• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

CHP’nin yolu

19 Haziran 2017
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

CHP’lilerin uzun zamandır dillerinden düşürmediği “Ak Partinin FETÖ ile yıllarca işbirliği yaptığı” ithamının mevcut zaman itibariyle hükümsüz olduğu ve onların FETÖ’ye sahip çıkmasını meşrulaştırmayacağının artık bilinmesi lazım. Ak Partinin bir dönem FETÖ ile ideolojik birlik zannıyla birlikte hareket ettiği doğrudur. Fakat FETÖ’nün Türkiye’yi de aşan emel ve eylemleri olduğu anlaşıldıktan sonra partinin örgütü kapı önüne koyduğu ve bu uğurda 2 darbe teşebbüsüne maruz kaldığı nedense görmezden geliniyor.

Ak Parti, CHP ve FETÖ arasındaki ilişki şuna benziyor; Bir kumaşçı dükkanının sahibi  (Ak Parti) bir çırağı (FETÖ) işe alıyor. Önceleri çırağa güvenip satınalmayı, muhasebeyi, satışları, kasayı vs. çırağa teslim ediyor. Ancak daha sonra çırağın hırsızlık yaptığını görüp onu kovuyor. Yan dükkanın sahibi (CHP) hırsız çırağı işe alarak eski patronunun ticari sırlarını ve müşterilerini öğrenmeye çalışıyor. Eski patron, çırağın yolsuz olduğunu söyleyip onu kovmasını isteyince, yeni patron, “Sen de yıllarca onunla çalışmadın mı?” diye savunmaya geçiyor.

CHP ısrarla FETÖ ağzıyla konuşmaya, onlarla aynı safta durmaya ve FETÖ’den tutuklananları sahiplenme gayreti içinde. Vekili Enis Berberoğlu’nun FETÖ’nün kumpasına iştirak etmesi nedeniyle hapse girmesi, partinin FETÖ’den arınması için bir fırsattır. Tutuklanan kişinin CHP’li kimliğini ön plana çıkarıp işlediği suçu gölgelemek ya kör inattır ya da başta Kılıçdaroğlu olmak üzere diğer milletvekillerinin terör örgütlerine verdikleri destek nedeniyle sıranın kendilerine gelme korkusudur.

 17-25 Aralık hukuk darbesinden sonra birçok CHP’li vekil FETÖ ile dayanışma içine girdiler. Bu kadar samimiyet FETÖ virüsünü onlara da bulaştırdı. “Kontrollü darbe” gibi zırvaları bu kadar çok dillendirmek muhalefet yapmaktan çok FETÖ ile irtibatlarını gizlemeye çalıştıkları hissi veriyor ve dışarıdan bakılınca CHP’nin şu anda örgütün siyasi ayağını oluşturduğu kanısına vardırıyor. CHP’nin iddia ettiği gibi belki Ak Parti ve MHP içinde de kripto FETÖ’cüler vardır. Ancak bunlar bulunur da tutuklanırsa söz konusu partilerin Ankara’dan İstanbul’a yürümeyecekleri muhakkaktır. Çünkü adı geçen partiler hem kurumsal olarak FETÖ ile aralarına mesafe koydular hem de terör örgütü ile savaş halindeler. CHP ise tam tersi bir istikamette giderek FETÖ parazitini sırtında taşıyor.

CHP’nin yolu yol değildir. FETÖ gibi DHKP-C ve PKK ile de samimi pozlar vermek, örgüt üyelerine sahip çıkmak ve terörist cenazelerine katılmanın halk nezdindeki karşılığı nefrettir. CHP’liler bu yüzden şehit cenazelerinde istenmiyorlar. Gerçi Kılıçdaroğlu yürüyüş için hazırlanan pankartta arkasına halk yerine askeri alarak kimlere sırtını dayadığını göstermiş oldu. Önüne aldığı terör örgütlerinin, arkasına aldığı askerlerin katilleri olmasını nasıl izah edecek, göreceğiz. Sivil itaatsizlik yapıp, askere bel bağlamanın izahını da siyaset bilimciler izah etsin. Tabii edebilirlerse.

Bilmem farkındalar mı ama CHP’lilerin içlerine aldıkları FETÖ mensupları suikast benzeri bir olayla hem bu partiyi hem de ülkeyi kaosa sürükleyebilirler. CHP’liler belki de katilleriyle birlikte yürüyorlardır. Cumhurbaşkanının canına bile kast etmeye çalışan bir örgütün sokaktaki CHP’liye yapamayacağı kötülük yoktur. Dileriz bu katil sevgisi istenmeyen olaylara neden olmaz.

Akıllara CHP’nin dış güçlerin talebiyle böyle bir eyleme giriştiği gibi bir düşünce de gelmiyor değil. CHP’nin yürüyüşü ile bazı uluslararası olaylar denk geliyor. Mesela Rus muhalefetinin sokağa inmesiyle birlikte CHP’nin yürüyüşe başlaması tesadüf olabilir mi? Katar’da oyunları bozan Türkiye, CHP’nin çıkaracağı kaos üzerinden cezalandırılıyor olabilir mi? FETÖ, PKK, DHKP-C ve CHP’ye hamilik yapan Almanlar İncirlik’in intikamını almak için CHP’yi sokağa indiriyor olabilir mi?

Sebep ne olursa olsun bu yol CHP’yi selamete götürmez. FETÖ için atılan her adım hapiste biter. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23