• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ruhumuzda darp izi var

29 Ağustos 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Ruhumuzdaki darp izinin üç müsebbibi vardır. Son on beş yıla kadar ısrarla sürdürülen resmi ideoloji dayatması ile PKK, FETÖ ve uzantıları olan terör örgütleridir. 

Bizim medeniyetimizin temeli, daha çok manevi maya ile yoğrulduğu için diğer dünya toplumlarına pek benzemediğimiz aşikârdır.

Batılı toplumlar gibi bizim değerlerimizde sadece dünya ve dünyalıklar yoktur. Ahiret ağırlıklı olması hasebiyle dünyaya bakışımız ahiret pencerelidir.

Bu dünyada yapıp ettiklerimizin hesabının sorulacağı bir mahşer günümüz vardır.

Malum terör örgütlerinin faşizm kökenli sistemleri ise diğer dünya toplumlarına uymadığı gibi bize hiç uymaz. Çünkü Müslümana köle olmak haram kılınmıştır.

Batılı bir ideoloji ile doğulu bir milletin idare edilemeyeceği ortadadır. Terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin de batılı ideolojiler olduğundan kimsenin şüphesi yoktur.

Yoktur! Yoktur ama ruhumuzdaki darp izinin de maddi-manevi faturası çok ağır olmuştur. Yine maddi boyutu halledilir de manevi boyutunun onarılması daha önemlidir.

¥

Ülke olarak yıllardır zaten ruhumuza vurulan “Batı beslemeli” darp izinin bedelini ödemekteyiz. Nihai noktada “Batı beslemeli” terör örgütleri, “Besmeleyle beslenen” bir topluma hükmedemeyecektir.

Ülke olarak kabullendiğimiz sistemin kodları, 15 Temmuz gecesi bütün bir toplumumuzca verilmiştir. Bu mesaj, 7 Ağustos 2016 günü Yenikapı’da onaylanmıştır.

Şu sorulabilir. Peki, bugüne kadar neredeydik?

Milletimizin ruhunun yediği darplar, bu topraklardan başka gidecek yeri olmayan her kesim tarafından esasında yıllarca dile getirilmekteydi.

 Resmi ideolojinin ürettiği suni düşmanlarla, terör örgütleri, toplumsal mutabakatın sürekli önünü kesti.

Tabii tüm engellemelere rağmen, milletimizin ve devletimizin varlık mücadelesi de aralıksız devam etti ve etmektedir. 

Terör örgütlerinin zorla güzellik olmayacağını bilmelerini beklemek ham hayaldir ama “rant merkezli” resmi ideoloji savunucuları da artık “millet-devlet bütünleşmesine” gölge etmemeliler. 7 Ağustos Yenikapı sözleşmesine sahip çıkmalılar.

¥

İnsanın güç yetiremediği önemli hayat denklemlerinden birisi de; “kişinin akıl ve ruh birliğini öteleyerek, kendi varlığını görememesidir”.

Yine akıl ve ruh dengesini kaybetmiş kimselerin en çok korktukları mesele ise kendileriyle yüzleşmekten kaçmalarıdır.

Oysa kişinin sonsuza dek kendisinden kaçması mümkün değildir. Kişiliğiyle yüzleşebilen insanlar topluma sadık olur, yüzleşemeyenler ihanet ederler.

¥

Sözün özü; bu coğrafyayı vatan edinen milletimizin yüzde doksanının kaçabileceği veya gidebileceği bir yeri yoktur.

“Vatan, Bayrak, Devlet, Millet, Din” temelinde birlik ve beraberlik sağlayan halkımız, hain şebekelerin iç yüzünü görüp, onlardan gelebilecek çeşitli taarruzlara karşı devlet-millet bütünleşmesi halindedir.

Ruhumuzdaki darp izlerinin silinebilmesi için fert, fert; Cumhurbaşkanımıza, hükümete, muhalefete, yargıya, askere, emniyete, medyanın haysiyetli kısmına, vicdan sahiplerinden oluşan sivil toplum örgütlerine yardımcı olmak mecburiyetindeyiz.

 İstiklalimiz ve istikbalimiz, bu gayretin güçlenerek tatbik edilmesindedir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23