• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmud Sami
Mahmud Sami
TÜM YAZILARI

Adiyos Mer“kıl”

22 Ağustos 2017
A


Mahmud Sami İletişim:

Almanya seçimlere gidiyor! Askeri olarak Avrupa’yı fethedemeyen, ancak bunu ekonomik olarak başaran Almanya ile Türkiye Hükümetleri arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor. Ama gerilimdeki bu tırmanış, seçimlerden bağımsız. Asıl neden, Almanya’nın Türkiye’nin içişlerine karışmadan duramıyor olması.

Nasıl mı?

Gezi kalkışması, 17-25 Aralık hukuk darbe girişimi, MİT TIR’ları, Alman diplomatların Türkiye’de selfi sevdası, sözde siyasetçi PKK üyelerinin hukuk karşısına çıkartılmaları, gazeteci kılığına girmiş teröristlerin adalete hesap vermeleri, anayasa değişiminin oylandığı referandum, liste o kadar uzun ki…

Teröristlere ev sahipliği yapmasını saymıyorum bile!

Bulduğu her fırsatı Türkiye’ye çelme atmak için kullanan Almanya, seçimlere giderken Erdoğan’ın Almanya vatandaşı Türk gurbetçilere yaptığı “Türkiye düşmanı partilere oy vermeyin” çağrısından rahatsızlık duyuyor? Referandum sürecinde “hayır” propagandası yaparken gayet rahat olan Almanya diyor bunu!

Bu yozluktan başka nedir? Başka ülkelerin hakkına, bağımsızlığına, birliğine saygısızlıktan ve tecavüzden başka nedir?

Bu restleşme devam edecek gibi duruyor. Ama Almanya’daki Türk gurbetçilerimiz organize olur da seçim sonuçlarını etkileyebilir ise durum değişir. İşte o zaman ekonomi ve endüstri devi Almanya’nın parti temsilcilerini ve başkanlarını Türkiye ile görüşmek için Ankara’da görürseniz şaşırmayın.

Belki bugün direnseler de yozluk ve ahlaksızlıklarından dolayı yarın diz çökmüş Almanya’yı da görürseniz şaşırmayın.

Şimdi biz bu Almanya’nın bulunduğu birliğe mi gireceğiz?

Hani Fransa’nın da bulunduğu ve meclisinde ermeni soykırımını onayladığı birliğe?

Hani sürekli insan haklarından dem vurup, kucağında çocuğu ile koşan Suriyeliye çelme takan insanların bulunduğu birliğe!

Hani göbeğinde, Bosna’da yaşanan soykırımı göremeyen Avrupa’nın birliğine!

Hollanda’nın da bulunduğu ve siyasi hukuku çiğneyip rezillik çıkarttığı birliğe!

Kendilerinden başka milletlerin yaşam hakkına ve varlığına saygısı olmayan birliğe!

Sömürü birliğine!

Kana doymayan vampir birliğine?

Son yıllarda sarsılan ve çürüyen birliğe!

1959 yılından bu yana girmeyi bekletildiğimiz birliğe!

Alternatif?

Şangay Beşlisi? Avrupa ne zaman bize kapıyı gösterse siyasi baskı unsuru oluşturduğumuz bir birlik. Denenebilir, özellikle de doğunun değerlerine, onura ve ahlaka Avrupa’ya kıyasla daha çok bağlı olduğunu düşünürsek.

Ancak, sürekli ısınan ve istikrarsızlaşan uluslararası dengeleri göz önüne aldığımız zaman, Şangay Beşlisi’ni de ileride zor zamanların beklediğini söylemek mümkün.

Bugüne kadar birlik içinde değildik ve buraya kadar geldik. Uluslararası dengelerin değişmeye başladığı, Çin, Rusya ve Amerika ilişkilerinin çıkmaza girdiği bir dönemi kollayıp neden kendi birliğimizi kuramayalım. Türkiye bunu başarabilecek güçte. Türk ve İslam birliği çatısı altında güçlü bir koalisyon oluşturabiliriz. Bugün bize yanaşmak istemeyen İslam ülkelerinin böyle bir tabloda kurulacak güçlü bir birlik içinde olmak isteyeceklerini düşünürsek, neden olmasın?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23