• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

Darbelerin ardından, çelikleşmiş olarak çıkmalıyız

18 Ağustos 2016
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

EĞER HATALARDAN DERS ÇIKARILACAK OLURSA, ŞAHISLARIN VE DEVLETLERİN HATALARI, YUKARILARA DOĞRU ÇIKARABİLECEK, BİR MERDİVENİN BASAMAKLARI GİBİ DÜŞÜNÜLEBİLİR. 

Eski bir Devlet adamının söylediği gibi, her adam hata yapar ama, sadece akıllı olan adam bunlardan tecrübe kazanır.

Çok önceden yapılan çeşitli uyarılara rağmen, hasmının gücünü küçümsemek ve önemsememek, fırsat kollayan terör örgütleri için, hain teşkilatlanmalar ve yapılanmalar için yükseltilmek ve gizli köşe bucaklar da teşkilatlanmaları için bir boşluğu da beraberinde meydana getirmiştir. 

Bu boşluklar da bu hainlerin, güçlenerek  Devletin kan damarlarına sızacak kadar, ağır ve sessiz, çalışarak darbe yapacak güce kadar ulaşmalarına, fırsat ve zemin hazırlamıştır. Kainatta hiçbir boşluk yoktur, sistemlerde de boşluklar olursa mutlaka doldurulur.

Bunların hain tezgahlarını ve tuzaklarını, masum görüntülerine aldanarak, itimat edenler farkında olmayarak, daha ilerilere, daha ilerilere, kan damarlarına, kılcallara kadar gitmesine bilerek veya bilmeyerek destek olmuş ve zemin hazırlamışlardır.

Ahmak dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun, ayıyla çobanın dostluğu gibi, dereyi geçerken akrebe itimat edip sırtına alan kaplumbağa gibi, farkında olmadan bu hain örgütün entrikalarına, alet olunmuştur.

ABD’nin bütün dünyaya açıkça deklare ettiği, yeni dünya düzeninde, plan ve projesi, (önleyici savaş taktikleri diye bir sistemi geliştirdi ve ortaya attı) yani makul şüphe mantığı ile bazı oluşumların, henüz zuhur etmeden önce, gizli örgütlenmeleri ve potansiyel tehlike taşıyan yapılanmaları mercek altına alarak, harekete geçmelerine fırsat tanımadan, olayları kendi kontrolünde tutmak üzere, mekanizmaları kurdu.

İstihbarata dayalı olayları, zuhur etmeden çok önce, kontrol altına almak stratejisini açıkça Fetö’nün, (176 ÜLKEDEKİ YAPILANMALARINI KULLANARAK, HEM STRATEJİK, HEM DE İSTİBAHRAT ALANLARINDA) kullanarak, bütün dünyada şimdi ABD›nin önleyici savaş taktikleri ve teknolojileri üzerinde büyük yoğunlaşmaları var.

Bizim de olaylar olmadan çok önce havayı derinlemesine koklayıp, hadiseleri ve gizli Fetö yapılanmalarını, içte ve dışta en ince noktalarına kadar, takibe alarak, SU KÖPRÜYÜ BÖLMEDEN, ATEŞ BACAYI SARMADAN, SEL KAPIMIZA DAYANMADAN, önce 5 yıllık, 10 yıllık, 20 yıllık, ileriye yönelik araştırmalarla ve istihbarat ağını genişleterek, örgütün kılcal damarlarına girme taktiğine karşı, örgütün kılcal damarlarına kadar girip, yapabilecekleri örgütlenme ve kalkışmaları, önceden tespit edip harekete geçmelerine fırsat vermeden bastırmak, içeriden onları çökertmek  planları hazırlanmalıdır.

POLİS TEŞKİLATININ ÜNİFORMALI MİKTARINI ARTIRMAKTAN DAHA ÇOK, ÖNLEYİCİ İSTİHBARAT TEŞKİLATINA, YATIRIM YAPILARAK, DERİN FETÖ ÖRGÜTÜNE KARŞI, DERİN İSTİHBARAT AĞLARINI ÇOĞALTMAYA, EĞİTİLMİŞ ELEMANLARI, FETÖ’NÜN KILCAL DAMARLARI İÇERİSİNE YERLEŞTİREREK, KARŞI KOYMA, TAKTİKLERİNİ KULLANMAK GEREKİR.

Darbeyi önleme hususunda, milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakarlık, yapılabilecek en son mücadele şekli olmalıdır.

ÖNLEYİCİ İSTİHBARAT ÇALIŞMALARI VE STRATEJİLERİ; Polis ve Asker teşkilatının kontrol altına alınmasında, en önemli husustur.

Mevlana’nın bir sözü bize örnek olmalı ve ufuk açıcı olmalıdır.

(AKILLILAR ÖNCEDEN FERYAT EDERLER, BİLGİSİZLER İSE İŞİN SONUNDA BAŞLARINA VURURLAR, SEN İŞİN ÖNÜNDEN SONUNU GÖR VE PİŞMANLIK, NEDAMET GÖSTERME.) 

Ayrı bir konu olarak, şunu belirtmeliyim ki, 2013’e kadar Fetö’ye sempati duyanlar veya peşinden gidenler, en son konuşması ve eleştiri yapması gerekenlerdir.

Fetö’nün bütün ihanetlerini 1996’dan beri ortaya koymuş ve tek başına savaşan kişi olarak, Gülen’in bütün foyalarını, takıyyelerini, ikiyüzlülüğünü, anlatmak üzere, 1966’dan 1996’ya, 1996’dan, 2016’ya kadar olan farklılıkları, yüz seksen derece olan sapkınlıkları, gözler önüne sermek için, yaptığım açıklamaları, Fetö’nün faziletlerini ve meziyetlerini anlatıyor gibi algılamak tam bir basiretsizliktir.

Gülen’in insanları nasıl kandırdığını, neleri kullanarak peşinden sürüklediğini, ABD’ye sığındıktan sonra yüz seksen derece, dönüşüm ve değişimini gözler önüne sermek için, sahtekarlığının ne boyutta olduğunu anlatmak için, 1996 öncesi, kandırma metotlarını anlatmak mecburiyetindeyiz.

Onu methediyor gibi şeklinde yorumlamak, olayı hiç anlamamak demektir.

1996’dan beri mücadele edenlerle, 2014’te uyandım diyenleri, birbirine karıştırmamak lazım.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23