• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Yürüyecek Millet…

01 Ağustos 2017
A


Mahmud Sami İletişim:

Pakistan’da bir yargı darbesi gerçekleşti. Küresel güç, şeytani lobi Türkiye’de yapamadığını Pakistan’da yapmaya çalışıyor. İnşallah akıbet Mısır gibi olmaz. İslam coğrafyası sürekli kan kaybediyor, küresel vampirlere karşı mazlum milletler kan kaybediyor. Ülke ülke yazmaya gerek yok ama Osmanlı’nın gerileme sürecinden beri belimizi doğrultamadık. Şaşkınlığımızı atamadık. Varlık gösteriyoruz, ama birliğimizi kuramıyoruz, İslam coğrafyası olarak tek yürek olamıyoruz.

Ama elbet olacağımız günler yakın. Bu aşağılık vampirleri ve uşaklarını karanlık köşelerine, çıktıkları deliklere sokacak o birliğin oluşması yakın.

İzzeddin el-Kassam’larımız oldu, Ömer Muhtar, Aliya İzzetbegoviç ve Şeyh Şamillerimiz oldu. Cevher Dudayev’lerimiz ve Cezzar Ahmet Paşa’larımız oldu.Ahmet Şah Mesud, Hacı Murat, Şeyh Ahmet Yasin, Osman Zeki Yüksel, Yaser Arafat’larımız oldu. Necip Fazıl’larımız oldu. Elbet bu İslam coğrafyası, kalbiyle yüreğiyle daha nice mücahitler yetiştirmeye muktedirdir.

Bugün bu isimler, içimizde ve bizlerle. Bazılarını tanıyoruz, bazılarını ise çok geç tanıyoruz. Şehit Ömer Halisdemir gibi. Elbet bu yiğitler hepimizi birleştirecek o bayrağı dalgalandıracaklar bir gün. Tüm İslam coğrafyalarını birleştirecek o kutlu bayrak elbet dalgalanacak bir gün.

Bunun mücadelesini verirken, İslam’ın en önemli kalelerinden Türkiye seçime gidiyor, 2019 seçimlerine gidiyor. Bulunduğumuz coğrafyanın ve belki de yakın dünya tarihinin en zorlu seçimlerinden birine doğru yürüyoruz. Öyle bir seçim ki, kazananı ülkeyi 2023’e taşıyacak kişi olacak.

Bu bilinçle, şimdilik ağırdan da gitse seçim hazırlıkları başladı. AK Parti, kongreler ile tazelenip enerji kazanmaya çalışacak. Belki biraz erken gibi gözükebilir, ancak şuandan itibaren gelişen gündemi, daimi seçim odaklı değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum.

Erdoğan sürekli “metal yorgunluğundan” bahsederek, aslında seçimin zorlu geçeceğinin sinyalini veriyor. Bu süreci de olabildiğince genç, dinamik ve güçlü bir ekip ile yürütmek istiyor.

Belki AK Parti, Türkiye için, icranın, gelişimin, ilerlemenin ve güçlenmenin partisi olarak gözüküyor olabilir. Ancak AK Parti, coğrafyamız ve dünya için bambaşka bir anlam ve öneme sahip. İslam coğrafyası için liderliği, kendi coğrafyamız için adaleti, dengeyi ifade eden ve mazlumların sığınağı olan AK Parti, dünya ölçeğinden baktığımız zaman ise küresel vampirler için gerçek bir tehdit unsuru.

Yaklaşan kongre süreçlerinde, sorumluluk almak ve mücadele etmek isteyenlerin,  bu bilince ve ciddiyete hâkim olmalarını, bu aziz millete layık olmalarını umarım.

Gündemi seçim odaklı değerlendirmekten bahsetmişken, Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez, akademik çalışmalarına dönmek için görevinden istifa etti.En azından dilekçesinde yazan bu. Hocanın Türkiye tarihinin en iyi Diyanet İşleri Başkanlarından biri olduğuna inanıyorum, aynı zamanda halk nezdinde karşılığı da var. Şahsen benim en çok sevdiğim ve takdir ettiğim çalışmaları Diyanet Radyo ve Diyanet Kuran Radyo.Ancak 2019 seçimlerine giderken Mehmet Görmez’i bir partiden vekil adayı ya da başka bir pozisyon adaylığıyla önümüzdeki yıl siyaset arenasında ve sahalarda görürsek ben şaşırmam. Sizde şaşırmayın.

@msamikara

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23