• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ’nün lider kadrosu, FETO’yu sorgulayabilmeli!!!

25 Eylül 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

F. Gülen Her Gün Ağlıyor başlıklı yazıya karşılık, örgütün lider kadrosunda özeleştiri ve tartışmalar başladı. Bu olay hayra alamet gibi görünüyor. Bugüne kadar en küçük fikir beyan etmeyen, özeleştiri yapmayan, FETÖ içerisindeki Ahmet Kurucan, Osman Şimşek, Enes Ergene, Süleyman Sargın gibi düşünen ve yazan isimler, örgütün içine düşmüş olduğu bu durum hakkında, mantıklı izahlar getirmeye çalışıyorlar. 

Sonsuza kadar devlet ile savaşmanın bulunduğu ülkelerde, istenmeyen bir yapı oluşturmanın hiç kimseye faydası yok. İslam sevgi, güven ve kardeşlik dinidir. Gidilen her ülkede ve Türkiye’de yapılan yanlışlıklarla, münafıkça davranışlar örgütü istenmeyen adamlar grubuna dahil etmiştir. Sonsuza kadar devletle savaş yapılamaz ve takiye sürdürülemez. 

İhanetin alametleri olan Bank Asya, Adil Öksüz’ün darbe hadisesi, bütün kamu kurumlarında soruların çalınmasını, nasıl izah edebilirsiniz. Mantıklı bir açıklama yapmadan F. Gülen’in kendi örgütüne bile güven telkin etmesi mümkün değildir. 1998 sonunda Tunus’tan Altunizade FEM’e yanına geleceğimi telefonla bildirmiştim. En küçük bir açıklama yapmadan Vatikan’a gitmesini ve ardından ABD’ye kaçmasını örgüt ile bile paylaşmadan kaçıp gitmesi, 2018’e kadar hâlâ daha Amerikan vatandaşı olarak bu zalim ve gaddar ülkenin vatandaşı olmasını izah etmeden, iç muhasebe yapıp en yakın dava arkadaşlarına dahi, bu olayın perde arkasını ikna edip anlatmadan, nasıl temize çıkabilir? 

20 yıldan fazla ABD’de kalan, 10 yıl öncesinden yani 1988’de satın alınan Altın Nesil Vakfı için alındığı söylenen Chestnut kampına, para toplandığı zaman, biz Amerika’ya eğitim için giden kardeşlerimizin, orada barınması için burayı alıyoruz deyip, daha sonra 1998’de kaçıp kendisi için sığınma merkezi olan bu eski Cizvit papazlarının da sığınma merkezi olan bu kamp, meğerse Gülen’in daha sonra sığınacağı ikametgâhı ve sarayları imiş. Her meselede istişare edildiği halde, hangi arkadaşlarla bunu istişare edip konuşmuştur? 

Aylık toplantılarda hiç kimseyle istişare etmeden, kendi başına dünya çapında birçok insanın kaderini ilgilendiren, pek çoğunun hayatını karartacak olan bu kararı kendi başına almış ve sığınmıştır?

Önceleri en temiz Risale-i Nur hizmetini ve Bedüzzaman’ın talebelerinin arkasına saklanarak etrafına topladığı yüz binlerce insanın hayatını karartarak başlattığı Risale-i Nur hizmetine, kendi şahsi kanaati ve aklı ile yüz binlerce insanın Nur hizmeti, Kur’an hizmeti deyip aldattığı bir hizmeti, paramparça edip leke sürerek, ABD’ye gitmesini nasıl izah edebilir? 

Yıllarca yapılan güzel hizmetlere karşılık yapılan bu alçaklık ve hainliğe karşı, ağabeylerimizden ve üstadın varislerinden dahi karşısına kimse çıkıp sen ne yapıyorsun demedikleri için, Gülen daha da hızını arttırarak, ABD’nin tasmasını boynuna takmıştır.

İstanbul FKM’de yapmış olduğu konuşmasında, eğer bir gün benim bir hatamdan dolayı hizmet müesseselerine ve arkadaşlarıma bir zarar gelirse, dinimin haram kıldığı intiharı yaparım, haram olan bu ameli işlerim deyip, herkesi buna inandırmıştı. Yüz binlerce insanın hizmet diye peşinden gittiği Gülen, bugünkü gelinen durumu nasıl izah edebilir?

Bunları izah edebilecek bir iç muhasebe ve açıklama yapması gerekmez mi? Hâlâ daha kendisini kutsal olarak görmesi ve hatasını kabul etmemesi, kaçmasını dahi peygamberler ile bir tutması, hicret, irşad ve tebliğ adına yaptığını söylemesi, olayın üzerinde eleştirel bir soru sorulmasına tahammül etmemesi, kesin bir takiyyedir. 

İslam sorgulama, düşünme, akıl etme meselesinde, peygamberlere kadar her meselenin sorulabilme kapısını açmıştır. Bugün örgütün içerisinde ilahiyat okumuş, üniversite bitirmiş, doktora, master, profesörlük unvanlarını almış pek çok insan, en küçük bir soru sorma cesaretini gösteremediği gibi, F. Gülen de hiçbir şekilde olan bitenlere, mantıklı bir izahı ve açıklama getirememektedir

Bu insanları mankurtlaştırma ve % 100 itaate alıştırma değil midir? % 100 itaat ve % 100 bağımlılık, sadece Allah’a yapılır. Hiçbir soru sormama ve itaat etme büyük bir şirk olarak yeter de artar bile. Hiç kimse dünyanın tamamını İslamlaştırma, İslam’ın bayrağını dünyanın tamamına ulaştırmaya mecbur ve görevli değildir. Böyle bir yükümlülük peygamberlere dahi verilmemiştir. Bu iddia bizimde söylediğimiz FETÖ’nün kâinat imamlılığının iddiasına bir delildir.  

Adem günah işledi, fakat tövbe istiğfar ederek affolundu. Şeytan güya Allah’a olan büyük sevgisinden dolayı itaati kabul etmedi. Kendine ve bütün insanlığa karşı zulmetti. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23