• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Merve Kavakçı
Merve Kavakçı
TÜM YAZILARI

Çok ayıp çok!

01 Kasım 2016
A


Merve Kavakçı İletişim: [email protected]

Siyasi zeka diye bir şey var malumunuz, zekadan, akıldan farklı bir şey burada kastedilen. Siyaseten doğru olanı yapmak anlamına geliyor. Burada doğru, genel kabul gören doğrudan da farklı bir şey. Uygun anlamında kullanılıyor. Siyaset uygunluktur, siyaseten doğruluk. Burada bunun doğru veya yanlış olduğu konusunu ayrı tutarak bir irdeleme yapıyoruz. Bu siyaseten doğruluğun içine bir siyasetçinin ideolojisinin tabanını temsil eden fikirlerini öne çıkarması da girer, bir seçim öncesi gündeme oturacak ve seçmeni harekete geçirecek açıklamaları yapması da girer. Teoriden pratiğe geçecek vizyonunu siyasetçinin halkına aktarabilmesi de bunun bir parçasıdır, pratiğe dökülenin seçmen tarafından fark edilir hale getirilmesi için gerekli reklam ve pazarlamayı mümkün kılmak da parçasıdır. Hepsi siyasi zekanın bir ürünüdür. Kendi ayağına ateş etmek de siyasi zekanın eksikliği, yetersizliği veya o spesifik zekayı devreye sokayım derken bir şeyi veya her şeyi altüst etmek anlamına geliyor.

Şimdi bakıyorum, Kılıçdaroğlu tam da bu ikincisini yapıyor. Dışarıdan biri olarak gözlemliyorum bunu. Yine elde malzeme bitmiş olmalı diye düşünüyorum, bir dışarılı olarak… Ama anlamakta güçlük çekiyorum. Bu CHP dediğimiz partinin fikir üretecek hiç mi genç, yaşlı, bir akıl grubu yoktur, bilemiyorum. Bir iç kontrol mekanizması veya kendini gözden geçirme prosedürü yok mudur veya niye yoktur veya varsa da neden işlemiyordur veya işletilemiyordur...bilemiyorum. Ya gönüllü seveni, CHP için fedakarlıktan çekinmeyecek bir kitlesi, bakın öyle diyorsunuz ama bu partide şu lazım, bu lazım, yenilik, reform lazım, başını yakacını bilse bile kral çıplak deme cesaretini gösterecek bir kitlesi yok mudur......yok demek ki.

Olsa bir müdahale eden olurdu zira, aman efendim sayın genel başkanım böyle laflar etmeseniz, bu olmuyor, “falan” derdi diye düşünüyorum, Biri engel olsun, böyle konuşmasın derdi değil mi? Ama demiyor...

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmaya başladı yine, ama bence büyük bir hata ediyor, eskilerinden daha büyük bir hata. Geçmişte bunu yapıyordu ama şimdi yapması onu potansiyel seçmenine göre daha da sevimsizleştiriyor. Çünkü yanlış açıdan taarruza geçiyor. Olmadık laflar ediyor. Yüzüne gözüne bulaştırıyor. Kendi için takılacağı bir çelme, içine düşeceği bir çukur açıyor.

Şimdi Yenikapı ruhundan ru’cu edecek ya, bunu yapmanın en iyi yolu bu ülkenin Başkomutanına laf atmakla olur diyor sanırım. Ama insan bu kadar mı ne diyorum diye düşünmeden, insan bu kadar mı ağzından çıkanı kulağıyla duymadan konuşur! Neymiş efendim, 15 Temmuz’da insanlar hayatlarını bu vatan uğruna kaybederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ailesiyle tatil yapıyormuş(!). Aman Allah’ım! İnsanda biraz izan olur. Ama asıl o yoksa bile bari biraz bilgi olur. CHP liderinde ikisi de yok.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23