• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İlhan Oral
İlhan Oral
TÜM YAZILARI

Dünya güvenliği garantide mi?

07 Ocak 2018
A


İlhan Oral İletişim: [email protected]

İslam dünyasını tarumar eden, sömüren, maddi zenginliklerini çalan, manevi değerlerini imha etmeye kalkışan, namusuna göz diken, faizi başımıza bela eden, laiklik fitnesini üzerimize salan batı âlemi terör saldırılarından korkuyor. Bu korku onları çıldırtıyor. Güvenliği sağlamak için akla hayale sığmaz tedbirler aldıklarını zannediyorlar.

Şimdi tam yerinde hatırladım. Yetmişlerde Vefa Lisesinde tarih öğretmeni ve öğrencilerinin Halit Babası, değerli meslektaşımı rahmetle anıyorum. Bir gün dersten çıktım, öğretmenler odasına girdim. Halit beyle karşılaştım. Hocam ne dersiniz? Osmanlı Devleti sömürgeci bir devletmiş? Daha sözüm biterken, Onu söyleyenler halt etmiş dedi ve ekledi; Osmanlı Devleti gittiği her yere ilim, medeniyet ve adalet götürdü. İlmin, medeniyetin ve adaletin olduğu yerde sömürü olmaz dedi. Bununla ayni anda birçok öğretmene de mesajlar vermiş olduk. Çünkü geçmişi ile barışık olmayanlar, kendi değerlerini inkâr edenler vardı.

Şimdi bu çerçevede bir değerlendirme yapalım. Özellikle Avrupa ülkeleri ve ABD hatta İsrail korkudan telaşa kapılıyorlar. Ben onlara hak vermiyor değilim. Medeniyetleri, Totem kültürüne dayanan Avrupa, sömürmedik İslam ülkesi bırakmadı. Kendini medeni göstermeye yeltenen Amerika, işgalci Portekiz ve İngilizlerin maceraperestleri bir zamanlar orayı işgal ettiler. Yerli İnka ve Aztek medeniyetlerini tarumar ettiler. İşte o enkazın üzerinde kurulmuş işgalci, sömürgeci, yağmacı ve zâlimler güruhundan oluşmuş bir devlet olarak Amerika köksüz, temelsiz ve medeniyetsiz bir devlettir.

Bağrı yanık Afrika’dan toplayıp götürüp köleleştirdikleri, ahırlarda, samanlıklarda ikamete zorladıkları milyonlarca zencinin alın teri üzerine kurulmuş ve hiçbir medeni altyapısı olmayan kümeler topluluğunun devleti Amerika! Asla medeni olamaz. Avrupa devletleri de gaspçı, yağmacı ve zâlim bir topluluk olduğu için her şeyden korkmaları gayet doğaldır. Hatta kendi peygamberlerine bile entrikalar düzenleyen ve nicesini nâhak yere öldüren zalimler topluluğu İsrail de korkudan ne yapacağını kestiremiyor. Kendilerine yapılan iyiliklerden anlamayan ve nankörlükten bile çekinmeyen bir topluluk oldukları için daima korku illeti ile iç içe yaşamaya mahkûmdurlar.

İkinci Bayezid döneminde Portekiz’den sürgün edilen Yahudilere kucak açıp ve payitahta yerleştiren ecdadımız toplum olarak onları kucakladı. Beş yüz küsur yıldan bugüne kadar ülkemizde güvenlikleri sağlanan ve her hakları korunan bu millet, Filistin’de devlet kurduklarını ilan ettikleri zaman ilk tanıyan ülke de maalesef yine Türkiye oldu. Her şeye rağmen iyilikbilmez zafiyetlerini her fırsatta ihmal etmediler. Çünkü çıkmamak üzere genlerine yerleşmiş korkuları onları daima hıyanete sürükleyecekti.

Bu zalimler korkaklıkları yüzünden taş atan çocuklara gerçek mermilerle ateş edecek kadar çılgındırlar. Babası kucağındaki çocuğu vurup öldürüyorlar. Ömür boyu o babanın evlat acısı ile yanıp kavrulmasından zevk alacak kadar gözü dönmüş zâlimler elbette korkak olacaklar. Çünkü bunlar haindirler. “Hain korkaktır” buyurur, Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem. Kitabımız Kur’an-ı Kerim meselenin iç yüzünü haber vermektedir. “Ne Yahudiler, ne de Hıristiyanlar, onların dinine uymadıkça Senden asla razı olmayacaklar. Ey Resûlum, onlara de ki, sistem Allah’ın gösterdiği sistemidir; Sana gelen vahiyden sonra sistemlerine uyacak olursan, Allah’ın azabından seni koruyacak hiçbir dost ve yardımcı yoktur.” (Bakara: 2/120)

Birleşmiş Milletler Kurulunda yapayalnız kalan Trump ve Neten Yahu sahte kahramanlıklarının üstüne toz kondurmuyorlar. Bugüne kadar Amerika Vietnam’da, Irak’ta ve daha nice ülkede girdiğinden daha perişan ülke bırakarak yüzsüzce çekilip gitti. İsrail ise Filistinlilerin küçük grupları karşısında geri adım atma zorunda kalıyor. Fakat Amerika hemen yardımına yetişiyor. Yine rezil olup kalıyorlar. Ama unutmayın eninde sonunda yine perişan olan siz olacaksınız. Her fırsatta tarih bunun şahidi, Kur’an bunun habercisidir.

Hele Neten Yahu! İsrâ süresinin birinci sayfasının hakkınızda verdiği haberi bir oku da gör âkıbetinizi ve de alın başınıza aklınızı! Bu şımarıkların yüzünden dünya güven bunalımı içindedir. Zaten kendileri de güvensizdirler. Esselamu aleykum.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23