• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Uygarlıkların Merkezine Seyahat

26 Eylül 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“İradesiyle nefsine sahip olan varlığa insan denilir”. İsmail Fakirullah Hz.

Hz. Adem (a.s.)’den sonra insanoğlunun yeryüzüne dağılmaya başladığı ilk coğrafyalardan birisi Anadolu’dur, ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu’muzdur.

Nice uygarlıklar gelip yerleşmiş, niceleri unutulmuş, niceleri halen anılmakta ama sonuçta hepsi de el kadar toprak parçası dahi götürmeden göçüp gitmişler.

Bugün ise İsmail Fakirullah ve talebesi ünlü din ve bilim âlimimiz, İbrahim Hakkı Hz.’lerinin ifadelerinde yer alan; “iradesiyle nefsine sahip olan varlığa insan” denilir düsturu kalmış.

Hafta sonu bu düstura sahip çıkan insanların yaşadığı 14 asırlık İslam Beldesi Siirt ve Tillo’da, din ile bilimin bütünleştiği bir ziyafete şahitlik ettik.

………………..

Bu arada Siirt’in tarihine kısa bir not düşelim.

“639 senesinde Elcezire’nin fethi için görevlendirilen İlyas Bin Ganem, Diyarbakır yöresini İslam mücahitlerine açtıktan sonra Diyarbakır’ı fetheden Halid Bin Velid Hz.’leri, Hasankeyf’i fetheder ve Siirt’e yürür, şehrin o zamanki Hâkimi Hersolu, itaat arz ederek, şehri teslim eder.

Böylece Siirt Hâkimliğine sahabeden Hişşam oğlu Hakem tayin edilir. Geçelim.

……………..

İsmail Fakirullah Hz.’lerinin torunlarından ve MÜSİAD-İTO meclis üyesi iş adamı Sait Kılıç’ın davetiyle, 60 İTO üyesi; Batman, Siirt ve Tillo’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretin öncelikle amacı, her yıl Mart ayının 21 ila 23 Eylül günü Tillo’da gerçekleşen ışık hadisesini izlemek ve bölgede yatırım imkânlarını yerinde görmekti.

Bu çerçevede ilk ziyaret yeri Batman oldu. Batman valisinin de katılımıyla iş adamlarına Batman hakkında bilgi verildi.

……………..

Biliyorsunuz Batman bir petrol havzası içerisindedir. Lakin lanet terör yüzünden bu havzanın ancak yarısı değerlendirilmektedir.

Öte yandan; Batman bir tekstil başkenti olma imkânına sahiptir. Bazı ünlü firmalar yatırım yapmış ve yapmaktalarmış.

Batman’da verilen resmi bilgilerden ziyade, yerel vatandaşlarla yaptığım kısa sohbetlerde, Batman’ın altının ve üstünün tam kapasiteyle değerlendirilmesi halinde; ekonomik sosyal ve kültürel hayatın değişeceği, terörün de iflas edeceği söylenmekte.

Buna örnek olarak da İçişleri Bakanlığı’nın 10/09/2016 tarihli oluru ile Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ertuğ Şevket Aksoy’un çalışmaları gösterildi.

…………….

Kısa bir Batman turunda halkın insanca hizmet aldığını, şehirde teröre prim verilmediğini, devlet-millet bütünleşmesiyle hareket edildiğini ve özlendiğini müşahede ettik.

Şehirde konuştuğum “vatan-millet çilesi çeken” insanların isteklerini, “arif olanlar anlar” diye şu kadarını söylemeliyim.

Sağduyu sahibi insanların umudu burada da Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Bu sebeple AK Parti genel merkezinin, “teşkilatla temas kurmadan” il genelinde ciddi bir teftiş yapması hararetle öneriliyor.

Genel merkezin uzaktan yahut Batman’a gelip birinci derecedeki ilgililere görüşmesiyle kangren olmuş meselelerin asla çözülemeyeceğini söylüyorlar. Vesselam.

Yarına devam.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23