• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Erdoğan
Latif Erdoğan
TÜM YAZILARI

14 Mayıs 2023

21 Ocak 2023
A


Latif Erdoğan İletişim: [email protected]

 

Seçim tarihi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs 2023 olarak ilan edildi. 14 Mayıs 1950’ye göndermeler yapan olumlu çağrışımlarla dolu bir tarihin tercih edilmiş bulunması ülkemiz için hayırlara vesile olsun, diliyoruz. Bu millet bilerek ve isteyerek asla şerde ittifak etmez. Hayırda ittifakın siyasi adresi ise Cumhur İttifakıdır. 

Altılı masa ben bu yazıyı yazarken henüz Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamış değillerdi. Gerçi sonuç şimdiden belli. Cumhur İttifakı kahir ekseriyetle seçimi kazanmış, başarılı icraatını sekteye uğratmadan devam ettirecektir. 

Daha önceki bir yazımda isim vermeden söylemiştim. Şimdi tasrihte bir mahzur olmadığını düşünüyorum. Ahmet Davutoğlu, halk arasında nasibi bağlı diye ifade edilen bir hal ile malul. Bulunduğu yeri kurutan bir adam. Ak Partiden ayrılışı bu sebeple çok hayırlı oldu. Eğer ümmetin duaları yetişmeseydi Davutoğlu Ak Partiyi de kuruturdu. Nitekim Başbakan olduğu ilk seçimde Ak Partiyi tek başına iktidar olma mevkiinden düşürdü. Onun varlığı devam etseydi, bugün belki de Ak Partinin varlığından söz etmek mümkün olmazdı. Altı ay, bir koalisyon bile kuramadı. Sonraki başarı, ümmetin duasıdır. Davutoğlu’nun bu başarıda kendine mal edebileceği hiçbir şey yoktur.

Fulbright beslemesi Ali Babacan, kendisine verilen misyonu yerine getirmek için, hiçbir dini ve milli değer taşımayan bir pozisyona savrulmuş bulunuyor. Savunma sanayimizin yüz akı Baykar’ı hedef alan konuşmasında hariçteki Türkiye düşmanlarıyla aynı dili konuşuyor. Oy uğruna HDP ile aynı çizgide duruyor. Mahiyeti itibariyle kokuşmuşluğun dibe vurduğu böylesine kişiliksiz bir kişiden Ak Partinin kurtulmuş olması da ilahi bir lütuf olarak görülmeli ve öyle de değerlendirilmelidir. 

Babacan da Abdullah Gül gibi elde ettikleri başarılarda hiçbir emeği olmayan lüpçüler zümresindendir. İkinci, üçüncü adam olduklarında başarılı olsalar da, birinci adam olmaya kalktıklarında her şeyi ellerine, yüzlerine bulaştırır ve hiçbir başarı sergileyemezler. Hele zora hiç gelmez hemen adres değiştirirler. Hayırdan şerre intikalleri de bu sebepledir. 

Nitekim Gezi olaylarında bu tavrın müşahhas örneğinin kendilerinden nasıl sadır olduğunu ibretle seyretmiştik. Gül, risk alma mevkiinde olmasına rağmen risk almamış, her şey sandık demek değildir, diyerek Gezicilerin safında arzı endam etmişti. Karakter değişmez. Yedisinde neyse yetmişinde de odur. Bir kere ihanet eden her zaman ihanet eder. Her ikisi de milletin güvenini kaybetmiştir. Millet her şeyi o engin ferasetiyle görüyor, biliyor. Milleti aldattığını sananlar, yanıldıklarını gördüklerinde aldatılmışlığın en büyüğüyle yüzleşecekler. En büyük aldanma insanın kendini aldatabileceğine aldanmasıdır..

Altılı masanın rehberi FETÖ’dür. Öyle de olmak zorundadır. Şimdilerde CHP Genel Başkanlık koltuğunda oturan kişiye o koltuğu FETÖ’nün hibe ettiği herkesin malumudur. Ali Babacan zaten doğrudan FETÖ ile irtibatlıdır. Davutoğlu üst aklın direktifiyle FETÖ’ye entegre edilmiştir. Temel Karamollaoğlu, siyaset öncesi çalıştığı kurumların etkisiyle baştan beri FETÖ sempatizanıdır. Akşener’e İçişleri Bakanlığı FETÖ elebaşının tavassutuyla verildiğinden o da sempati halkasına dahil edilmiştir. Adını bile bilmediğim diğer masa ortağını hiç tanımıyorum. Ama irapta mahalli olduğunu da sanmıyorum. 

Daha önce de söyledim, şimdi de sözü sahiplenmesi gerekenlere tekrar ediyorum. FETÖ elebaşının hiçbir siyasi öngörüsü doğru çıkmamış, ona güvenerek parti kuranların hiç birisi siyasi bağlamda gün yüzü görmemiştir. Altılı masanın rehberi FETÖ olduğuna göre, aynı sonuç onlar için de aynen geçerlidir. 

Gelin yüzünüzü hayra çevirin ve Devlet Bahçeli’nin birlik çağrısına kulak verin. 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakının yanında yer alarak milli şahlanışa katılın ve tarihin şeref levhasına adınızı kayıt ettirin.  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hamza bey

Kafirler melunlar kul hakkı yiyenler için yaşasın cehennem

Harun

Kan,irin ve gözyaşı üzerine kurulan planlar akim kalmaya mahkumdur. Bu planları ister FETÖ kursun isterse LETÖ. farketmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23