• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Erdoğan
Latif Erdoğan
TÜM YAZILARI

Alfa değil Elif Nesli 

05 Haziran 2021
A


Latif Erdoğan İletişim: [email protected]

Batılılar, nesilleri, zahiri bir kısım olayları referans göstererek kategorik ayrışmalara tabi tuttular. İçimizdeki uzantıları da tamamen batı kaynaklı bu yorumları, hiçbir ölçü ve endazeye vurma ihtiyacı duymadan aldılar ve aynen kopyaladılar. 

Kayıp Nesil, Sessiz Nesil, Patlama Nesli, X Nesli, Y Nesli, Z Nesli vs. Latin alfabesi sona erince 2 bin yılı sonrası doğanlara Yunan alfabesinin ilk harfine atfen Alfa Nesli olmak düştü. Onlar şu anda 0-12 yaş grubunu temsil edenler. Yani küresel güçlerin bütünüyle ele geçirmeyi umdukları talihsizler…  

Konunun bilgi yanını tekrarlayacak değilim. Sizler için malumu ilam olur. Vaktinizi zayi etmek istemem. Zaten gerek de yok. Dikkat çekmek istediğim, meselenin tehlikeli boyutu. Değişmeler, dönüşmeler sadece maddi alanla sınırlı kalmıyor. İnsanların dini, ahlaki ve bütün manevi yanları askıya alınıyor, görmezden geliniyor, yok farz ediliyor.  

Neden? Çünkü küreselcilerin kategorik ayrıştırmalarına direnen ve direnecek olan en güçlü dinamikler insanın manevi cephesinde bulunuyor da ondan. Bu dinamikler, insanın bir dine, bir ahlaka, bir manevi aidiyete, en az hava kadar, su kadar, ekmek kadar muhtaç olduğunu ve bu ihtiyacın insan insan olarak kaldığı sürece devam edeceğini tekvin dilinin asla susturulamaz beyanıyla ilan ediyor. Ruhu öldürmek, kalbi uyutmak, vicdanı düğümlemek ve bütün insanlarda müşterek yüzlerce latife ve duyguyu yok etmek gayesine matuf yaptıkları bütün teknolojik illüzyonların öncelikli hedefi bu tekvini beyanı susturmak ya da en azından duyulmaz hale getirmek.   

Ama başaramayacaklar. Başardık sandıkları da akim kalacak. Zira fıtrat, fıtri olmayanı ret eder. Ve kerim olarak yaratılan insan, bir gün kitleler halinde yine kendi aslına rücu eder. Aslına, yani fıtratın bizzat kendisi olan İslam’a…  

Almanya’da temeli atılan “Bir Ev” projesi, FETÖ’yü kullanan küresel üst aklın insanların bu fıtrata dönüşünü engellemek, geciktirmek için başlattığı bir yapay din oyunudur. Aynı çatı altında camiyi, sinagogu, kiliseyi birleştirmek ilk adım. Sonrası bu üç dinden melez bir din çıkarmak. Bunu başaramazlarsa, deizm gibi bir sapık felsefi akımı insanlığın son dini haline getirmek. 

Bize düşen bir Elif Nesli yetiştirmek. Burada vahye mazhar bir Kur’an harfi olan elifi, alfaya alternatif olarak söylüyor değilim. Böyle bir zaafa düşmekten Allah’a sığınırım. Kastım, bütün mana, muhteva, nur ve sırlarıyla Eliftir. 

Fütüvvet anlayışımızın bütün değerlerini bünyesinde taşıyan bu nesil, insanlığın tersyüz olmuş talihini yeniden istikamete yönlendirecek kurtarıcılar topluluğu olacağında bizim asla şüphemiz yoktur. Elif Nesli yoksa, insanlık için kurtuluş umudu da yok demektir. Mesele bu kadar ciddi ve önemlidir.  

Fütüvvet, her şeyden önce yaşanan bir iman ve bu imana dayalı mükemmel bir ahlak kıvamıdır. Durmadan kendini yenileyen, taklitten tahkike doğru amansız bir yükseliş mücadelesi veren dinamik imanın, tamamlayıcı ve tamamlanmış kerim ahlakın olmadığı yerde, biyolojik ve fiziksel hiçbir endişe taşımayan böylesi bir gençlikten, yani fütüvvetten söz etmek imkânsızdır. Zamanın yaşlandıran, ihtiyarlatan süreci de etkileyemez fütüvvet denen gençliği. İmanlı, ahlaklı genç bir gün fiziki anlamda yaşlanıp ihtiyarlasa da, imanı, ahlakı genç hep genç tamamlar kendi devirlerini… 

Ashab-ı Kehf’in normal yaşamlarına ilave ile üç yüz dokuz sene sonrasında bile hâlâ gençler (fitye) diye anılmaları, anlatılmaları (Kehf, 10) örneğinde olduğu gibi. Ki, onlar kıyam ettilerse bu imanla kıyam ettiler; onlar direnişe geçtilerse bu iman uğruna direnişe geçtiler. 

Bütün asırların üzerinde bir iffet çığlığı gibi yankılanan, vezirin hanımının “fetası” (Yusuf, 30) Hz. Yusuf fütüvvete sahip seçkinlerdendi. Hiç şüphesiz onu bu seçkinliğe yükselten en güçlü saik Rabbine olan sonsuz imanı ve bu imanla kemalini bulmuş ahlakıydı.

İman ve ahlak yanında, sürekli kendini yenileyen fikir, düşünce ve aksiyon kıvamıdır fütüvvet. Teorik ve pratik planda, toplumun öncelikli meselelerini çok önceden sezmek, bilmek ve çareler üretmektir problemlerin bütününe. Tecdit hakikatini içselleştirmektir bir bakıma bu bağlamda fütüvvet; yol açıcı, yön gösterici değerlere öncülük etmektir. Genç İbrahim örneğinde olduğu gibi ki, Hz. İbrahim, tanrı tanımaz bir toplumun kapkaranlık çağını aydınlatmak üzere, onları tevhit nuruna davet ederken daima fütüvvetin en mükemmel örneğini sergilemiştir.  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhlis Müdellil

Oysa Latif Abi gibi muhlis, müdellil ve Allah'tan CC sadece istikamet dileyip nevzuhur, lisanıyla cazibedar şahsı mihenge vuranlar kendi Müslüman Milletinin selametini ve emanetini tercih edenler bizdendir. Ötekinin peşinde Yahudi ve Hristiyanların sahte teveccühlerini hakikat sananların vay haline Va esefa.

ABD'yi kullandığını sanan akıllı robot

15 Temmuz'da Don Kişot oldular. Türk Milletini rüzgara göre yön değiştiren yeldeğirmeni sandılar. Nihayetinde herşeylerin kaybettiler. ABD elinin kirini sildi. Alakam yok dedi. İhale FETÖ ye kaldı. Şimdi Batı nın "şefkatli" kucağındalar. Bu elebaşı "engin ferasetli" bir adammış!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23