• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kur’an’a Muhatap Milletimiz Oyuna Gelmez

13 Ekim 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bilinmektedir lakin çok defa tekrar edilmeli ve akıldan çıkarılmamalıdır ki, Müslüman ülkeler içerisinde, devlet-millet kaynaşmasının görüldüğü tek ülke biziz.

PKK başta olmak üzere diğer anılan tüm terör örgütlerinin her türlü ihtiyaçlarını sınırsız karşılayan, besleyen, büyüten, sahaya süren iç ve dış işbirlikçiler, Türkiye’yi batılı ülkelere yem ederek; bölmek, parçalamak ve yutmak istemektedir.

Yaklaşık 35 yıldır süren PKK terörü ve yandaş terör örgütlerinin son zamanlarda sıcak ve soğuk savaş taktikleriyle meydana getirdikleri hadiseler; minarelerin tepesine Haç dikmek isteyen Haçlı ruhuna hizmetten başka bir şey değildir.

Uzmanlar, teröristleri şöyle tarif ederler:

“İnsani tüm melekeleri, fıtratlarından koparılmış, kirlenmiş ve kirletilmiş, yine toplumun kabullendiği insani değerlerden soyutlamış kişilerdir”.

Dolayısıyla hiçbir kutsalları yoktur. Terör eylemi meydana getirecekleri zaman hangi ve nasıl bir hadiseyle netice almayı umuyorlarsa, kimsenin etnik kökenine, dinine, diline bakmazlar. Ankara’daki katliam böyle bir olaydır.

Görüldüğü gibi terör örgütü PKK ve onların yardımcısı örgüt temsilcileri veya şahıslar, insaf ve vicdan yoksunu çirkin medya kuruluşlarıyla sürekli birlik ve beraberliğimizin altını oymaya çalışmaktadırlar.

Oysa bizim milletimizin çok büyük ekseriyeti, Kur’an’a muhatap bir halktır. İslam’ın insana bakışını bilir ve bu sebeple de Müslümandır zaten.

Mesela Enfal Suresi 36. âyette inananlar şöyle uyarılmaktadır:

- “Muhakkak ki küfre sapanlar, (İslâm’ı kaldırmak ve insanları) Allah yolundan alıkoymak (ve sindirmek) için mallarını harcarlar ve daha da harcayacaklar. Sonra o (mallar), kendilerine bir yürek acısı olacaktır. Sonra onlar yenilecek (gayelerine erişemeyecek)ler ve küfür(lerinde ısrar) edenler, cehenneme sevk edileceklerdir”. [11] [bk. 2/217; 4/76]

Hasan Tahsin Feyizli hocamız, Feyzu’l Furkan’da ayeti şöyle yorumlamaktadır:

“Bu ayet-i kerimede mü’minlere ikaz ve tembih vardır. Şöyle ki:

Bedir ve Uhud gazvelerinde olduğu gibi her devirde kâfirler, müşrikler, münafıklar ve bütün bunların yandaşları; Müslümanların gelişme göstermesinden hep huzursuz olacaklar, İslâm’ı silmek ve Müslümanları sindirmek, aynı zamanda ilkel veya modern putperestliği yaymak için bir araya gelip güç ve paralarını sarf edeceklerdir.

Çünkü kâfir gruplar, Müslümanların cahiliye/müşrik/putperest yaşantıya dönmesini ister ve bunu planlarlar.

Vaktiyle Peygamberimize yaptıkları teklifler gibi, ileri gelenlere; kadın, para ve liderlik (mevki, koltuk) teklif ederler.

Bunlarla onları elde edemezlerse, onlar eliyle halka dinde taviz verdirmeleri, diliyle ‘Müslümanım’ deseler bile yaşantılarıyla gayrimüslimlere benzemeleri, aslından uzak, ılımlı Müslüman olmaları için plan yapar, tuzak kurarlar.

Bu küçük ve büyük taviz koparma işi de olmazsa ardından baskı ve işkence yoluna giderler. Ama imanı dilinden kalbine, ruhuna işlemiş bilinçli Müslümanlara tesir edemezler”. [bk. 5/50]

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23