• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Karne Zamanı

29 Eylül 2017
A


Mahmud Sami İletişim:

Kadir Topbaş istifa etti, muhalefet avucunu ovuşturmaya başladı. Akılları sıra AK Parti ve muhafazakâr belediyelere karne verme peşindeler.

 

İstanbul’u beton şehir yaptınız diyenler; Bakırköy, Kartal, Beylikdüzü, Beşiktaş, Maltepe, Şişli orman oldu da haberimiz mi yok? Bu ilçeler yeşile boğulmuş gibi İstanbul’da şehirleşmeden şikâyet ediliyor.

 

Birde “ah o eski İstanbul” demezler mi? Yeşili bol, havası temiz, tertemiz mis İstanbul! Görseniz adamlar iki yüz yaşında sanırsınız, öyle anlatıyorlar.

 

Şaşkın, ne var İstanbul’un geçmişinde. Senin bildiğin İstanbul’da çöp dağları var. Yolu, izi yok, olanlar çamur deryası. Sokağa çıkıp iki adım yürüyeyim desen nefes alamazsın dumandan.

 

Hani siz iyi bilirsiniz ya belediyeciliği, şehirciliği. Ya sizin zamanınızın bitmek bilmeyen su kesintileri, gerçi musluklardan çamurdan başka bir şey aktığı da yoktu ki! Şu atıp tuttuğunuz belediye başkanlarını örnek almasanız, sizde taş üstüne taş koyacak ne bilgi var, ne de beceri. Anca konuş! Paris’ten konuş, Milano, Prag, Barselona’dan konuş. İcraata gelince sokaktan çöp toplamaktan acizsiniz.

 

Yazalım mı daha “o” eski İstanbul’u? Ya da yeni İzmir’i yazalım, hani şu ihya ettikleri İzmir’i!

 

Hatırda kalanlar

İlk iki döneminde gerçekten muazzam çalışmalara ve devrim niteliğinde projelere imza attı Kadir Başkan. Ancak son dönem altın dönemi değildi. Özellikle 15 Temmuzdan sonra ismi çok tartışıldı. Belediye bünyesinde çalışan FETÖ’cü ya da FETÖ’ye bağlı kişiler yüzünden ismi çok yıpratıldı. İleride Kadir Topbaş’ı mega projelerle andığımızda, 15 Temmuz sonrası İstanbul’da olmayışını ve bir türlü gelemeyişini de hatırlayacak olmamız ise gerçekten üzücü.

 

MTV

2018 Motorlu Taşıtlar Vergisi, gündeme sert bir giriş yaptı. AK Parti hükümetlerinde daha önceden böyle bir çalışması olmamıştı. Öyle ki, Türkiye’nin memur maaşlarını ödeyemediği 2002 yılı sonrasında bile böyle bir vergi zammı gündeme gelmemişti. Verginin savunma bütçesine ayrılacağının açıklanması ise tedirginlik verici. Bu kadar uç bir vergi paketi, ancak ciddi ve uç bir tehlikeye karşı önlem olarak alınıyor olabilir.

 

 

@msamikara

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23