• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

BM Kurulu’nda, Bosna-Hersek FETÖ’nün baskısı ile mi çekimser kaldı?

04 Ocak 2018
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

BM Genel Kurulu’nda, ABD’nin Güvenlik Konseyi’nde veto ettiği Kudüs tasarısı kabul edildi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu 128 ülke kabul, 9 ülke ret, 35 ülke çekimser oy kullandı. EVET oyu verilerek Trump’ın bu kararını hukuksuz olarak değerlendirirken, Bosna Hersek’in bu oylamada çekimser oy kullanması ise, akıllara soru işaretlerini getirdi. 

Bizim çok yakın dost ve kardeş olarak gördüğümüz Bosna-Hersek, bu oylamada niçin çekimser oy kullanmıştı?

Bosna Hersek’in Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic’in, “evet” oyu kullanmayı önerdiği, ancak diğer iki üyenin çekimser kalma kararı aldıkları belirtildi.

FETÖ’nün Balkanlarda etkili olduğu ülkelerden biri de Bosna Hersek’tir. Bosna Hersek’te FETÖ siyasi, ticari ve eğitim alanındaki faaliyetlerini tam gaz sürdürmektedir. Novo Vrijeme (Yeni Zaman) gazetesi FETÖ’nün üniversitesi olan Burch Üniversitesinin reklamına da yer vererek, yayınlarına aralıksız devam ediyor. 

Basında ismi FETÖ ile anılanlar ve mücadele etmeyenlerin hâlâ Türkiye’de görevinde olması dikkat çekici. 

FETÖ kendi kurdukları vakıf üniversitelerinden, gerekse devlet üniversitelerinden mezun olan FETÖ elemanları, yurtiçi ve yurtdışı üniversite kadrolarını ele geçirmeye devam etmektedir. Özellikle kritik elemanları sirkülasyon ile hem kendilerini kamufle etmekte, hem de yeni yerlerde hedeflerine doğru ilerlemektedir. Nitekim darbe girişiminden sonra da üniversitelerde yer değiştiren elemanlar mercek altına alınmalıdır.  

Herkes tarafından cemaat okulları olarak bilinen FETÖ okulları, Bosna Sema Eğitim Kurumları, 1998 yılından beri ülkede eğitim faaliyeti gösteriyor. Bosna-Hersek’in başkenti Saray Bosna şehrinde, 2008’de eğitime başlayan ve Türkiye’den de pek çok öğrenci kabul edip mezun veren International Burch University (Uluslararası Burç Üniversitesi) hem önemli bir gelir kaynağı, hem de buradan mezun olan öğrenciler üzerindeki etkisi bakımından, örgüt yapılanmasında önemli rol alıyor. Üniversite 2017-2018 öğretim yılında da öğrenci alımına devam etmektedir. 

2003 yılında Bosna-Hersek’te kurulan Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi (IUS) (İnternational University of Sarejova), Türk ve Boşnak oluşumu vakıf tarafından kurulan üniversite 2004 yılında eğitime başlamıştır. Ancak bu üniversiteye de FETÖ okullarından geçişler ve alımları aralıksız devam ediyor. Bu tarihten itibaren mezun veren üniversite elemanları, şu anda nerelerdedir? 

Devletin üst düzey yönetim kadroları, bu trol FETÖ’cüler ile doldurulmuştur.

Akdemisyen kadrosuna baktığımızda; Avustralya’da bir üniversite mezunu olan Yrd. Doç. Dr. T.B., (Sosyal koruma ve İslam Felsefesi, Gülen Hareketinin Almanya ve Avustralya’daki Türk Toplumlarının sosyal korunmasına katkıları) başlıklı konferans ve yazıları var. BOZ aynı zamanda hâlâ ülkemizde faaliyette olan TASAM (TÜRK ASYA STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ) Başkan danışmanı olarak görev yapmaktadır.  

Yrd. Doç. Dr. N.O., 2014 Burch üniversitesi doktora mezunu. 2015’de Marmara Üniversitesinde ziyaretçi öğretim elemanı.

A.B.; 2007-2011 yılları arası Fatih Üniversitesinde ders veriyor, 2011-2016 yıllarında Fatih Üniversitesinde doktora yapıyor. FETÖ’nün kapatılan dergilerinde yayınları var.

F.B.: 1997-2000 ve 2001-2006 yıllarında Fatih Üniversitesinde akademiysen ve önemli görevlerde yer alıyor.

A.J.; FETÖ’ye ait Burch Üniversitesinde yayınları var.

Doç. Dr. A.C.; 2006-2008 ve 2009-2010 Fatih Üniversitesinde görev yapmış.

Çocuklarını FETÖ okullarına gönderdiği için bir kısım memurun işine son verilirken, FETÖ’nün okullarında yüksek lisans ve doktora yaparak, konferanslarına katılarak para aktarımında bulunanların hâlâ görevlerinde olmasının izahı yapılmalıdır. YÖK, 17-25 Aralık’tan sonra örgütün üniversitelerinde görev yapan, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan akademisyenleri saptamış mıdır?  

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23