• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Fantastik FETÖ yapılanmasını yıllardır anlatamadık

22 Ağustos 2017
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Bir zamanlar huzur içerisinde yaşayan bir ülkenin, adaletli bir padişahı, sadık ve erdemli veziri varmış.

Uzun yıllar devletine hizmet etmiş ve yaşı bir hayli ilerlemiş olan veziri ödüllendirmek üzere padişah, ikramda bulunmak ve emekliye ayırarak, huzur içerisinde bir kenara çekilip, yaptığı hizmetlerin karşılığında oturmasını ve ne istediğini sormuş?

Yaşlı vezir; padişahın bu teklifine tevazu ile iki büklüm mahcup bir ifade ile, “Aman padişahım, ben hiçbir şey istemem, sadece sizin hoşnutluğunuzu ve sağlığınızı isterim” diye cevap vermiş.

Padişah: hayretle; bunca yıl sadakat ile çalıştıktan sonra, yine de hiçbir şey istemediğini söyleyen vezirine büyük bir hayranlık duyarak, gerçekten sadakatini takdir etmiş ve kendi kendine demiş ki; herhalde benim kendisine küçük bir ikramda bulunacağımı düşünüyor, ona büyük bir ikramla, bu tevazuuna karşılık vermeliyim demiş.

Tekrar münasip bir ortamda vezirine, sana mülkümün yarısını vereyim diye teklifte bulunmuş?

Sadık ve mütevazı vezir, yine “aman sultanım ben sadece sizin sağlığınızı dilerim, başka bir şey istemem” demiş ve bu kadar büyük önemli bir lütfu dahi kabul etmemiş. Padişah gerçekten hayretler içerisinde kalmış, demek ki bu kadar sadık bir vezirmiş ki, gözünde, gönlünde, hiç bir mülk ve beklenti yokmuş diye düşünmüş.

Başka bir zamanda padişah vezirine, sana mülkünün 4/3’ünü vereyim diye teklif ettiğinde, yine sadık ve yaşlı vezir, “aman Hünkârım ben sadece sizin sağlığınızı isterim” diye cevap vermiş ve yine kabul etmemiş.

Padişah hayret ve dehşet içerisinde biraz da yüksek sesle, bu kadar büyük bir lütuf ve ikramı kabul etmeyen vezirine hayranlık duyarak, onun tevazusu karşısında biraz da ezilmiş olarak ona olağanüstü bir güven ve takdir duyguları ile beraber, “bire adam daha ne istersin, bütün bunları sana bağışladığım halde niçin reddedersin” demiş.

Vezir yine; “Hünkârım ben sadece sizi isterim” demiş.

İşte burada reddettiği ve istemediği şeylerin arkasından, istediği şeyin ne olduğu da açıkça belli olmuş. Hünkârı istemesi, mülkün hepsi ile beraber, devlet otoritesini de istemesi demektir.

‘Ne istediniz de vermedik’ diyen Cumhurbaşkanımızın, FETÖ’nün ne istediğini anlamaması açısından, bu kıssa çok anlamlı ve çok manidar olur diye düşündüm.

Çünkü FETÖ, kendisine ne verilirse kesinlikle memnun olmaz ve tatmin olmaz. O kâinat imamı olmayı çoktan kafasına koymuş ve etrafını da buna inandırmış, bir yeni felsefenin ve meczubiyetin temsilcisidir. Kendi kurmuş olduğu ütopyası içerisinde, bütün dünyaya anlatmaya çalıştığı bu çılgın proje, sadece Türkiye’yi değil bütün dünyayı ele geçirme, bütün dünya da kendi adına yeni bir felsefe oluşturma, bütün dinlerin hepsini ve en nihayetinde bütün devletleri, tek elden yönetecek bir yönetim sistemi ile ortak hareket etme çılgınlığı içerisindedir.

Böyle bir yapılanma ile ne kadar profesyonelce mücadele edilmesini anlatmak için, bu misali anlattım.

Bu hikâyeyi, yıllar önce bizzat FETÖ kendi ağzından, sohbetinde pek çok defa ifade etmişti. Bu çılgın projesi için ittifak etmeyeceği, iş birliği içerisinde olmayacağı hiçbir casus teşkilatı yoktur. Her türlü İslami ve Kur’anî kırmızı çizgileri, ayak bağı olarak görüp, hiç düşünmeden çiğneyip geçecektir. Etrafına da böyle büyük bir hedef için, her türlü günah mübahtır diyerek, onları ateşin içerisine atmakta bir an bile tereddüt etmeyecektir.

Kendi ülkesinde, 15 Temmuz’da yapmış olduğu katliam ve darbe gibi, aynı zamanda en son gördüğümüz, Pakistan’daki, Kırgızistan’daki ve Gürcistan’daki darbelerin müsebbibi de, 1995’te kurulan yurt dışı FETÖ üniversitelerinin mezunları tarafından, o ülkedeki üst düzey FETO mensuplarının eli ile yapıldığı araştırılırsa görülecektir.

Bundan sonra karşısına engel olarak çıkabilecek her ülkede de, bu tip darbelerin FETÖ mensupları tarafından rahatlıkla yapılabileceği hususu unutulmamalıdır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23