• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Dünya Amerika gibi daha terörist görmedi

06 Kasım 2019
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Hakkı inkâr edip hukuku hiçe sayarak masum insanları katletme, ülkeleri, memleketleri harap etme yetkisini kendisinde gören her devlet başlı başına bir teröristtir. Amerika, bu teröristlerin başı ve en tehlikeli olanıdır. Çünkü Amerika terörist örgütler doğuran ve destekleyen bir devlettir. Dünyada nesli ve ekinleri ifsad eden, nesil ve ekinleri ifsad edecek silahları ve zehirleri icad eden bütün devletler, terörist devletlerdir. Allahû Teâla buyuruyor:

“Bunlar Haktan yüz çevirdiklerinde dünyada fesat çıkarmak, harsı da nesli de helak etmek için koşuştururlar. Oysa Allah fesadı sevmez.” (Bakara Sûresi/205)
“Haktan yüz çevirdiklerinde” diye çevirdiğimiz ‘tevella’ kelimesi, birisinin velâyetini üzerine alma anlamına da gelir. O takdirde mana, ‘yönetime geldiklerinde’ diye anlaşılır. Ancak benzer şeylerden söz eden Necm Sûresi/29-30 ayetlerinde ‘tevella’ kelimesinin ‘Allah’ın zikrine/Kur’an-ı Kerim’e sırtını dönme’ anlamında kullanıldığı açıktır. O halde buradaki ‘tevella’yı oradaki tefsir etmiş sayılır. ‘Hars’ ekin demektir. Bir zamanlar kültür diye çevrilmişti. Çünkü kültür de ekin demektir. Ekini bozmanın, hakikat anlamıyla bitkilerin doğasını/fıtratını bozma anlamında olduğu açıktır, ama mecaz anlamıyla kültürü bozma, böylece düşünceyi ve hayat tarzını değiştirme anlamına da gelebilir. Nesli helak etme de böyledir. Yani hem harsi hem de nesli helak etme, ilk anlamlarıyla bitkilerin ve canlıların tabiatıyla oynayıp fıtratlarını bozma anlamındadır. Fesat, bozma demektir. Bugün için genetik biliminin bitkilerin ve canlıların genlerine müdahale etmesini ve GDO’ların ortaya çıkmasını böyle anlayabiliriz. Bu bir bozma/fesat ve Allah’ın fıtratına müdahale sayılabilir.

“Ona Allah’tan kork dense, gururu onu günaha sevk der. Canı cehenneme! Ne kötü bir yataktır o!” (Bakara Sûresi/206) Burada da kulun kibrine ve ilahlaşmasına işaret vardır. Amerika Birleşik Devletleri, hakiki manada küresel bir müstekbirdir. Amerika, herkesi ve her devleti kendisinden küçük gören, herkese ve her devlete tahakküm etme hakkını kendisinde gören bir teröristtir. Terörist dediğimiz; hakkı inkâr eden, hukuku hiçe sayan, hedefine varmak için masum insanların kanını akıtmayı, mallarını talan etmeyi vazife edinmiş keyfî ve cebri kişi, kurum ve kuruluştur.

Dünyada Amerika’dan başka kendisine ait olmayan bir toprakta emellerini gerçekleştirecek olan kendi teröristlerine güvenli bölge oluşturan hak ve hukuk dışı hareket eden başka terörist bir devlet var mı? 

Katil Amerika, kendisinin icad etmiş olduğu birtakım paravan örgütler üzerinden İslâm topraklarındaki işgal ve talanlarına meşruiyet kazandırmaya çalışıyor. Aslında katil Amerika kendisine İslâm topraklarında bir mezar arıyor, kendisini bu mezara gömecek Müslüman bir güç arıyor. 

ABD’deki Yahudi lobileri, Amerikan dış politikasındaki İslam düşmanlığının itici gücünü oluştururlar. Amerika, Siyonist İsrail’in emeli ve güvenliği için Müslümanların kanını akıtan, mallarını talan eden çapulcu terörist bir devlettir. Amerika, dünyada teröristlere plaket dağıtan, bir imzayla Filistinli Müslümanlara ait olan bir şehri Siyonist Yahudilere hibe eden tek devlettir. Bundan daha büyük terörist olur mu? Dünya dün de, bugün de daha böyle bir terörist görmedi. Dünyada Amerika karantinaya alınsa, hak ve hukuk ile mukayyet hale getirilse dünyada terör ve terörizm, akıtılan kanlar ve katliamlar son bulacaktır.

İslâm topraklarında Türkleri, Kürtleri, Arapları, Sünnileri ve Şiileri birbirleriyle savaştırarak daha çok silah, daha çok ilaç satmaya çalışan başka bir devlet var mı? Daha doğrusu Müslüman ırkların akan kanlarından böyle sermaye edinen başka küresel bir terörist var mı? Var olan diğer Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya gibi terörist devletler, İsrail gibi terör karakolları da Amerika’nın işlerini kolaylaştıran avanelerinden sayılırlar. Dünyada pratik hayatlarıyla “Küfür Tek Millettir” ilkesine tercümanlık eden devletler, terör karakolları, Amerika’yı emsali görülmemiş küresel terörist bir devlet konumuna getirmişlerdir.   

Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgesel ve küresel politikalarında İslâm ve Müslümanlar mutlaka yok edilmesi gereken düşmanlar olarak yer alırlar. Amerika, insanlığın düşmanıdır. İnsanın ve insanlığın düşmanı olan her devlet İslâm’ın ve Müslümanların da düşmanıdır. Çünkü dünyada insanın ve insanlığın yegâne hamisi İslâm ve Müslümanlardır. Sahih imana sahip olan her Müslüman, insanları kendine emanet bilir. İnsan ve insanlık ölmesin diye didinip çalışır. Amerika’nın İslâm’a ve Müslümanlara olan düşmanlığı bundandır. Günümüzde Müslümanların İslâm’a dayalı, bir tek İslâm’a bağlı kalan bir devletleri, hak ve hukukla mukayyet kalan ve ümmetin istişaresine önem veren bir halifeleri olsaydı, Amerika İslâm topraklarında bu kadar kan akıtamaz ve katliam yapamazdı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Kuranın dışında din anlatanlar ne oluyor.

Mustafa

Tek kaynak kuran ek kaynakla din anlatan kuran yetmez demiyor mu?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23