• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Erdoğan
Latif Erdoğan
TÜM YAZILARI

FETÖ’ye Orta Asya darbesi… 

24 Temmuz 2021
A


Latif Erdoğan İletişim: [email protected]

Orhan İnandı’nın MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirilmesi FETÖ’ye vurulmuş çok önemli stratejik ve psikolojik bir darbedir. Öyledir, çünkü Kırgızistan bu olay gerçekleşene kadar FETÖ tarafından, Hasan Sabbah’ın Alamut Kalesi gibi en muhkem kale, en korunaklı sığınak olarak kabul edilirdi. 

Haksız da değillerdi. Zira onlara göre Kırgızistan kendi idarelerindeki bir devletti. Onlara sorulmadan o ülkede kuş bile uçmazdı. Fakat işte MİT elini kolunu sallaya sallaya gitti ve aktif görevde olması hasebiyle Kırgızistan’daki görünen en önemli ismi aldı ve Türkiye’ye getirdi. 

Orhan, Mustafa Özcan’ın sadık çömezlerinden biridir. Zaten Orhan’ı Kırgızistan’da tutan da, önünü açıp Orta Asya sorumlusu yapan da Özcan’dır. Bütün yönetici FETÖ elemanları üç-dört sene de bir yer değiştirirken Orhan’ın 26 yıl aynı yerde durması da ayrıca imtiyaz yönüyle dikkat çekicidir. 

Özcan ne kadar karanlık bir adamsa Orhan da öyledir. Zaten Orhan’ı önemli kılan da bu zifiri karanlık yanıdır. Eğer MİT onu konuşturabildi ise, FETÖ’nün pek çok karanlık işleri ve ilişkileri gün yüzüne çıktı demektir. Böylesi bir deşifre ise, hep karanlıktan beslenen FETÖ için ciddi ve ölümcül bir darbedir.  

Tabii burada örgütün kendi iç hesaplaşmalarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Orhan, yakalanacağını bile bile niçin Kırgızistan’da kalmaya devam etmiştir. Daha doğrusu onun Kırgızistan’dan kaçmasını kimler ve niçin engellemiştir. Bütün devlet yapısı ellerinde bulunan FETÖ’cülerin böylesi bir MİT hamlesinden habersiz olmaları mümkün değildir. Demek ki Orhan’ın başını yemek isteyen içte de bir grup vardır. 

Orhan İnandı’nın ifadelerinden basına yansıyan kısmında yeni bir şey yok. Onun söylediklerini daha alt kademedeki FETÖ elemanları da bilirler. Orhan’ın Türkiye’ye getirilmesi ondan böylesi bilgiler almak için olamaz. FETÖ içinde temsil ettiği hiyerarşik konumu ise zaten mutlaka yeni bir eleman doldurmuştur. Orhan’a yapılan bu operasyonu önemli kılacak en önemli konu bence, FETÖ’nün, yani CIA‘nin yakın geleceğe ait Orta Asya ile ilgili eylem planlarının neler olduğunu, olacağını öğrenmek olmalıdır. Sanırım MİT sorgulamasında bu husus gerçekleşmiştir. Çünkü söz konusu eleman bu tür soruların cevabını bilebilecek olan beş-on kişiden biridir. 

Orhan da diğer emsali gibi uzun yıllardır CIA’ye çalışmaktadır. FETÖ elebaşı, Orta Asya’ya ilk gidildiği günlerde, yönetici elemanlarına uyarıda bulunmuş, onlar da bu uyarı gereğince gittikleri ülkelerde ilk iş olarak Amerikan Büyükelçiliklerine, konsolosluklarına giderek bağlılık yemini yapmışlardır. Konum itibariyle bu bağlılık yemini yapanların en eskilerinden biri de mahut kişidir. Yani, Amerika’nın Orta Asya’daki eylem planlarında kullanacağı en önemli figüranlardan biri Orhan’dır. MİT büyük bir başarı ile bu figüranı devre dışı bırakmıştır. 

Bu olay, FETÖ’nün Kırgızistan kartını elinden kaptırdığı anlamına da gelir. Bu kartın yeni sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bundan böyle Kırgızistan’ın FETÖ’yü himaye etmesi, bütün firari FETÖ’cülere kucak aşması, kara para aklamalarına göz yumması söz konusu olamaz, olmamalıdır da. 

Kırgızistan’ın bu doğru yönde başarısının devamı, FETÖ ile öncesinde kurulmuş bütün köprüleri yıkmasına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile ilişkilerini devlet politikası haline dönüştürmesine bağlıdır. Kırgızistan’ın bu tavrı diğer Orta Asya ülkelerine ve özellikle de FETÖ’nün kurtarılmış bölge ilan ettiği Kazakistan’a güzel bir örnek teşkil edecektir. FETÖ inşallah oralardan da sökülüp atılacak, böylece, Türki dünyaların birliğinin önündeki en büyük engel kalkmış olacaktır.   

Orhan İnandı, ifadelerinde Amerika Başkanı Joe Biden’ın FETÖ’yü düş kırıklığına uğrattığını söylemiş. FETÖ elebaşı, Biden başkan olur olmaz kendisini Beyaz Saray’da ağırlayacağını umuyordu. Bunun uğruna kendi meczuplarına talimat vermiş, canlarını, mallarını onun başkan seçilmesi için harcamalarını söylemişti. FETÖ meczupları denileni yaptı; fakat Biden söz vermesine rağmen dediğini yapmadı. Elebaşları gibi bütün mukaddesatını istismar edecek kadar gözünü dünya hırsı bürümüş bir megalomanın arkasından giderlerse daha çok düş kırıklığına, daha çok hüsrana uğrarlar…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

soyisimleri of olan zavallılar

Kırgızistanın' ın; emsalleri Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi sovyetler döneminde komünist ruslara çok uşaklığı ve hizmeti olmuştur. Çok masum müslüman kanına girdiler sırf ispiyonculuk ve ihbarcılıkla bir sürü müslümanı katlederek ve katlettirerek bunlar! Buna mukabil komünistlerin 6 köle ülkesinden biri oldular hepsi! Millet olup olmadığı bile meçhul bu insanlardan hiç bir cacık olmaz, aha bula bula gidip fetoya yapıştılar leninden stalinden sonra..

Haydi FETÖ

Bu yazı hain robotları çıldırtır. Akit okuru ağzıyla sn LE’na çamur atan şeytanca yorum yazar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23