• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Fetö’nün YÖK’teki ve üniversitelerdeki trolleri tam gaz devam ediyor

11 Ocak 2017
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Fetö’nün uluslararası üniversite anlaşmaları hâlâ devam ediyor, YÖK’ün bunları tespit edip yurtdışındaki Fetö üniversiteleri ile hem de 2015’den sonra yapmış olduğu, Bologna, Erasmus ve Mevlana isimleri altındaki bu anlaşmaların, acilen iptal etmesi gerekir. 

Dünya çapında 180 ülkede Fetö tarafından açtırılmış üniversiteler, Türkiye’deki üniversitelerle bu anlaşmalar altında, talebe değişimi ve proje anlaşmaları yapmışlardır. 

Milyonlarca dolar yurtdışına akmakta ve Fetö’ye gönderilmektedir. 

Yurtdışındaki Fetö üniversitelerinden mezun olup, öğretim üyesi olarak, yine Türkiye’deki boşaltılan kadrolara yerleştirilmektedir. 

Yapılan operasyonlar hiçbir netice vermemektedir, aynı zamanda buradan yine Fetö üniversitelerine gönderilen, ihtisas yapmak üzere giden elemanlarda, Türkiye tarafından finanse edilmektedir. 

Yani kısacası Fetö’nün faaliyetleri, dünya çapındaki üniversite organizasyonları, aynen YÖK’ün ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin imkanları kullanılarak devam ettirilmektedir. 

Bu üniversitelerin hangi üniversiteler olduğunu tespit etmek hiç de zor değildir. Özellikle yeni açılan üniversitelerdeki, öğretim elemanı ihtiyacı, Fetö elemanlarının ihtisas ve proje alanına göre planlanıp, kadrolar onlara göre hazırlanıp, yani adrese göre ihaleler hazırlanıp, o kadrolar Fetö elemanları tarafından doldurulmaktadır. 

Biraz da kapatılan askeri okul ve polis kolejlerinden, polis okullarından da, belli kadroların kolaylıkla bu üniversitelerde yer bulması imkanları hazırlanmıştır. 

Rektörlerin ve Fetö’cü yöneticilerin, bu atılan veyahut da kapatılan polis ve askeri mekteplerde ki kadroları, bu üniversitelere almak üzere planları ve hazırladıkları kadrolar onlara göre planlanmaktadır. 

Gönderilen mailler üzerinden yapılan araştırmalar, mutlaka ciddiyet ile yeniden ele alınmalıdır. Bilhassa içişlerinde, skandal üstüne skandal diye aldığım mesajlar, beni bir hayli etkiledi. Umarım İçişleri Bakanlığı da, bu konuları ciddiyetle ele alır. İçişleri bakanlığındaki gariplikler, birbirini izlemeye devam ediyor. 

Fetö soruşturması kapsamında, tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra, Ankara Valiliği hukuk müşavirliğine atanan Iğdır eski Vali Yardımcısı, Mevlüt Özmen’den sonra, şimdi de Van Vali Yardımcısı iken gözaltına alınıp tutuklanan Vefa Kaya, Kayseri Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atandığı söylenirken, diğer yandan, Kaya’nın halen cezaevinde tutuklu olduğu da iddia ediliyor. 

Bu konuların ne kadar gerçek olup olmadığının mutlaka araştırılması gerekmektedir. Mevlüt Özmen’in Kırklareli’nde tutuklu iken serbest bırakıldığı, şimdi ise Ankara’ya atanmış olduğu, dosyasındaki delillerin çıkarıldığı, Kırklareli’nde konuşuluyor. 

Bu Mevlüt Özmen ve Önder Aytaç’ın aralarındaki mailleşme de, (Hoca Efendi’nin talebeleri aralarında gün sayıyor.) İçişleri Bakanlığı’ndan, kimi üst düzey isimlerin girişimleriyle, serbest bırakıldığı iddia edilen ve hemen akabinde yine aynı kişilerin girişimleriyle, geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile Ankara Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atandığı ortaya çıkan, Iğdır eski Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in firari Fetö’cü Önder Aytaç ile Twitter üzerindeki yazışmasında,   (Hoca Efendi’nin talebeleri tahtı devralmak için gün sayıyor, 10 yıl sonra 50 yıllığına ülkenin yönetimini devralacaklar, ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştır.) 

Paylaşım tarihi eski olsa da kullanılan dil, örgüt mensubiyeti çerçevesinde değerlendirilerek, Özmen’e çok büyük eleştiriler yöneltilmişti. 

Mesaj aynen şöyle; Önder Aytaç’a ulaştırılan mesaja cevaben, olmaz Hoca Efendi’nin talebeleri tahtı devralmak için 10 yıl değil, gün sayıyorlar. 50 yıllığına ülkenin yönetimi devralacaklar, Özmen’in bir başka paylaşımında ise, firari terör örgütü lideri Gülen’in, Twitter hesabının paylaşımını yaparak, Fetullah Gülen’in resmi Twitter hesabı, F.Gülen com.tr şeklinde yazdığında anlaşılmıştır. 

Yapılan ihbarlar, Fetö’ye ait kurumlarla ilişkisi olanların, çok ciddi takibe alınması gerekirdi. Gri listede yer alan, katil Rusya büyükelçisini vuran Mert Altıntaş işte bu gri listede yer almıştı. 

Fakat yine de görevden el çektirmemiş ve silahı elinden alınmamıştı, ihtimaller bile önemsenmeli ve silahlı bir görevde olmamalıydı. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23