• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

Dost ateşi

25 Eylül 2016
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

Nizami bir savaşta bir ordunun kendi askerlerini yanlışlıkla vurmasına dost ateşi deniyor.  Düşmanın düşmana yapamadığı bu zahmetsiz siesta zaferlerini en çok Amerikan ordusu hediye ediyor.  İkinci Dünya Savaşından bu yana ölen 406 bin Amerikan askerinin 78 bini, yani %18’i dost ateşiyle telef olmuş. Sadece Vietnam Savaşında 6000 askerlerini Vietnamlı komünistlere hiç zahmet verdirmeden onlar adına katledip düşmanlarının hayır duasını almışlar. Irak savaşında kendi vurdukları tanklarının sayısı, Irak ordusunun vurduğundan fazla (Böyle bir ordu ile savaşmak çok da zor olmamalı. Ordunun beşte birini zaten kendileri yok ediyorlar).

Fakat her dost ateşi, her dost dost olmadığı için dost ateşi değildir. Hele de barış döneminde dostunuz(!) üzerinize bombalar yağdırıp akabinde “pardon” diyorsa size karşı niyeti bozmuş demektir. Böyle durumlarda dost ateşi; sizi keyfi veya münhasır gerekçelerle cezalandırmak isteyen dostunuzun, asıl amacını korkaklık örtüsüyle gizlemesinden başka bir şey değildir. 

ABD’nin geçtiğimiz günlerde Esed askerleri ve beraberindeki Rus askerlerini yanlışlıkla vurması kayda geçen son dost ateşi örneğidir. Aslında rejim güçlerinin yanlışlıkla değil, doğrulukla vurulması gerekiyordu. Ancak Esed’in zulmünü durdurmak için gelen ABD, kendisi gibi leş yemeye gelen diğer bir akbaba olan Ruslar cesetten daha fazlasını alınca yanlışlıkla (!) hem rejimi hem de Rusları vurdular. Ruslar da dikkatleri başka tarafa çekmek ve intikam için BM yardım konvoyunu vurdu. 

Literatüre bir de “Düşman görünümlü dost ateşi” diye bir tabir eklemekte yarar var.  Bazen saldıran düşmanınızdır ve fakat dostunuz tarafından kiralanmıştır. Düşmanınız dostunuza perde yapar ve hışmınızı üzerine çekip dostunuzun masumiyetini belli bir bedel karşılığında temin eder. PYD/PKK’nın Suriye’deki faaliyetleri tam da böyle bir şeydir. Amerika DAEŞ bahanesiyle PKK’ya silah verir, fakat silah Türkiye’de çıkar ve onunla Türk askerleri şehit edilir. PKK, ABD bayrağı asar, ABD mezkur mekanda kendi birliklerinin olduğunu söyler. ABD, YPG’nin adını SDF yapıp onu sizden korumaya çalışır.

Dostunuz, düşmanınız üzerinden ceza kesiyordur size. Çünkü yaltaklanmadınız. BM’de Dünyanın beşten büyük olduğu gerçeğini haykırarak adamları sözlerinizle tokatladınız. Darbeye direnip ülkenin sömürülmesine izin vermediniz.  Üstelik NATO’nun organize ettiği bir darbeyi bertaraf ederek bu devasa güce ilk kez yenilgiyi tattırıp, imajını semt pazarlarına kadar düşürdünüz. Bu kadar dikenin arasında inatla çiçek gibi yaşamaya devam ederek ahengi bozdunuz. Haddinizin sınırlarını bilmeyip çok ileri gittiniz. Türkiye’yi tek parça tutmak yetmezmiş gibi sınırlarınızdan taşıp Suriye’deki tüm oyunları bozmaya çalıştınız. Üstelik onlar gibi dost ateşi, vekalet ve hibrit savaşlar gibi kaypak metotlardan birini de kullanmayıp, mazlumun ahını namluya koyup sahtekar dostlarınızı hedefe koydunuz. 

Yalan siyasetin üzerini kaşıyıp altındaki doğruluk hazinelerini bulmaya çalıştınız. ABD ne güzel Suriye’yi ve Irak’ın bir kısmını postal koymadan ele geçiriyordu. Başına da PKK ve DAEŞ diye iki bekçi köpeği koymuştu. Sizse onları beslemek yerine taşlıyorsunuz. Size elbette dostunuz ateş edecektir. Belki kendi sınırlarınızın içinde, belki Suriye’de ya da başka bir yerde bunun intikamını uçaklarınıza, askerlerinize saldırarak alacaktır. Onun için tetikte olacaksınız. 

Ama en çok da kendi evinizin içinde gizlenmiş yılanın sizi sokmasına engel olun. Mesela Amerikan sefiri John Bass’ın bastığı toprakların üzerinde olabileceklere dikkat etmek lazım.  Bass bir CHP genel merkezinde, bir Cerattepe’de çıkıyor.  Sefirin sefere çıktığı her yerde bir kımıldanma oluyor. CHP ve Cerattepe ziyaretleri cerahat ile neticelenmemeli. Duvarları yıkmak için ille de balyoza ihtiyaca yok. Dibine su sızdırdınız mı zamanla altını çürüterek devrilmesini sağlayabilirsiniz. Bu ihanete su taşıyacak çok ama çok kişi var bu ülkede. Onun için dışarıdakinden çok içerideki sinsi dostlara dikkat etmek lazım. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23