• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Pakistan’da Mısır Denemesi Yapmak İstemişler

04 Ağustos 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Pakistan’dan bir tanıdık geldi. “Neler oluyor” diye sordum.

-“Uluslararası ilişkilerden anlamam, diplomatik çevrelerde bulunmam, Pakistan halkının içerisinde yaşar ve olup bitenleri izlerim” dedi.

- “Gözlemlerini aktar o vakit” dedim.

“Amerika Birleşik Devletleri, tüm dünyanın başına bela olduğu gibi Pakistan’ın da başındaki en büyük musibetlerden birisidir.

Amerikan istihbarat teşkilatı CIA, FETÖ terör örgütü aracılığıyla, Pakistan üzerinde istediği gibi at koşturmaktadır.

Navaz Şerif’i yüksek mahkemeye görevden aldırtanların amacı, Pakistan’ın başından hiç eksik olmayan kargaşayı büyüterek, Mısır’a döndürmekti. Halk böyle düşünmektedir.

Bu noktada şu soruyu sordum:

-“Herhalde dünyanın birbiriyle barışık olmayan en çok cemaati Pakistan’da galiba, bu ülkede herkes âlim midir, hiç bilmeyenleri yok mudur?” El Cevap:

-“Pakistan’da cemaatlere mensubiyet futbol taraftarlığı gibidir. Futbol takımı tutar gibidir. Oysa bilindiği gibi İslam tek dindir, Allah birdir, peygamber birdir, kitap birdir ama tarafgirlikleri yüzünden bir türlü bu ‘Bir’de birleşemezler.

Darmadağınık şekildeler, kimse kimsenin Müslümanlığını beğenmez, kavga ve ayrılıklarıyla, ABD ve Avrupa devletlerinin istihbarat örgütlerine malzeme olmaktadırlar”.

Sordum: “Anlaşılan o ki, yüksek mahkeme, Pakistan devleti ve halkından ziyade yukarıda zikrettiğin örgütlerin kontrolünde sanki? Peki, bu insanların memleketlerine ve halkına karşı bir aidiyet duyguları yok mudur yahut bunlara neler vaat edilmiş olabilir?”

El cevap: “Ne vaat ettiklerini bilemem, ABD ve Avrupa devletlerinin istihbarat örgütleri, devletin hemen her kurumunda cirit atmakta ve bu ciritlerin baş mimarlarıyla figüranları da malum örgütün adamları yahut onların yönettiği kimselerden oluşmaktadır”.

Sordum: “Pakistan halkının kafası oldukça karışık olsa gerek. Sürekli kavga, kargaşa ve kaos içerisinde yaşamaktalar ve haberlerden izlediğimiz kadarıyla, sanki kimse işinde gücünde değil, sürekli meydanlarda olayları takip ederek, kimlerce yönetiliyorlarsa onların emirlerine göre müdahalede bulunmak için mesai yapıyor gibiler?

El cevap: “Evet, Pakistan halkının kafası çok karışıktır. Çünkü medyanın önemli kısmı CIA’nin kontrolündedir.

Pakistan’daki her türden medyanın büyük çoğunluğu, ABD patentli haberleri yayınlarlar, halk da onlardan bilgilenir. Özgür ve güçlü bir medyaları yok. Güçlü olanların hepsini de ABD kontrol etmektedir”.

Sordum: “Türkiye ne yapıyor veya ne yapmalı?”

Cevap: “Türkiye Pakistan kardeştir sloganı yavaş yavaş tesirini kaybetmektedir.

Türkiye Pakistan’la arasındaki kardeşlik köprüsünü sağlam tutmak istiyorsa, öncelikle TİKA başta olmak üzere; Kızılay, Maarif Vakfı, Yunus Emre Kültür Merkezi ve hükümetimizin onaylayacağı çeşitli sivil toplum örgütleri, Pakistan’da sürekli bulunmalı, devleti ve halkı bilgilendirici kültürel-sosyal etkinlikler yapmalı, bu tür faaliyetler, sadece elçilik merkezinde değil, ülkenin her yanında gerçekleştirilmelidir”.

- “Yani yarın çok geç olabilir?” “Evet! Hem çok!” 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23