• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

İslâm’ın hâkimiyeti için çalışmayanlar

17 Haziran 2020
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Müslüman olup da İslâm’ın hâkimiyeti için çalışmayanlar, kötülük peşinde koşanlardır. Bu dünyada bir Müslümanın en önemli uğraşı, dinini hayata hâkim kılmak için çalışmasıdır. Dinlerini ferd, aile, cemiyet ve devlet seviyesinde hayata hâkim kılmayanlar, hep kötülük peşinde koşanlardan emir alırlar.

Bu dünyada Müslümanca yaşayıp Müslümanca ölmek istiyorsan behemehâl kendini dinine feda, lâ dini düzenlere de veda et. Bil ve inan ki; imanı olan yakasına lâ dinilerin fermanını astırtmaz. İslâm topraklarına gâvur ayağı bastırtmaz. Dini dururken lâ dinilerden emir almaz. Diniyle idare olunmak hassasiyetini kaybetmiş bir Müslüman dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın küresel müşrik düzen eliyle firavunlara köle edilir. Modern toplum; “alçak insanların yüksek toplumu” diye tarif edilir.

İslâmsız derdine çare arayan gülünç mü gülünç. Tuz biber, aş ekmek, iş güç, bu canlar, rızklar hep birer ödünç. Allah kelamı okunur duymaz sağır mı sağır. Sırtında dağlardan büyük bir yük var ağır mı ağır. Gelin İslâm’ın hâkimiyeti için nehirler üzerinden koşalım. Düşen yaprakları değil, açan çiçekleri konuşalım.

Bir Müslüman için hayat eşittir niyet artı çabadır. İslâm’ın hâkimiyeti için çalışmayan allem-i cihan da olsa bedevileri aratmayan bir kabadır. İslâm’ın hâkimiyeti için çalışmaktan geri kalmak çare değil. Kula kulluğu bırak Allah önünde eğil.

Hilafetin ilgasından bu yana has bahçenin yetim kaldı gülleri, baykuşlar şaha kalkmış ötmüyor bülbülleri. Müslümanı cehenneme postalıyor Allah’a şirk koşanların ödülleri. Hasret kaldık imanın önder şahsiyetler doğurması. Hayata pusu kurmuş hainleri bir bir boğması!

Bir gün elbette son bulur küfre ve kâfirliğe, zulme ve zalimliğe dayalı saltanat. Yeter ki Müslümanlar tarafından tereddüdsüz olarak Allah yoluna feda edilsin hayat. Müslüman çöl içinde kalsa da vahada, hep Allah yolunda yaşar sahada. İslâm’ın hâkimiyeti yolunda Müslüman öteki Müslümanı geçecek. İslâm’ın hâkimiyet çalışmasından geri kalsak küfür ordusu beni seni biçecek. Derd derde çare olmaz. Çabasız, gayretsiz çağırsan da, bağırsan da kimse duymaz. İslâm’ın hâkimiyeti için çalışmayan ömrümüze keder ekler. O hürriyeti değil, esir alınacak, köle diye pazarlarda satılacak anı bekler!

Hilafet-i Şer’iyyenin yokluğunda yaşamana rağmen İslâm’ın hâkimiyeti için adım atmak, ilerlemek yerine her gün biraz daha gidiyorsan geri; bilecek ve inanacaksın ki, senin esaretin doğduğun günden beri!

Münkiri ve müşriki gördüğünde zil zurna oynayan, Müslüman kardeşlerini görünce de yüzü bin bir çehreye dönüşen müstağnilerden bu ümmete hayır gelmez. İhlas ve ihsan sınavından geçirmeden “dava adamı” diye Müslümanların başına musallat ettiklerinizin her birisi kendi başına bir kötülük. Söyleyin Allah aşkına nerede buldunuz bu kadar kütük? 

İslâm’ın hâkimiyeti için çalışmayanlar, esarete, zillete alışmış olanlardır. Yanlışa ve yalana bilerek sessiz ve tepkisiz kalanlar, esaretlerini, zilletlerini katmerleştirenlerdir.

“Celladına âşık olmuşsa bir millet,
İster ezan dinlet, ister çan dinlet.
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
Müstehaktır ona her türlü zillet.”

İslâm’ı hayata hâkim kılmak için çalışmayanlar, ömür boyu uşak kalmaya kendilerini alıştırmış olanlardır. Allah’ın cihad çağrısına kulak kabartmak, yere çakılıp ağırlaşmak, hayatı sahte ilahlara bağışlamaktır. Bu vasıf, ehli imanın vasfı değildir.

