• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Bir Değişimin Serüveni...

25 Mayıs 2016
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

AK Parti’deki değişim bana Anadolu’da halk arasında çokça kullanılan “Oldu da bitti maşallah, damat olurlar inşallah” sözünü hatırlattı. 

Bu söz; kısa bir zaman için biraz heyecan, biraz korku ve biraz da acılı geçen sünnet sonrasında mutlu sonun habercisi ve gelecek mutlu günlerin müjdecisi olarak söylenir.

Ben de diyorum ki:

“Krize dönüşmeden oldu da bitti maşallah, iyi ve uyumlu bir hükümet olur inşallah.”

(!)

Muhalefet cephesinde parti içi kavgalar, belirsizlikler ve karşılıklı suçlamalar ile bir takım ayak oyunlarının devam ettiği bir dönemde;

AK Parti’de ‘lidere vefa’ kurultayında Genel Başkan değişiminin kırmadan, dökmeden, kucaklaşarak gerçekleşmesi takdire şayandır.

Parti MYK’sı yenilendi ve Binali Yıldırım Başbakanlığında yeni hükümet kuruldu. 

Hayırlı olsun.

Hiç şüphesiz, bu sürecin başarıyla sonuçlanması bir siyasi ahlak, bir dava anlayışı ile lidere olan sadakatin bir sonucudur. 

DAHA FAZLA DİYALOGLU VE 

UYUMLU BİR DÖNEM

“Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” sözü boşa söylenmedi. 

Sayın Ahmet Davutoğlu bu süreçte gerçekten büyük bir nefis mücadelesi verdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlarının beklentilerini boşa çıkarttı.

Konuşmasında ısrarla “vefa” vurgusu yapan Davutoğlu, “Bu kongre bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir demiştim. Daima partimizin birliğini gözettik, son nefesimize kadar da bunu gözeteceğiz” diyerek lidere bağlılığın, davaya sadakatin en güzel örneğini gösterdi. 

O, kendine yakışanı yaptı ve ona gönüllerde beslenen sevgiyi heba etmedi. 

O, temel konularda Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile hiç ayrı düşmemekle birlikte, onun bazı kararları alması ve bazı konularla ilgili açıklamalarda bulunması Cumhurbaşkanı tarafından kabul görmemişti.

Oysa Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile önceden mutabakata varıldıktan sonra o kararları alsa ve açıklamaları yapsaydı, inanıyorum ki; Sayın Davutoğlu, hem geri adım atmak zorunda kalmayacaktı, hem de bir görev değişikliğine mecbur olmayacaktı. 

Bunu bir suçluluk olarak görmemek gerekir. 

Sistemden kaynaklanan sebeplerin yanında, Sayın Davutoğlu, ekibe sonradan dâhil olduğu için aralarında daha yakın bir diyalog kurulamadı. 

Bu yeni dönemde benzer olumsuzlukların yaşanmayacağına inananlardanım. 

Çünkü Sayın Binali Yıldırım’ın Sayın Davutoğlu’ndan farklı yönleri var.

22 YILLIK BERABERLİK 

DEVAM EDİYOR...

Sayın Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığı, Sayın Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994-1999 dönemine uzanıyor.

O dönem İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) Genel Müdürü olan Yıldırım, toplu taşımacılığın denize kaydırılması için çalıştı. İstanbul-Yalova ve İstanbul-Bandırma hatlarını açtı; 29 iskele/terminali, 22 deniz otobüsünü ve 4 feribotu hizmete soktu.

Yıldırım, 2001’de AKP’nin kurucuları arasında yer aldı.

Parti 2002’de iktidara geldi. AKP’nin aynı yıl kurduğu 58., 2003’te kurduğu 59., 2007’de kurduğu 60. ve 2011’de kurduğu 61. hükümetin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dı.

5 Haziran 2014’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığına getirildi. 

Sayın Binali Yıldırım’ın adı, AKP’nin 12 Eylül 2015’te yapılan büyük kongresi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan MKYK listesi anlaşmazlığı sırasında genel başkan adayı olarak geçti.

Sayın Yıldırım’ın kongre öncesi 1353 delegeden 900 kadarının imzasını topladığı konuşuldu.

Ancak Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu arasında varılan uzlaşma ve Davutoğlu’nu görevden ayrılmaya götüren sürecin gösterdiği gibi, Cumhurbaşkanının MKYK listesine damgasını vurması sonrası Sayın Davutoğlu, kongrede aday olmadı.

Sayın Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 64. hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

Sayın Davutoğlu’nun görevden ayrılma kararı alması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP içinde yaptırdığı söylenen eğilim yoklamalarında tercih ondan yana yapıldı ve hem Genel Başkan seçildi hem de Başbakan oldu. 

Bütün bu serüven bizlere şunu gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile yeni Başbakan Sayın Yıldırım’ın 22 yıllık uyumlu beraberliği daha yakın diyaloglar içinde yeni bir dönem başlatacaktır. 

Dileriz ki; bu siyasi değişim diğer siyasi partilerimiz için de bir örnek olur. 

Şimdi sıra Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine geldi. 

Bu konuda da iktidarın yanında diğer siyasi partilerin de milli bir uzlaşma zemininde, hareket etmeli ve bir çıkış yolu bulunmalıdır. 

Çünkü milletçe beklentimiz budur...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23