• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Bahçeli, siyasi gündemi sarstı

10 Ocak 2018
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

MHP lideri Bahçeli, düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarıyla siyasi gündemi sarstı. 

2019’da planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyeceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan etmesi Sayın Bahçeli, sadece Türkiye’de değil, ülke dışında da tartışılan ve konuşulan lider oldu. 

Sayın Bahçeli, bir genel başkan değil. O, aynı zamanda bir siyasi liderdir ve bir devlet adamıdır. 

O, kararlarında ve açıklamalarında günlük siyaseti konu edinmez. Siyasi ihtiraslar ve çıkar politikalarının yerine millet ve ülkenin âli menfaatlerini merkezine alır. 

Her zaman ve her yerde milli ve devletçidir. 

O, bugün içinde bulunduğumuz hallere, şartlara ve mecburiyetlere uygun olarak demokrasi esasından ayrılmadan devlet ve milleti koruma ve sahiplenme adına devletçilik prensibine uygun hareket etmektedir. 

O, dış destekli FETÖ’nün “15 Temmuz ihaneti”ne karşı “önce ülkem ve milletim” diyerek net bir tavır takınmıştı. Çok zor bir noktada çok cesur bir tavır takınması ve bu ülkeyi teslim almak isteyen ihanete karşı Cumhurbaşkanına sahip çıkması gerçekten takdire şayan bir karardı. 

Devamında milli bir mutabakat manifestosu olarak tarihe gecen “Yenikapı ruhu ”nu hiç taviz vermeden sürdürdü, sürdürüyor. 

Çünkü hukukun üstünlüğünü temel esas kabul eden çok partili demokratik sistemlerde, siyasi iktidar kadar siyasi muhalefet de sorumludur. 

O, net tavırlarıyla yapıcı muhalefetin en güzel örneklerini ortaya koyarak ülke ve milletine karşı sorumluluğunun gereğini yerine getirmektedir.

BAHÇELİ, TÜRKEŞ’İN İZİNDE

Aslında Sayın Bahçeli, rahmetli Türkeş Bey’in izini sürmektedir. 

Rahmetli Türkeş, ‘Milli Doktrin’ olarak ilan ettiğive Ülkücü Hareket’in temel ilkeleri kabul edilen‘9 Işık’ adlı eserini okuyanlar bu gerçeği görecektir. 

Rahmetli Başbuğ Türkeş, son günlerde sosyal medyada paylaşım rekorları kıran bir konuşmasında “Hangi partiden olursak olalım. Millet olarak bizi biz yapan milli ve manevi değerleri yaşamalı ve yaşatmalıyız. Önce ahlak ve maneviyat prensibiyle millet ve devletimizin menfaatleri için uğraşan kişi ve teşkilatlarla her zaman birlikte hareket etmeliyiz” diyerek yol gösteriyor. 

Sayın Bahçeli de rahmetli Türkeş Bey’in öğretileri çerçevesinde hareket ederek milli bir görevi ifa etmektedir. 

Yani o, ona yakışanı yapmanın uğraşı içindedir. 

Çünkü rahmetli Türkeş, bugün sağ olsaydı ülkesi ve milletini sahiplenme adına benzer bir kararı alırdı. 

Siyasi ikbal peşinde koşanlar onun bu duruşunu ve karşılıksız fedakârlıklarını anlayamadı ve de anlayamazlar. 

ÜLKENİN İSTİKLALİ SÖZ KONUSU

Önceki gün yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararını açıklaması ‘Yenikapı Ruhu’nun devamındaki kararlığının bir ifadesiydi.

Sayın Bahçeli’nin açıklamaları ve destek ilanı gerçekten tarihi bir karardır. 

Bu açıklamalar siyaset arenasında yeni bir sinerjiye sebep olacağı inancındayım. 

Bu anlamlı karar ve beraberinde verilen derin mesajlar hem ülke içinde hem de ülke dışında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlarını çeldirtmiştir. 

Oyunları ve siyasi hesaplarını bozduğu için bir moral çöküntüsü yaşıyorlar. 

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteği kararı ve açıklamalarındaki satır aralarında verdiği mesajları ile Sayın Bahçeli, Avrupa basınında geniş yer aldı. 

Sayın Erdoğan’ı itibarsızlaştırarak arkasındaki halk desteğini zayıflatmak isteyen emperyalist güçlere ve onların içimizdeki işbirlikçilerine Sayın Bahçeli, milli bir hamleyle ‘Osmanlı tokadı’ indirmiş oldu.

Sayın Bahçeli, bu milli ve devletçi tavrıyla çeşitli halk katmanlarında büyük takdir toplamıştır.

15 Temmuz sonrası ‘Yenikapı Ruhu’ ile oluşan ‘milli ve yerli’ olma siyaseti, AK Parti ile MHP arasında bir yakınlaşmayı başlatmıştır. Bu yakınlaşma Sayın Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a koşulsuz destek olacağı açıklamasıyla daha da ileriye taşınmıştır. 

Hatta her iki partinin tabanı, bu yakınlaşmanın ülke yönetiminde ve milli konularda birlikte hareket etmeye dönüşmesini istemektedir. 

Ana muhalefet CHP ve diğer siyasi partilerimiz, bu zor süreçte Sayın Bahçeli’yi örnek alarak milli bir siyaseti takip ederek, ülke ve millete karşı sorumluluklarını yerine getirmelidirler. 

Şimdi siyasi istikbal ve ikbal zamanı değildir.

Çünkü mesele, milletçe içinde bulunduğumuz zor süreçte emperyalist kuşatmalara karşı ülkenin istiklali söz konusudur.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23