecek olan, saf, temiz neslimizin, onların teşkilatına angaje olmasının önüne geçilmesidir.

Sadece operasyon yapılmakla, işin belli bir kısmı deşifre olup cezalandırılmaktadır. Geciken ve toplu olarak yapılan bu operasyonlar, birkaç isabetsiz ihbar ile kasıtlı olarak FETÖ trolleri tarafından öne çıkarılarak sulandırılmaya çalışılmaktadır. Bu bile onlar için, bir haklılık kazandıracak, bir malzeme olarak kullanılmakta ve zulüm gibi gösterilmeye gayret edilmektedir. 

İçinde bulunduğumuz şu gergin ortamda, FETÖ ile olan mücadelede çok dikkatli olunmalı. Halkın tepki vereceği uygulamalardan kesinlikle kaçınılmalı ve adaletin tenkit edilmeyecek, mantık düzeyinde olmasına dikkat edilmelidir.

Atalay Demirci gibi menfaat için FETÖ’ye yanaştığı belli olan bir komedyenin, darbeci bir general ile eş değerde cezalandırılmaya çalışılması, müebbet hapis istenmesi, diğer taraftan Ömer Faruk Kavurmacı’nın FETÖ’nün has adamı olduğu bilinerek, toplumun gözünün içine baka baka, hastalık bahanesi ile serbest bırakılması, Ege Üniversitesi rektörü, Beril Dedeoğlu’nun üst üste yapmış olduğu skandal dekan atamaları ve en son ülkücü ve PKK’lı gençleri üniversite içerisinde karşı karşıya getirecek, eski Türkiye’de olduğu gibi, meydanları savaş alanlarına çevirecek, ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun katil zanlısının okuldan atılma kararını kaldırtarak, toplumun adalete ve özellikle Tayyip Erdoğan’a olan güvenini sarsmak için, FETÖ trolleri tarafından şuurluca yapılmış bir kumpas olduğunu düşünüyoruz.

Beril Dedeoğlu’nun AK Parti ruhuna ve törelerine uymayan felsefesini ve sosyal yaşantısını ve davranışlarını, AK Parti’ye ve Tayyip Erdoğan’a büyük zararlar verdiğini buradan duyurmaya çalışıyoruz. 

Tayyip Erdoğan’ın altının oyulmaması ve toplumda karalanmaması için, malzeme verilmemesi gerekir. FETÖ’nün bundan sonra yapmaya çalışacağı kumpasların, bu tarz yanlış davranışları çoğaltılarak tabanda tepki oluşturmaya çalışması olacaktır.

Unutmayalım ki; Cumhurbaşkanımız attığı bu cesur adımlar ve kararlılıkla, halkın gözünde ve kalbinde, büyük yer kazanmıştır. Bu itibar ve kredibilitenin korunması için el birliği ile millet olarak, her türlü riske ve kumpaslara karşı, beraber hareket etmeliyiz. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23