“Ey iman edenler! Ne oldunuz ki, size “Allah yolunda sefere çıkın” denilince, yere çakılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatını mı seçtiniz? Oysa ahirete göre dünya hayatının yararı, pek az bir şeydir.” (Tevbe Sûresi/ 38)  

Allah’ın arzında cihadsız derman arama yaralı başına. Elin gâvuru bakmaz senin gözün yaşına. Tevekkülün serinliğine ermek istiyorsan, sabır ateşinde pişmeye gönüllü olacaksın. Zulümle, zalimlikle bilinmek isteyen her şeyden önce kendini yok eder. Senin için başkasına zulüm eden gün gelir sana da zulmeder. Açlıktan ölmek, alçakları alkışlamaktan evladır. Zalimlerle, zorbalarla mücadele, dava sahibi ehl-i iman için daimi sevdadır.

İslâm’ın mahkûm, küfrün hâkim olduğu bir diyarda imanı olan cihadsız kalmaz. Arif olanlara, yordam sorulmaz. Allah yolunda Allah için ehl-i cihad ol ki izzet bulasın. Dünden bu gününe ibret alasın. İslâm’ın hâkimiyeti için çalışanlardan olasın. Bu hususta kalbinde maraz varsa bilesin ki; Allah yolunda cihad etme hususunda kararsız kalmış kalbin ilacı, kaypaklardan uzak durmaktır. Allah yolundaki cihaddan bizim için vardır bir hisse. O hisseden nasibimizi alacağız velev ki üstümüze gökten taşlar düşse!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SELİM

MÜSLÜMAN AYET-İ KERİME MUCİBİNCE YALNIZCA ALLAH'TAN CC KORKMALIDIR. TERÖRİSTTEN, ZALİMDEN, TEHDİT VE ŞANTAJCIDAN, DÜŞÜK NOT VERİR DİYE İSLAM DÜŞMANI ÖĞRETMENDEN, ÇETEDEN, MAFYADAN, CİNDEN, ASLANDAN...KORKMAZ, KORKMAMALIDIR. ALLAH AZZE VE CELLE ''YALNIZ BENDEN KORKUN YARATTIKLARIMIDAN DEĞİL'' BUYURUYOR. TÜRK ASKERİ ÖLÜMDEN DEĞİL ALLAH AZİMÜŞŞAN'DAN KORKAR. YÜCE TÜRK MİLLETİ, KADINIYLA ERKEĞİYLE ASKER MİLLETTİR. İSLAM'IN SANCAKTARLIĞI ARAPLARDAN BİZ TÜRKLERE VERİLDİ. SANCAK DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKACAK, DİRİLİŞLE BAŞLAYAN KURULUŞ KIYAMETE KADAR ŞAHLANIŞLA DEVAM EDECEK İNŞAALLAH! EY MÜSLÜMAN TÜRK, TİTRE VE KENDİNE DÖN! TÜRK-İSLAM DÜŞMANLARINA KARŞI EZİK VE PISIRIK DURMA(DURANLAR İÇİN SÖZÜM)! MÜMİN OL ARTIK! TARİHİN KARANLIK SAYFALARINDA DEĞİL ŞANLI YERİNDE YER AL! ALLAH ZELCELAL ÜMMET-İ MUHAMMEDİ KORUSUN, MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİ YİNE HARAMEYN'İN HADİMİ EYLESİN. AMİN.

Mardinli hoca

Sayın Mustafa hoca dilinize yüreğinize sağlık çok güzel bir konu ele aldınız Allah CC razı olsun inşaallah Amin.Aziz hocam buyurdugunuz konu ümmet olarak parçalandı küfür güçlerin kuklar bizi hüküm ediyorlar onların yalakalari ümmeti uyutuyorlar.Ummet başsız kaldı başsız kalırken bırakın düşmana karşı cihad etmeye bir birimizle uğraşıyoruz.Bizim için en önemli olan birlik beraberliktir.Bugun ümmet arasında birlik beraberlik yok olmayınca ne kalır bir birimize düşmek kalır ve ümmetin halı içler acısı.İslami ahlak yok İslami şuur yok işte ümmetin durumu bundan ibarettir.Tarikatciler diyorlar biz siyasetle uğraşıyoruz devlet laikcililkle yönetiliyor milliyetçilik yapıyor böylece kurt türk birbirini öldürüyor kısaca ümmetin hali perişan pisirik bir şekilde yaşıyor.Halbiki ümmet azız olması gerekir İzzet islamdadir yöneticiler İzzet amarikada arıyor batıda arıyor ümmet cihadı bıraktı zillete düştü bu zillet devam edecek böyle olduğumuz müddetçe.Allh cc bizi rahmetiyle muamele etsin bizi İslami şuur versin Amin amin selam ve dua ile
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23