• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehtap Yılmaz
Mehtap Yılmaz
TÜM YAZILARI

Orgeneral Necati Özgen, “Hatay gider” laf mı şimdi?

10 Eylül 2018
A


Mehtap Yılmaz İletişim: [email protected]

“İdlip burnumuzun dibi…”

E Cerablus da öyle değil miydi?

Öyleydi…

Eeee o halde?

Üstelik Tahran Zirvesi arifesinde “Hatay gider” diye halkı paniğe sevk etmenin âlemi ne?

Ne oldu Tahran Zirvesi’nde?

Başkan Erdoğan, en azından Rusya ve İran’ı, çatışmasızlığa ikna etti. Bu İdlip’in bir süre için dahi olsa topyekûn bir saldırı altında kalmayacağı anlamına geliyor.

Eğer Amerika veya HTŞ bir provokasyona imza atmazsa tabii…

En basitinden…

Amerika’nın, beslediği terör örgütleri eliyle İdlip’e kimyasal bir saldırı yapıp, olay mahalline Rusya veya İran kartviziti bırakabileceği ihtimali konuşuluyor mesela… Yine İngiliz İstihbaratı veya CIA, ortak bir oyun tezgahlayabileceği…

Olmamış şey değil…

Görmediğimiz şey değil sonuçta…

“Unutulan bir Hatay var! Cerablus’tan da Münbiç’ten de bakarsa karşında Hatay’ı bulursun. Hükümetin buraya dikkat etmesi gerekiyor. İleride ABD-YPG tekrar o Kürt koridorunu açarsa Hatay gider.’’ 

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a soruyorum, unuttunuz mu Hatay’ı? Genelkurmay Başkanımız Yaşar Güler’e soruyorum, unuttunuz mu Hatay’ı? Başkomutan Erdoğan, unuttunuz mu? Necati Özgen nereden çıkardı bu lafı?

Kaldı ki…

Tamam “…ebilir, abilir” anladık da herkesin şunu iyice kafasına sokmasında yarar var! Âlemin a, b, c… planları varsa bizim de alfabenin harfleri kadar olasılıklar karşısında planlarımız var! Yani Hatay’a göz dikilmesi halinde Türkiye’nin eli armut toplamaz!

O halde emekli Orgeneral Necati Özgen’in “olasılıklar” konusunda suyu bulandırmasının gereği yoktu aslında!

Zira Necati Özgen’in suyu bulandırması, halihazırda milleti gereksiz şekilde paniğe sevk eder. Bu da Amerika’nın ve Esed’in işine yarar… Türkiye’nin imajını zedeler… Yani böyle bıçak sırtı bir süreçte, hasımların elini güçlendirmekten başka kimseye fayda sağlamaz!

Şimdi deneyimli bir ordu mensubu olan Necati Özgen’in uluorta böyle bir çıkış yapmasını yakıştıramadım açıkçası! Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’le istişare etmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri usullerine daha uygun olmaz mıydı? Onu da geçelim… Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la fikir teatisinde bulunması orgeneral rütbesi almış Necati Özgen’e daha çok yakışmaz mıydı?

Randevu istedi de mi alamadı?

O usule uygun davranmak istedi de yolunu mu bulamadı?

Amerika ve uluslararası kredilendirme kuruluşları Türkiye’ye operasyon üzerine operasyon çekerken… 15 Temmuz darbesinden henüz çıkmışken… Bir yanda FETÖ, diğer yanda PKK-PYD terör örgütlerine yapılan operasyonlar sürerken… 

Yani safları sıkılaştırmamız gerekirken Necati Özden! Başkomutan Erdoğan’ın stratejik dehası, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın stratejik aklı, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in stratejik zekasını tiye alır gibi beyanda bulunmak ne hangi stratejinin ürünüdür sizce?

Emekli oldun ve canın sıkıldıysa onu bunu küçümseyeceğine… “Hatay unutuldu” diye devlete bühtan edeceğine…vazife iste… Kamuflajını giyerek cepheye git! Askere bu yakışır! 

Ha bir de diyorsun ki, “Askerlikte bir kural vardır. Stratejide yapılan hatayı düzeltemezsiniz. Hükümet olarak hem Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz hem de Suriye Devlet Başkanı Esad’ı hedef gösteriyoruz. Dönülmeli bu hatadan.”

Bu cümlene ne diyelim şimdi?

“Yahu sen kimden yanasın?” deseeek küseceksin…

De hele bu cümleni nasıl anlayalım? 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23