• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Milli İrade Vicdan ve İmandan Doğar

06 Mart 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

İrade sahibi kimseler, imanın altı şartına tam teslim olarak dünyalarını ahiretlerine göre yaşayan denge insanlarıdır.

İrade kavramının çeşitli tarifleri vardır.

İradeyi insani değerlerden uzaklaştırarak, nefis planında ele alanların dışında kalan normal kimseler, irade ve sahiplerini şöyle tarif ederler:

“İradeli kişiler, yaşadıkları toplumun birlik ve beraberliğine dair vereceği kararlarda, iradelerini nefislerine, dünyalık heva ve heveslerine göre değil, hesap günü merkezli olarak iman ve vicdan sınırları içerisinde verirler.”

Hal böyle olunca toplumun ve devletin ömrü uzar, can ve mal güvenliğine müdahale eden düşmanlara karşı, devlet-millet olarak azimli ve kavi bir duruş sergilenip, devletimizin ve milletimizin istiklaliyle bağımsızlığı korunmuş olur.

İrade hakkında bir başka tarif de şöyledir:

İrade sahipleri; niyetini ve işini, vicdan ve iman bütünlüğü içerisinde sevk ve idare ederler”.

………………..

Bilgelerimiz buyururlar:

“İnsan, zekâsı ve bilgisiyle değil, ancak iradesiyle insandır. İrade, kişiyi sadece diğer canlılardan ayırmaz, insanlar arasında da Hakk ve halka hizmetteki yönetim ve idare meziyetlerine göre farklılıklar meydana getiren yegâne ruhi kuvvettir.

Bu kuvvete sahip olabilmek için ise külli iradenin cüz’i iradeye yüklediği ve hesabını soracağı görevleri anlamak, tatbik etmek şarttır.

İşte bizim milli irademizin temelini Mevlanalar, Yunuslar, Yesevîler, Fatihler, Akşemseddinler, Yavuzlar, Hüdayiler bu anlayışla yoğurmuştur.

Bizim medeniyetimiz, milli irade yüklü faziletler medeniyetidir. Günümüzde bu medeniyetin temelleri, batıl rüzgârlara kapılanların, “bırakınız yapsın, bırakınız geçsin, bir seferden bir şey olmaz” diyerek sarsılmak istenmektedir.

Bu sarsılmanın gerçekleşmesi için de siyasi ve ekonomik çevreler, milli iradeye karşı içeriden ve dışarıdan zillet yüklü ittifaklar yapmaktadır.

……………..

İradesizlik, egoist ve menfaatperest bir kişiliktir. Vicdan ve iman yüklü iradeyi zaafa uğratır, ahlak ve fazilet adına ne varsa yok eder.

İradesizlik; insanı merhametten, şefkatten, insani tüm melekelerden yoksun bıraktığı gibi duygusuz robot haline getirerek, içinde yaşadığı devlete ve millete karşı ihanete sevk eder ve yanına yoldaşlar bulur.

Devlet ve millet olarak bir istiklal ve beka mücadelesi vermekteyiz.

ABD ve AB kaynaklı Haçlı ittifakların topraklarımıza olan kin ve hırsları, seçimler münasebetiyle artmış ve bu artışa zemin hazırlayan ittifaklar oluşmuştur.

Böylesine salgın bir ifsadı bertaraf edebilmek ve direnebilmek için milli irademizi sergileyip, ülkemizdeki birlik ve beraberliği sarsılmaz hale getirmek; vicdan ve iman yüklü irade sahiplerinin işidir.

………………

Ezcümle:

İrade hususunda sözü Ali Fuad Başgil’e bırakalım:

“Etrafına bak, gördüğün üstün insanlar bunu hep iradelerinin kuvvetine borçludurlar. Tarihte şerefle yer almış ve ün kazanmış şahsiyetlerin hepsi bunu iradeleriyle fethetmişlerdir. Bu bir kaidedir ve istisnası yoktur”.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23