• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehtap Yılmaz
Mehtap Yılmaz
TÜM YAZILARI

Basın namussuzluğu!

14 Eylül 2017
A


Mehtap Yılmaz İletişim: [email protected]

Myanmarlı bir albay, tecavüzcülüğünü örtmek için aynen şöyle demiş… “Şu kadınlara bakın! Kim bu kadınlara tecavüz etmek ister?” Cumhuriyet Gazetesi de bu sapık askerin pişkin savunmasını gündemine olduğu gibi taşımış!

FETÖ savunuculuğu yaptı…

Gezi savunuculuğu yaptı…

PKK savunuculuğu yaptı…

LGBT savunuculuğu yaptı…

Ha bir tek bu kalmıştı işte Cumhuriyet’in yapmadığı! 

Myanmarlı tecavüzcü askerlerin savunuculuğunu… 

Onu da yaptı.

Dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu vahşeti, Myanmarlı tecavüzcü askerlerin bakış açısıyla görmeyi tercih etti.

Hani en azından İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW)’nün raporuna bile baksa, Myanmarlı askerlerin kadınlara ve çocuklara tecavüz ettiğini görebilecekken, soykırıma uğrayan Arakanlı kadınları, bir tecavüzcünün ağzıyla aşağılamayı tercih etti.

O Myanmarlı sapıkların şehvetiyle, Arakanlı kadınları işaret edip, “Şu kadınlara bakın! Kim bu kadınlara tecavüz etmek ister?” demeyi…

Bence bu vaka Türk Basın literatürüne “medya ahlaksızlığı” olarak girmeli… İletişim fakültelerinde, “kadına ve çocuğa karşı cinsel istismar vakalarının, medya tarafından koruyucu, aklayıcı ve onaylayıcı bir haber dili kullanılarak verilmesi” başlığı altında bir ders olarak okutulmalı!

Köpek, eşek, koyun, keçi, kaz… Hatta papağanın tecavüze uğradığı bir dünya ve ülke konjonktüründe, “Şu kadınlara bakın! Kim bu kadınlara tecavüz etmek ister?” diye soran bir sapığın saçmalamalarını, yine benzer bir sapkınlıkla sunmanın başka ne açıklaması olabilir?

Bence tecavüzcüye ses olan bu Cumhuriyet vakası, en az Myanmar’daki soykırım kadar büyük bir insanlık vahşetidir! Basın ahlaksızlığından da öte basın namussuzluğu!

Yazıklar olsun!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23