• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Nazi Almanyası’nın ayak sesleri...

17 Ağustos 2016
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Demokratik Almanya’da Nazi dönemini aratmayacak yeni yasalar getiriliyor.

Almanya’da terörle mücadele kapsamında yeni önlemler alınarak Türk ve çeşitli milliyetlerden oluşan Müslümanların hakları kısıtlanıyor.

Hazırlanan yasanın içeriğinde baskı ve yasaklar ile hak ihlalleri var. 

Almanya’da Şansölye Merkel’in Başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU), Federal ve Eyalet İçişleri Bakanları bir dizi yasanın sertleştirilmesini öngören bir paket hazırladı. 

Parlamentoya sunulmaya hazırlanan yasa değişiklikleri terör ve güvenlik bahaneleriyle hangi milletten olursa olsun Müslümanlara yeni baskı politikaları getireceği gibi Türklere de daha önce verilen çifte vatandaşlık hakkı geri alınmak isteniyor. 

Bu yolla “sınırdışı etme” korkusu yayılarak Müslümanlar sindirilmeye çalışılıyor.

ÇARŞAF YASAKLANIYOR  

Burka, nikap veya tam kapalı çarşaf gibi giysiler yasaklanacak. 

Almanya’da son yıllarda İslami kuruluşlar üzerinde mali kontrol ve siyasi baskı kuran Alman resmi makamları camileri terörist yetiştiren yuvalar olarak görüyor.  

Kameralarla, sivil polis ve muhbirler aracılığıyla camiler ve cemaatleri yakından takip ediliyor.

Rahibelerin inançlarından dolayı giyim ve kuşamlarına karışılmazken, Müslüman hanımların örtüsüne müdahale edilmesi ve yine, kiliselerin maddi destek toplamalarına izin verilirken, hiçbir yerden destek almayan camilerde yardım toplanmasına yasak getirilmesi, Almanya anayasasına aykırıdır. 

Oysa, Federal Alman anayasasında: “din özgürlüğü Yahudi, Hıristiyan, Müslüman, ateist ve diğerleri olmak üzere herkesi eşit derecede kapsar” ibaresi yer almaktadır.

Alman resmi makamları ve medyası, Türkler ve Müslümanlar söz konusu olduğunda kendi anayasalarını bile ihlal etmekten kaçınmıyorlar.

ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKI İPTAL EDİLİYOR 

Gerhard Schröder’in başbakanlığı döneminde, Sosyal Demokrat PartiYeşiller koalisyonunca getirilen çifte vatandaşlık hakkı verilmişti. Sonra ise bu hak durduruldu. 

Eğer bu yasa çıkarsa, yüz binlerce Türk vatandaşı iki tercihten birini yapmak zorunda kalacak. Ya Alman vatandaşı olarak hayatlarına devam edecekler ya da Alman vatandaşlığını geri verip sadece Türk vatandaşlığı ile yetinecekler.

“Çifte Vatandaşlık” hakkı elde eden Türklerin bu haklarını ellerinden almaya çalışmanın sebebi de bellidir.

Türkleri entegrasyon görüntüsü altında asimile edememektir. 

Şimdi, yarım asrı aşan beraberlikte her türlü siyasi ve kültürel baskıya rağmen asimile edemedikleri Türklerin Almanya’yı terk etmeye zorluyorlar.

Terör üzerinden bazı tedbirlerin alınması elbette doğrudur. 

Ancak, Türklerin çifte vatandaşlık hakkının geri alınması, çarşaf veya bazı kılık kıyafetlerin yasaklanması asla kabul edilemez. 

Çünkü, bunların terör ve güvenlikle hiçbir bağlantısı yoktur. 

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Türk ve Müslüman toplulukları hedef alan bu hain planın terörle mücadele ve aşırılıklar kapsamında başvurulacak önlemler paketi olduğunu iddia etmektedir.

Sayın bakan resmen yalan konuşuyor. 

Asıl ve gizli olan amaç, Türk ve Müslümanları kovmak…

Unutulmasın ki:

Baskıcı ve yasaklayıcı bu yasa bir arada yaşama kültürünü tehdit edeceği gibi toplumsal barışı sarsacaktır… 

DEMOKRASİ MİTİNGİ’NE DESTEK SUÇMUŞ!

Köln’de düzenlenen “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi” sonrası ‘çifte vatandaşlık konusu tartışmaları alevlenmişti.

İç İşleri Bakanlığı “Yabancı hükümetlerin politikaları için seferber olmak isteyenleri Almanya’dan kovarız” şeklindeki açıklamalarından Almanya’daki Türk toplumu hedef alındığı açık bir şekilde görülmektedir.

Alman siyasetçiler, televizyon programlarında; “Miting görüntüleri üzerinden mitinge öncülük edenler ve organizede yer alanları sınırdışı edelim” diyebilecek kadar küstahlaşmıştır.

PKK terör örgütünün mitinginde telekonferansla Kandil’den terör örgütü öncülerinin konuşmalarına ve Almanya’daki taraftarlarına Türkiye aleyhinde mesajlar vermesine müsaade eden Almanya, Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın telekonferansla Köln’de demokrasiye destek için toplanan kalabalığa bir selam vermesine bile müsaade etmemiştir. 

Hani, dost ve müttefikiz!

Hani, silah arkadaşıydık!

Yaşananlar; hukukun üstünlüğünü temel esas kabul eden demokratik Almanya için utanç vericidir…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23