• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ’nün kırmızı ve gri listelerine yapılacak operasyonları bekliyoruz!!!

18 Temmuz 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

MİT yapmış olduğu operasyonda, FETÖ üyelerinden İsa Özdemir’i Azerbaycan’da, Salih Zeki Yiğit’i de Ukrayna’da yakalayarak özel bir uçakla İstanbul’a getirdi. 

Almanya’da ve Balkan ülkelerinde daha önce yakalanmış olan FETÖ’nün her seviyedeki insanlarını Türkiye’ye getirmek gerçekten başarılı olsa da, bu ahtapot kollarının birkaç tanesini kesmek ve hangi seviyede olduğunu bilmeden yakalamak, FETÖ’nün beynini, gözünü, kalbini yok etmek anlamına gelmez. 

PKK mücadelesinde olduğu gibi FETÖ’nün yüzbinlerce örgüt elemanından birkaç tanesini yakalamak, belinin kırıldığı manasına gelmez. Örgüte ait binlerce, on binlerce elemandan hangisinin hangi seviyede hayati görevleri olduğunun tespiti ve listeleri yapılıp, bir yol haritası ile şahısların gri, kırmızı listelerine göre peşine düşülmesi gerekir. 

Bu kadar kalabalık bir örgüt yapılanmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, Almanya’yı yeni bir merkez yapılanması konusunda, çabalarına hız kesmeden devam ediyorlar. 

Darbe girişiminden sorumlu olduğu şüphesiyle Türkiye’de aranan pek çok FETÖ’cünün Avrupa ülkelerine ve en çokta Almanya’ya kaçtığını, örgüt kendi üyeleri tarafından da Alman medyasına verdikleri demeçler de, bunu doğruluyor. 

Uzun yıllardır Almanya da ikamet eden FETÖ’nün üst düzey kadrosunda olan isimlerden Mehmet Atalay, Abdullah Aymaz, Necdet Başaran ve Mehmet Ali Şengül gibi isimlerin de, Almanya’da olduğu kesinlikle biliniyor. Darbe girişimi sonrasında Almanya’ya kaçan yaklaşık 14.000 örgüt üyesinin, ülkedeki FETÖ yapılanması tarafından korunduğu doğrulandı. Almanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre, darbe girişiminden sonra bu yılın Haziran ayına kadar, diplomatik pasaport taşıyan 296 ve hizmet pasaportu bulunan 881 kişi federal göç ve mülteci dairesine iltica talebinde bulundu. 

Bunların yarısına iltica hakkı tanınması, FETO’nun Almanya’yı yeni merkez olarak kabul ettiğini doğruluyor. Darbe planyacısı olarak ismi sürekli gündemde tutulan Adil Öksüz’ün de Almanya’da görüldüğüne dair, ne derece doğru olduğunu bilemediğimiz haberlerle, sürekli kamuoyu Adil Öksüz ile meşgul ediliyor. 2,5-3 milyon civarında Türk vatandaşının yaşadığı Almanya, FETÖ’nün para ve insan kaynaklarını devşirme hususunda, vazgeçemeyeceği bir ülkedir.

30 Ağustos 2017 çarşamba günkü Akit gazetesindeki köşe yazımda, bırakalım şu Adil Öksüz’le ilgilenmeyi diyerek, örgütün esas kırmızı listesinde olan en önemli isimleri ve onları yakalamakla ilgilenmemiz gerektiğini isimler vererek, anlatmaya çalıştım. Adil Öksüz örgütün en önemli kilit adamı değildir. 

Örgütün faaliyetlerini, esas önemli şahısların yakalanmasını önlemek için, devleti yanıltmak ve kilitlemek üzere, kasten cambaza bak demek için gündemde tutulmaktadır. Sadece Adil Öksüz meselesini FETÖ’nün çözülmemesi ve sulandırılarak darbe olayını Adil Öksüz’e bağlayıp, 1000 parçalı puzzle da, sadece onun yakalanması ile çözüleceğini düşündürmek üzere, kasten gündemde tutulmaktadır. 

İlhan İşbilen, Hidayet Karaca, Alaattin Kaya, Kurmay Binbaşı Orhan Sipahioğlu, Büyükanıt paşanın yaveri Muhittin Elgin paşa, FETO’nun kitaplarını İngilizce’ye çeviren Ali Ünal, zaman gazetesi yazarı Mustafa Ünal, Paşa lakaplı Gürbüz Dönmez gibi yakalanmış cezaevinde olan örgüt elemanları.

Hâlâ kaçak olan FETÖ’nün üst düzey elemanları Yunanistan’da Recep Uzunallı, İsrail’de Harun Tokak, Kırgızistan’da Osman Karakuş, Amerika’da Ahmet Karucan, Güney Afrika’da Ali Katırcıoğlu, Ali Rıza Tanrısever, Ahmet Kara, Necdet İçel, Naci Tosun, Mısır imamı Hüseyin Kara ve Karadenizli molla imam Cemal hoca, Samsunlu hoca lakaplı Mehmet Ali Şengül, Şerif Ali Tekalan Amerika’da Teksas Üniversitesi’nde olduğu, İngiltere’de Akın İpek, İsa Saraç ve oğlu Talha Saraç, Mustafa Özcan ise; Bütün Asya, Avrupa hatta Amerika’nın dahi mal varlıklarının, koordinasyonun ve para transferinin kendisi tarafından yapıldığı, hakiki gizli kara kutu olduğu bilinmektedir.

Bu önemli isimlerin kırmızı listede olduğunu, bütün dünyada devletler arasında örgütü motive eden ve yöneten 300 civarında bu isimler gibi FETO’nun gezen imamları olarak yönlendirdiği ülkelere gidip, o ülkelerdeki örgütü motive edip, oralardan önemli raporlar getirip, toplanan paraları FETÖ’ye iletmek. 

Bu kişilerin tespit edilip kırmızı listeye alınarak bunların peşine düşülmesi gerekir. Gri listede Ekrem Dumanlı, Önder Aytaç, Faruk Taban, Ali Halit Aslantürk, Sürmeli Aksoy, Ahmet Kurucan, Adem Yavuz Arslan, Rodi Jeans’in sahipleri Çetin, Fetin ve Fatih Kazancılar, Avustralya imamı Şeref Kuru ve Kırklareli Üniversitesi’nden para işleri koordinasyonunun başında iken tutuksuz yargılanırken, babasının yanına Avustralya’ya kaçan Musap Kuru, Süleyman Uysal, Türkiye’deyken polis teşkilatı ile ilgilenen Süleyman Uslu, FEM dershanelerinin müdürü Ahmet Kırmıç, FETO’nun en yakını ve yeğeni ile evli uzun Cevdet Türkyolu, Bozyaka Yamanlar Koleji’nin yöneticileri Cüneyt Terzi ve Barbaros Kocakurt ve bu gibi isimlerdir. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23