• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Kripto hakim ve savcıların, devleti yıpratma ve çökertme planları

11 Ocak 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Henüz deşifre olmamış ve tasfiye edilmemiş gizli FETÖ’cü hakim ve savcılar, yargı sistemine ağır hasarlar vermiştir. 

Kripto FETÖ’cüler ve işbirlikçileri, bilinçli olarak mağduriyetlere neden olacak kararlara imza atıyorlar. Deşifre olup tasfiye edilinceye kadar örgütten aldıkları talimatlar ile gizli ajandalarını, projelerini uygulayan FETÖ’cü hakimler, son dönemde yargı kulislerinde yine kendi yandaşları ile birlikte hareket ederek, hükümeti zor durumda bırakacak, vatandaşı mağdur edecek ve dehşete düşürecek kararlar vererek, kaosa zemin hazırlıyorlar. 

11.480 ByLock kullanıcısının mağdur olduğunu açıklayamazlar ve pardon deyip mağduriyetlerini gideremezler. FETO’nun özellikle bu ByLock kelimesini (BALYOK) diyerek alay ettiği video görüntüsünü pek çok TV programlarımızda göstermiştik.

Bu alaycı ifadenin çok yakın bir gelecekte, bugünkü gibi ByLock sisteminin çökertileceğine işaret ettiğini, satır aralarında okumuştuk. FETO’nun dediği gibi, işte bu siber saldırının ilk adımıdır. 11.480 kişinin içerisinde, kendilerinin istediği insanları kurtarıp, istediğini mağdur etmiştir ve kalplerde ve kafalarda şüphe uyandırmıştır. Yargıyı ve istihbaratı zan altında bırakarak, muhalefete kontrollü darbe deme yolunu açmış ve hükümetimizi FETÖ mücadelesinde, zaafa uğratıp köşeye sıkıştırmıştır. 

Hâlâ daha onbinlerce ByLock kullanıcısı tespit edilmiş, yazışmaların içeriği ise henüz belirlenememiştir. Bu ne kadar sağlıklı bir tespittir? ByLock’un içerisine kimler dahildir? Kimler değildir? Bunu belirleyen kimdir? 

İşte buradaki bu belirsizlik FETÖ’ye güç ve haklılık kazandırmaktadır. Diğer yandan, Bank Asya, Sızıntı dergisi, Zaman gazetesi, FETÖ üniversite ve okullarının mağdurları, bir şekilde geriye doğru delil olma hususunda sulandırılarak, toplu inkârlara ve kalkışmalara dönüşebilir.

Genelde FETÖ hayalet yapılanmasının, her ülkede bir ülke imamı, o ülkenin bölge imamları, il imamları, ilçe imamları, mahalle imamları, köy ve kasaba imamları, ayrıca sanayi sitelerindeki esnafın da, yönetimini ve tespitini yapan imamlar vardır. 

GİAD, İŞAD ve TUSKON’a bağlanan bir esnaf örgütlenmesi networku vardır. 

Türkiye için bir ülke imamı, 7 bölge imamı, 81 il imamı, 921 ilçe imamı, 30.205 mahalle imamı, 18.331 köy ve bunlara bağlı 26.063 birim imamı, takriben 77.000 civarında imamdan söz ediyoruz. Bu imamların her birisinin en az 3’er yardımcısı vardır. Bu yapılanmanın ev imamı, ser rehberler ve belletmenler, öğrenci sorumluları gibi yapılanmayı da hesaplamaya kalkarsak, takriben 250 bin civarında bir teşkilatlanma yapısına ulaşılacağı açıktır. 

Mahrem imamlar, ablalar ve bunu da 3 ile çarptığımızda, 750-800 bine ulaşılabileceği görülecektir. Ayrıca Mülkiye, Emniyet, TSK, MİT ve yargı imamları, sivil toplum kuruluşları için görev yapan imamlar için ise, bu örgütsel yapının imamlarının görevli olduğu varsayılacak olursa, yönetici bu örgütsel yapının boyutu 2 milyondan daha az değildir. 

Şimdi Adalet Bakanlığının sitesinde yer alan verilerde, Mayıs, Haziran 2017 ayına ait rakamsal değerler olmadığı için, Temmuz 2016 ile 2018 arasında tutuklu sayısının değişimi 52-53 bin kişi civarındadır. Ülkedeki örgüt imamından sadece yirmide birine ulaşıldığını, soruşturma ve kovuşturma geçirdiğini söyleyebiliriz. 

İçişleri Bakanlığının 2 Ocak 2018 tarihinde yaptığı ve basına 3 Ocak günü yansıyan açıklaması, FETÖ’ye yönelik yürütülen operasyonlarda, 2017 yılı içerisinde 48.300 kişi tutuklandı. Gözaltı sayısı bunun yaklaşık 3 katı şeklindedir. 

15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu, Adalet Bakanlığı’ndan FETÖ ile ilişkisinden dolayı gözaltına alınan ve tutuklananların sayısını istedi. Adalet Bakanlığı’nın verdiği cevaba göre, FETÖ şüphelisi 105.532 kişi hakkında işlem yapıldı. 4 Ocak itibariyle FETÖ’den tutuklu sayısı 42.082’ye ulaştı. Bu rakam 15 Temmuz’dan önce 873’tü. Cezaevlerinde kalan toplam tutuklu ve hükümlü sayısı 214.200 kişidir. 

1 Aralık 2017 tarihinde Habertürk gazetesinde yer alan bir başka haberde ise: Adalet Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçe tasarısı kitapçığına göre, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, bu yılın Haziran ayı itibariyle cezaevlerinde kalan 223.589 hükümlü ve tutuklunun, yemek, barınma ve ısınma sağlık gibi hizmetlerini karşılıyor demiştir. 

Bu verilere baktığımızda, müthiş bir bilgi veya veri kirliliği yaşandığını, bakanlık verilerinin birbiri ile çeliştiğinin, FETÖ ile mücadelenin yapıldığını, ancak olayların boyutlarının ya aşırı abartıldığını, ya da sağlıklı bir kayıt tutulmadığını rahatlıkla anlayabiliyoruz. (Emekli Albay Koray Özyurt’un verilerinden istifade ettik.

Şimdi bu detaylara şunun için vurgu yaptım: FETÖ’nün mahrem imamları, ünite imamları, imam yardımcıları, gaybubet evlerinde saklananlar ve tespit edilebilenler ve edilemeyenler, cezaevinde olanlar ve netice itibariyle örgütün ne kadar dehşetli bir kanser gibi güçlenmiş olduğunu ve hiyerarşik bir yapı içerisinde gece, gündüz kesintisiz çalışıp intikam hırsıyla, meczup elemanları ile yeni darbe hazırlıkları ve dünyayı ele geçirme ütopyası için, her türlü tehlikeyi göze alarak hareket ettiklerini vurgulamak. Bizim ise rehavet içerisinde bu çok büyük tehlikeyi önemsemeyip, küçük gördüğümüz ve üzerine gidip kökünü kazıyamadığımız bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak ve bir ciddiyete davet etmek içindir.

Bütün valiliklerimizin ve belediyelerimizin, topyekûn FETÖ’ye karşı mücadele gayretlerini ortaya koyması gerekir. Vatandaşımızın heyecanını canlı tutmak için, her yerde konferanslar, seminerler ve TV programları ile direniş ve mücadele ruhu geliştirmelidir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23