• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kosova’dan Bursa’ya

30 Eylül 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Kosova Fatihi Sultan I. Murad Hüdavendigâr, Balkanları İslam toprağı yapmak niyetiyle kalbini ve kılıcını kuşandıktan sonra büyük bir fırtına çıkar ve ortalık toz duman olup göz gözü görmez.

Savaş şartları ağırlaşır, fetih imkânsız hale gelir. Gerçi İslam askeri hazırdır lakin emir ve komutların askerlere ulaşması oldukça zordur.

Her zorluğu imanlarının ve bedenlerinin gücüyle aşan Osmanlı mücahitlerinin bir inancı vardır.

Zaferlerin ve mağlubiyetlerin esas sahibi Allah’tır”. Osmanlı ordusu da Allah adına zafere çıkmıştır.

O vakit gerekli tedbirler alınır ve “Ya Allah! Ya Bismillah” denilmeden önce, Allah’a iltica edilerek dua edilmelidir.

İşte o fırtınalı toz bulutu her cismi alıp savurmaktadır. Göz gözü görmeyen günün sabahında, Orhan Gazi oğlu Sultan I. Murad Hüdavendigâr yerin ve göğün sahibine şöyle dua eder:

“Ya Rabbi! Bu fırtına, şu aciz Murad kulunun günahları yüzünden çıktıysa, masum askerlerimi cezalandırma!..

Allah’ım! Onlar ki buraya kadar sadece ‘Sen’in adını yüceltmek ve İslam’ı tebliğ etmek için geldiler!..

İlahi! Bunca kerre beni zaferden mahrum etmedin. Daima duamı kabul buyurdun. Yine sana iltica ediyorum; duamı kabul eyle! Bir yağmur nasip eyle! Bu toz bulutu kalksın.. Kâfirin askerini aşikâr görüp, yüz yüze cenk edelim!..

Ya İlahi! Mülk de, bu kul da Sen’indir. Ben aciz bir kulum.. Benim niyetimi ve esrarımı en iyi Sen bilirsin.. Mal ve mülk maksadım değildir. Yalnız Sen’in rızanı isterim.

Ya İlahi! Bu mü’min askerleri küffar elinde mağlup edip helâk eyleme!.. Onlara öyle bir zafer lütfet ki, bütün Müslümanlar bayram eylesin!. Dilersen o bayram gününde şu Murad kulun yolunda kurban olsun!..

Ya İlahi! Bunca Müslüman askerin helâkine beni sebep kılma! Bunlara yardım eyle ve zafer bahşeyle! Bunlar için ben canımı kurban ederim; yeter ki tek Sen beni şehidler zümresine kabul eyle!..

Asakir-i İslam için teslim-i ruha razıyım. Tek ki, bu mü’minlerin uğruna benim ruhum feda olsun. Beni gazi kıldın. Sonunda da lütfen ve keremen şehid eyle! Âmin!..”

İşte şimdi; “Kosova Türkiye, Türkiye Kosova” değil de nedir?

Sultan I. Murad Hüdavendigâr’ın bu duasından sonra hem zafer nasip olur hem de şehidlik.

Sultan I. Murad Hüdavendigâr ise hem Kosova’da hem Bursa’dadır. İç organları Kosova’daki türbesinde, naaşı ise Bursa Çekirge’deki türbesindedir. 

Evet, 520 yıl boyunca Müslümanıyla, Katoliğiyle, Ortodoksuyla, Sırp, Arnavut, Boşnak, Türk demeden “huzur, güven ve istikrar” içerisinde yönetilen Balkan topraklarında bugün 6 ayrı ülke vardır.

Bu 6 ülke Türkiye sınırından fiziki olarak ayrılsa da Müslüman halkımız bir ve beraberdir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23