• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Yeni Zelanda ve Zillet İttifakı

26 Mart 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yeni Zelanda’daki katliama; hangi dilden, ırktan, inançtan olursa olsun, “insan” olan herkes tepki gösterdi ve lanetledi.

Tepki gösterenlerin hiçbirisi, “İslami terör” demedi veya terörü İslam ile birlikte zikretmediği gibi “abartmamak lazım” da demedi.

Yeni Zelanda halkı ve hükümeti ilk andan itibaren son derece insani şekilde tüm dünyaya karşı tepkilerini gösterdiler ve olayın şokunu üzerlerinden atamadılar.

Yeni Zelanda’da geçtiğimiz Cuma ezanı ve hutbesi televizyonlarda canlı yayınlandı. Hutbede, İslam’ın barış dini olduğu anlatıldı.

Yeni Zelanda’da Müslüman nüfus çok az olmasına rağmen büyük saygı, sevgi ve sahiplenme gördüler. En güçlü sahiplenmeyi de Cumhurbaşkanımız ve devletimiz yaptı.

Şimdi buradan gelelim yüzde doksanı Müslüman olan memleketimize.

Böyle bir ülkede dini ve milli değerlerin hakarete uğraması düşünebilir mi? Akıl sahipleri böyle bir şeye “olur” diyebilir mi?

Kendisini bu topraklara ve topluma ait hisseden hiç kimse “olabilir” demez. Çünkü böyle bir hakaret ve protesto akıl ve iz’an dışıdır.

Gelin görün ki Zillet İttifakı, bütün dünyanın gözü önünde “Ezan-ı Muhammedi’yi protesto edenleri, cazgırlık yapanları destekledi ve hatta öyle ileri gittiler ki, “Böyle bir şey olmadığını” dahi iddia ettiler.

Eğer dünyada demokratik bir ülke aranıyorsa, hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir ülke aranıyorsa orası Türkiye’dir.

Zillet İttifakının desteklediği ve nasıl bir tıynete sahip oldukları anlaşılmayan kimseler, dini ve milli değerlerimize karşı açık açık hakaret ettiler, ezanı ıslıkladılar ve işlerini bitirip gittiler. Bundan daha büyük özgürlük olur mu?

Bu husustaki hürriyetin tadını sadece Taksim’deki grup değil, Zillet İttifakına öncülük eden CHP’nin başındaki şahıs ve ortakları da çıkardı.

Ezanı ıslıkla protesto edenlere sahiplendikten sonra Yeni Zelanda’daki katliamı da İslam’a yamamaya kalktılar.

Neyse ilgili kimseye dair Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın söylediklerini hatırlatalım:

- “Ne diyor Bay Kemal? İslam ülkelerinden kaynaklı terör’ diyor. Batılılar gibi terörün kaynağını İslam’a dayıyor.

İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyemezsin, haddini bil! O zaman sen, kendinden şüphe etmen lazım!

Barış dini olan İslam’a sen terörü fatura edemezsin. İslam dünyasının içinden teröristler çıktı diye de İslam’ı terörize edemezsin!

Bu adam Hristiyan. 51 Müslümanı öldürdü. Şimdi biz Hristiyanlığa terör dini mi diyeceğiz veya Hristiyan dünyasından kaynaklanan terör mü diyeceğiz.

Böyle bir haddimiz veya hakkımız var mı? Yok. Hepsinin içinden, Musevilerin içinden de çıkabilir, Hristiyanların içinden de çıkabilir, Müslümanların içinden de çıkabilir”.

Ezcümle:

Evet, dünyanın çeşitli yerlerinde, farklı ırk ve inançlara mensup ama “insan” olabilenler hâlâ Yeni Zelanda’daki katliamı protesto ediyorlar.

Şiddetin her türlüsü şeytandandır ve kimliği yoktur.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23