• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Manşetlere Racon mu Yerleşmeliydi

23 Ağustos 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, “Genişletilmiş İl Danışma Meclisindeki” konuşmasında medyanın öne çıkarttığı başlık Racon meselesiydi.

Oysa Cumhurbaşkanı memleket meselesine dair öyle ciddi sözler sarf etmişti ki, konuşmanın racon kısmı hepsinin üstünü örttü.

Ne yazık ki, salonda da en çok alkışlanan bu ifadeler oldu. Yani medyanın konuşmaya baktığı pencere nasılsa, salondakiler de öyle görmüştü.

“Racon kesilecekse onu da biz keseriz” ifadesi elbet önemliydi ama bu kadar memleket meselesi içerisinde manşetlere çekilecek kadar hayati değildi.

Pazar gününden bu yana racon açıklaması konuşuluyor. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı isim isim de kimler olduğunu açıklasaydı.

Pazartesi günkü gazetelerin manşetlerine baktığımda bizim gazete hariç, ulusal gazetelerin, haber sitelerinin, televizyonların ortak manşeti raconla ilgili ifadelerdi.

Bir tek bizim gazete memleket sevdası yüklü ifadeleri manşet yapmıştı. Medyanın tuzu kuru ama Cumhurbaşkanı gibi samimi dava adamlarının tuzu kuru değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, hükümetin yükü ağır, umulurdu ki, medya ve teşkilatlarda racon yerine bu yük gündeme getirilip; “toplumsal imece” coşkusu başlatılsın. 

………………

Her devirde Cumhurbaşkanlarının, başbakanların ve partilerin “racon cazgırları” olmuştur ve ortak özellikleri şudur:

Şahıslara yahut partilere vicdandan değil, cüzdandan bağlı kimselerdir. Cüzdanlarının gereği nereye yamanmak istiyorlarsa, oranın davulunu çalar ve cazgırlıklarını yaparlar.

Bu tipler; partilerde, derneklerde, vakıflarda ve medyada bolca bulunur. Yine işin garibi en çok da bunların isimleri ön plana çıkar ve adam yerine konulurlar.

Medyadaki raconcuların birçoğu; camide abdestsiz namaz kılıp, meyhanede susuz rakı içen tiplerdir. Cumhurbaşkanı da bunların hepsini pek ala bilmektedir.

Yalnız bu raconcular sadece medyada yoktur. Parti teşkilatları başta olmak üzere, bakanlıklar adına, eski yahut yeni milletvekilleri adına racon kesenler vardır ki, sanırım bunlar Cumhurbaşkanına ulaşmamaktadır.

Fitnecilere malzeme olmaması için yazmıyoruz fakat meselenin bu kısmı, medyadaki racon mafyasından daha önemlidir.

………………

Cumhurbaşkanın Yeni Türkiye’ye dair şu sözleri çok önemliydi:

- “Sorumluluğumuz tüm Türkiye’yi, tüm bölgeyi, tüm dünyayı içine alacak şekilde genişlemektedir.

Unutmayınız! İstanbul’da teklersek, Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da metal yorgunluğu olursa, Türkiye’de paslanırız. Buna karşılık İstanbul’da kıpırdanırsak Türkiye’de şahlanırız.

Soruyorum sizlere, bize kibir yakışır mı, bize gurur yakışır mı? Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz.

Bize ne oluyor ki koltuklardan güç almanın gayreti içerisine giriyoruz.

İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir oraya güç katandır, bunu böyle bilmemiz lazım demişti.

…………………..

Ülkemiz adına dua edelim ki, bu ifadeler racondan daha çok konuşulsun da yarınlarımıza daha güçlü bir Türkiye ile uyanalım.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23