• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Erdoğan
Latif Erdoğan
TÜM YAZILARI

FETÖ’nün cumhurbaşkanı adayı… 

25 Eylül 2021
A


Latif Erdoğan İletişim: [email protected]

Siyaset tarihinde binlerce somut örneği var olan gerçek: En iyi birinci adam, en kötü ikinci adamdır. En iyi ikinci adam da en kötü birinci adamdır. 

İkinci adamlar, kendi tabii konumlarında gösterdikleri başarıyı, birinci adam konumunda da gösterebileceklerini vehmetmeye başladıklarında ya da çevrelerindeki dalkavuklar onları buna inandırmakta başarılı olduklarında felaket sinyalleri çalmaya başlamış demektir.  

Ne ki bu vehim ve dalkavuklar telkini o kişileri çoktan uyutmuş, kendilerinden geçer hale getirmiştir. Dolayısıyla sinyaller sirene dönse de onların bu hayallerinden uyanmaları ve gerçekle yüzleşmeleri mümkün değildir. Üçüncü, dördüncü, beşinci adamların bu tür beklentileri ise, akla ziyan hırs ve ihtirastan ibarettir. Sahibine ve tabilerine sadece hüsran yaşatır. 

Aslında, Kemal’de, Meral’de, Temel’de, Ahmet’de, Ali’de görünen başarısızlığın altında yatan doğal sebep de bu yanılgı, bu aldanıştır. Hepsi de kendi alanlarındaki birinci adamların gölgelerinde elde ettikleri kısmi başarıyı, kendi başlarına da sürdürebileceklerini sanmışlar ve sonuçta sergilemekte oldukları hal-i pürmelale sebebiyet vermişlerdir.     

Muhalefetin çatı adayını belirleyecek, deklare edecek merkez, göz önündeki partiler, onların sözde başkanları değil FETÖ elebaşıdır. FETÖ elebaşına bu adayı dikte edecek de Amerika’dır.  Amerika’ya da bu emri Yahudiler verecektir. Dolayısıyla bu aday İsrail’in seçeceği bir aday olacaktır. İsrail’in seçeceği aday, İsrail’in güvenini kazanmış hatta bu iş için bizzat yetiştirilmiş bir kişi olmak durumundadır.  Nitekim,  bu yazıdan sonra değişmezse, FETÖ elebaşının düşündüğü aday öyledir…  

Bu aday, Recep Tayyip Erdoğan’la rekabet edeceğine göre, fiziki görünüm itibariyle de onunla en azından mukayese edebilecek bir fiziki yapıya sahip olmalıdır. Saçları dökülmemiştir, kırlaşmamıştır, yaşından çok daha genç görünmektedir… 

İlahiyat bilgisi yönüyle de Tayyip Erdoğan’ın seviyesinde hatta önünde olmalıdır ki, dindarlığı sebebiyle Erdoğan’a sempati duyanların sempatilerini çalmak ya da boşa çıkarmak mümkün olsun. Söz konusu aday İlahiyatçıdır. 

Bu aday, geçmişinde siyaset yaparak kendisini deşifre etmiş, yıpratmış olmamalıdır. Böylece, toplumun beklentileri baştan iptale uğramamış, karanlık odaklar tarafından nasıl şişirilirse öylece algılanması temin edilmiş olacaktır.  Söz konusu aday öyledir.  Geçmişinde siyasi bir kimliği yoktur. 

Bu kişinin, FETÖ elebaşı tarafından bizzat tanınmış, denenmiş, sadakati tespit edilmiş olması, elbette tercih sebebidir. Çünkü FETÖ elebaşının deneme yanılma yoluyla aday tercih etmeye artık ne vakti ne de tahammülü vardır. Söz konusu aday, FETÖ içinde en üst seviyede aktif görev yapmış, pek çok sorumluluklar üstlenmiştir.  Ne ki,  17-25 Aralık sürecinden sonra kripto kadroya tayin edildiğinden  mevcut hükümetle de ilişkilerini korumuştur. Yani önü açıktır, adaylığını engelleyecek hukuki bir engel söz konusu değildir.    

Tanıdığım, dış görüntüsünün zıtlarıyla donanımlı birkaç kişiden birisi de odur. İçten pazarlıklıdır, saman altından su yürütür.  Başka kökenden olduğu içindir mi bilinmez, Türk’ün, Türklüğün sinsi düşmanıdır. Kindardır. İnsanın yüzüne tebessüm ederken bile içindeki iğbirar yüzüne yansır.   

Aslında üçüncü, dördüncü derecede kalması gereken eleman iken, hırs ve ihtirası sebebiyle hep kendisini birinci adamlığa aday sanmıştır. MOSSAD ondaki bu zaafı iyi yakalamış, özellikle örgüt içi yetkili olduğu alanlarda ve örgüt içi dengelerde onu sıkça kullanmıştır. FETÖ elebaşının bu olanlara tepki vermemesi ise bile bile ladestir. Bu meyanda, FETÖ elebaşının elinde, gerektiğinde mahut kişinin aleyhinde kullanılmak üzere bol miktarda materyal oluşmuştur.   

Tanpınar, fazla vuzuh köreltir, der. Sanırım, görmek isteyenlere verdiğimiz ipuçları yeterlidir. Gerçi seçilme şansı yok. Yine de sinek küçüktür ama mide bulandırır…     

Muhalefet, profili düşük bu tür basit işlerle oyalanadursun,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destan yazmaya devam ediyor. BM’nin 76. Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşma, bu konuşmada verdiği mesajlar ve bu mesajların dünya ülkelerindeki pozitif etkileri, yazılan destanın nasıl evrensel boyutlara sıçradığının bir göstergesidir. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kim

Bilen varsa yazsin.

Haçlıların Ülkemizi İşgali

kötü birşey değilmiş. Aynen böyle söylüyor sümüklü teröristbaşı. Karımıza kızımıza ilişmezlermiş Haçlılar. Kurtuluş savaşı şehitlerimizin kemiklerini sızlattı alçak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23